ΑΡΧΙΚΗ Internet Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου

2 min read
0
2,412
Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Πολλές φορές με κάποιους απλούς και διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα του διαδικτύου στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αργή σύνδεση στο διαδίκτυο οφείλετε σε παράγοντες που μπορούμε και εμείς να “επηρεάσουμε” και κάνοντας κάποιες ενέργειες μπορούμε να αυξήσουμε την ταχύτατα σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε με διαφορετικούς τρόπους πως να αυξήσουμε την ταχύτητα του διαδικτύου μας, ώστε να μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο με μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης από πριν.

Πριν ξεκινήσετε να δοκιμάζετε τις παρακάτω ενέργειες δοκιμάστε την ταχύτητα σύνδεσής σας σε έναν ιστότοπο δοκιμής ταχύτητας διαδικτύου, (εμείς χρησιμοποιούμε το fast.com), κατόπιν δοκιμάζετε πάλι μετά από κάθε αλλαγή.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου-fast.com
ιστότοπος μέτρησης ταχύτητας διαδικτύου

Καταρχάς τα βασικά : Η χρήση ethernet αντί για σύνδεση Wi-Fi είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι τοποθετημένος σε ένα μέρος ψηλά και όχι πάνω σε μεταλλικό ράφι, ώστε να συνδέονται όλες οι συσκευές σας σε αυτόν.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας (router) . Ακούγεται πολύ απλό για να είναι αληθινό, αλλά η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις ταχύτητες σας, τουλάχιστον προσωρινά. Οι περισσότερες τεχνολογίες χρειάζονται περιστασιακή επανεκκίνηση για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αυτό ισχύει και για τους δρομολογητές.

ethernet ή wifi

Χρησιμοποιήστε Ethernet αντί για Wi-Fi . Το Wi-Fi είναι πολύ βολικό αλλά σπάνια προσφέρει τις καλύτερες ταχύτητες. Εάν ο υπολογιστής σας βρίσκεται συνεχώς στο ίδιο σημείο, καλό είναι να τον συνδέσετε στο δρομολογητή σας μέσω καλωδίου Ethernet, ας είναι και μακρύ . Με αυτόν τον τρόπο έχετε την πιο αξιόπιστη υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο. 

Ενημερώστε τον υπολογιστή σας . Οι υπολογιστές χρειάζονται συντήρηση. Εάν το λογισμικό του υπολογιστή σας ή του Mac είναι ανενημέρωτο μπορεί να επηρεάσει τη γρήγορη εκτέλεση όλου του υπολογιστή συμπεριλαμβανομένου του πόσο γρήγορη φαίνεται να είναι η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα καθώς και οποιεσδήποτε άλλες βασικές εφαρμογές, όπως λογισμικό προστασίας από ιούς, για να έχετε τη μέγιστη ταχύτητα στο σύστημα αλλά και στο διαδίκτυο .

Χρησιμοποιήστε διαφορετικό VPN . Εάν χρησιμοποιείτε VPN μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ταχύτητες του διαδικτύου σας είναι πιο αργές από ό,τι χωρίς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα καλύτερο και ταχύτερο VPN για να αποκομίσετε τα οφέλη της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες vpn που αυξάνουν πολύ την ταχύτητα πλοήγησης στο διαδίκτυο .

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS . Εάν θέλετε να κάνετε κάποιες πιο προηγμένες τροποποιήσεις στο σύστημά σας αλλάξτε τους διακομιστές DNS του υπολογιστή για να επιταχύνετε την περιήγησή σας στον ιστό. Μπορεί να απαιτεί πειραματισμούς, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. 

Πώς μπορώ να αυξήσω την ταχύτητα του Wi-Fi στο σπίτι;

Εάν χρησιμοποιείτε ειδικά το διαδίκτυο μέσω της σύνδεσής σας Wi-Fi και δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να χρησιμοποιήσετε το Ethernet, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο. Ακολουθεί μια ματιά στις καλύτερες μεθόδους. 

Μειώστε την απόσταση μεταξύ δρομολογητή και υπολογιστή. Εάν το σήμα Wi-Fi σας φαίνεται να είναι αρκετά αδύναμο, μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τον δρομολογητή σας πιο κοντά στον υπολογιστή σας και σε άλλες συσκευές. Τα έπιπλα (ντουλάπες, μεταλλικά ράφια) που βρίσκονται περιμετρικά του δρομολογητή-router μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά. Επανατοποθετήστε το δρομολογητή σας για να δείτε αν βελτιωθεί το σήμα Wi-Fi. Και μην ξεχνάτε να ελέγχετε σε κάθε αλλαγή την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Ελαχιστοποιήστε τον αριθμό των συσκευών στο δίκτυο . Εάν έχετε ένα σπίτι γεμάτο έξυπνες συσκευές και άλλα gadget που συνδέονται στο Wi-Fi σας, τότε η σύνδεσή σας επηρεάζετε. Περιορίστε ότι είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας ανά πάσα στιγμή και ελέγξτε ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί το σήμα Wi-Fi σας. Ξέρετε, μπορεί να είχατε επιτρέψει στον γείτονά σας να χρησιμοποιήσει το σήμα Wi-Fi σας όταν το διαδίκτυό του ήταν εκτός λειτουργίας και τώρα οι συσκευές του εξακολουθούν να συνδέονται στο δίκτυό σας.

Αναβαθμίστε τον δρομολογητή σας. Όπως και η αναβάθμιση του ISP, provider σας, αυτή βέβαια δεν είναι τόσο απλή λύση, αλλά αν ο δρομολογητής σας είναι αρκετά παλιός θα μπορούσε να είναι καιρός να αγοράσετε ένα νέο που θα είναι πιο γρήγορος και θα υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα πρότυπα και τεχνολογίες.

Τώρα που πλησιάζει και η Black Friday!

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτεροι (και οι χειρότεροι) browsers για ιδιωτικότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλι…