ΑΡΧΙΚΗ Google Οι καλύτεροι τρόποι αναζήτησης στο Google

Οι καλύτεροι τρόποι αναζήτησης στο Google

1 min read
0
1,838
Τρόποι αναζήτησης στο google

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω τρόπους αναζήτησης στο google τα αποτελέσματα που θα μας εμφανιστούν θα είναι πιο γρήγορα και ποιο κοντά σε αυτό που αναζητάμε. Βάζοντας την λέξη κλειδί που ψάχνουμε στην μπάρα αναζήτησης και συμπληρώνοντας κάποιους επιπλέον χαρακτήρες ή σύμβολα μπορούμε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε το ερώτημά μας πιο συγκεκριμένο και αποτελεσματικό. Ας δούμε με ποιους τρόπους.

Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά για να βρείτε κάτι πολύ συγκεκριμένο

Ένα από τα καλύτερα tips της google είναι η προσθήκη εισαγωγικών γύρω από την φράση λέξη κλειδί που ψάχνουμε. Αν δεν μας εμφανίζονται τα αποτελέσματα που θέλουμε τότε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τη λέξη κλειδί που ψάχνουμε μέσα σε εισαγωγικά.

παράδειγμα : αν ψάχνουμε ο καλύτερος καφές της πόλης θα μας εμφανιστούν πολλά άσχετα αποτελέσματα και σε σχέση με αυτό που θέλουμε, γράφοντας όμως στο Search bar ο καλύτερος καφές στην “καβάλα” θα μας εμφανίσει αποτελέσματα μόνο για την πόλη της Καβάλας. Με αυτό τον τρόπο “λέμε” στο google να ψάξει πολύ συγκεκριμένες λέξει κλειδιά μαζί με το ερώτημά μας.

Αναζήτηση λέξεις μόνο σε συγκεκριμένο ιστότοπο

Αν θέλουμε να κάνουμε αναζήτηση μιας λέξης, φράσης, πρότασης αλλά σε συγκεκριμένο site-ιστοτοπο και όχι σε όλο το web, τότε μετά τη περιγραφή που θα δώσουμε θα γράψουμε και τον ιστότοπο που θέλουμε μετά τη λέξη site για να μας έρθουν τα αποτελέσματα.

Παράδειγμα : πλυντήριο site:kotsovolos το συγκεκριμένο ερώτημα θα μας επιστρέψει αποτελέσματα για την λέξη πλυντήριο μόνο από το συγκεκριμένο site του κοτσόβολου.

Φιλτράρισμα αποτελεσμάτων με παύλα

Αν ψάχνουμε με μία λέξη κλειδί και μας φέρνει αποτελέσματα από έναν ιστότοπο που δεν μας ενδιαφέρει και θέλουμε να “πούμε” στη google να εξαιρέσει αυτόν τον ιστότοπο από τα αποτελέσματα, θα κάνουμε το ερώτημα ως εξής,

παράδειγμα : πλυντήριο πιάτων -site : kotsovolos.gr Η παύλα λειτουργεί σαν αφαιρετικό σύμβολο και μπορούμε να την συμπεριλάβουμε και με άλλα σύμβολα για να κάνουμε πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της αναζήτησης. παράδειγμα : “work from home” “no experience” -hybrid

Αναζητήστε κάτι να παρακολουθήσετε

Το Google είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουμε ιστότοπους που μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε με τις ώρες για να δούμε τις επιλογές μας. Απλά γράφουμε στο google λίγες μόνο λέξεις που σχετίζονται με αυτό που θέλουμε να δούμε και θα λάβουμε ακριβής προτάσεις στην κορυφή της σελίδας.

παράδειγμα : watch free thriller movies 2022 on youtube (netflix)

Βρείτε ιστοσελίδες που έχουν δημοσιευτεί πριν ή μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία

Η σύνταξη με το before ή after κατά την αναζήτηση θα περιορίσει όλα τα αποτελέσματα στα άρθρα που δημοσιεύτηκαν πριν και μετά τις καθορισμένες ημερομηνίες που εμείς θα δώσουμε. Για παράδειγμα, δείτε πώς μπορείτε να βρείτε άρθρα σχετικά με το κλίμα που δημοσιεύτηκαν τελευταία φορά μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15ης Ιανουαρίου 2015.

Παράδειγμα : climate after:2015-01-01 before:2015-01-15

Bρείτε γεγονότα γύρω σας

Εάν δεν έχετε κάποια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να βλέπετε της τοπικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν σε μία περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε συναυλίες, φεστιβάλ, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έχοντας απαραίτητα το GPS του κινητού ανοιχτό.

παράδειγμα : events κοντά μου ή events στην Καστοριά αυτή την εβδομάδα ή συναυλίες κοντά μου.

Βρείτε εικόνες συγκεκριμένου μεγέθους

Όταν αναζητούμε μία εικόνα στο google από προεπιλογή μας εμφανίζει εικόνες οποιουδήποτε μεγέθους. Για να περιορίσουμε τις αναζητήσεις φωτογραφιών μας σε εικόνες συγκεκριμένου μεγέθους, γράφουμε το μέγεθος της εικόνας και μπορούμε αν θέλουμε να ορίσουμε και τις διαστάσεις των pixel.

παράδειγμα : πράσινο σπίτι image size:1000×1000

Κάντε αναζήτηση με “αστεράκι” για πιο ευέλικτα αποτελέσματα

Όταν χρησιμοποιούμε τον χαρακτήρα αστερίσκο (*) στην αναζήτηση στο google στην ουσία του λέμε να αντικαταστήσει το * που πληκτρολογήσαμε με οποιονδήποτε άλλη λέξη ή όρο. Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν έναν χαρακτήρα μπαλαντέρ για να διευρύνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης του χρήστη, άλλες έχουν τον αστερίσκο άλλες το hashtag (#) ή το ερωτηματικό (?) αλλά ο αστερίσκος (*) είναι ο πιο συνηθισμένος. Ακολουθεί ένα παράδειγμα όπου θέλουμε να αναζητήσουμε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Κρήτη αλλά δεν είμαστε συγκεκριμένοι ως προς το ποια περιοχή.

παράδειγμα : “rent a car in * crete”

Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω tips αναζήτησης στο google και δείτε τα αποτελέσματα να είναι ακριβώς αυτά που ζητάτε!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Google

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες μηχανές αναζήτησης για εικόνες στο internet

Η αναζήτηση εικόνων στο Internet προϋποθέτει να γνωρίζουμε ακριβώς ποια εικόνα θέλουμε να …