ΑΡΧΙΚΗ Tech News Να κάτι που αρκετοί δε γνώριζαν για το μοναδικό David Bowie.

Να κάτι που αρκετοί δε γνώριζαν για το μοναδικό David Bowie.

1 min read
0
1,488
David Bowie

Ο μοναδικός David Bowie

Εκτός από το μεγαλείο του σαν καλλιτέχνης ο μοναδικός και αξέχαστος πλέον David Bowie, μία άλλη πτυχή του, επίσης μοναδική, είναι η διορατικότητα και η προσέγγιση που είχε με την τεχνολογία αλλά και με κάθε τι καινοτόμο και πρωτοποριακό…

‘Ήταν το 1998 πολύ πριν το MySpace, το Facebook, και το Youtube όταν δημιούργησε το BowieNet, ένα σάιτ, μία online πλατφόρμα που διέθεται προς τους συνδρομητές του αποκλειστικό περιεχόμενο σχετικά με τον Bowie. Όσοι είχαν πρόσβαση στο BowieNet λάμβαναν μέρος σε chat rooms όπου συμμετείχε και ο ίδιος ο Bowie με το ψευδώνυμό ‘Sailor’, είχαν πρόσβαση σε video clips και αποκλειστικές ηχογραφήσεις του, ακόμα είχαν την δυνατότητα οι συνδρομητές να έχουν προσωπικό email με την κατάληξη @davidbowie.com. Όλα αυτά το 1998, πραγματικά πολύ μπροστά o Bowie (FutureMan) τότε που ακόμα το intenet δεν είχε καμία σχέση με σήμερα.

Φανταστείτε το 1999 o David Bowie είχε χρησιμοποιήσει το BowieNet για να κάνει το πρώτο “Cyber-song” στην ιστορία προτρέποντας από το κοινό να συνδράμουν με δικούς τους στίχους.

80.000 θαυμαστές είχαν στείλει στίχους για το “What’s Really Happening?” το οποίο συμπεριλήφθηκε τελικά στο άλμπουμ του “Hours”.

Ένας από τους βιογράφους του και συγγραφέας του βιβλίου “Rebel Rebel”, ο Chris O’Leary, δήλωσε “ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Τότε, όταν οι ιστοσελίδες άλλων rock stars είχαν μερικές αράδες κείμενο και μερικές φωτογραφίες, ο Bowie είχε στήσει μια πολύ επιτυχημένη, πρωτοποριακή online κοινότητα τριγύρω του”

Υπήρξε από τους πρώτους που διέθεσε τα τραγούδια του αποκλειστικά On line το 1997 το ‘Telling Lies’ που μέτρησε αριθμό ρεκόρ της εποχής 300.000 downloading!

Ο David Bowie δεν έκρυψε ποτέ της ψηφιακές του ανησυχίες και πάντα πειραματιζόταν με την τεχνολογία και το το τρισδιάστατο περιβάλλον, άλλωστε  συμμετείχε στο βιντεοπαιχνίδι Omikron της εταιρείας Quantic Dreams ως χαρακτήρα με το όνομα Boz, όπου μάλιστα είχε και την μουσική επιμέλεια του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης : Εγγραφή σε υπηρεσίες Internet με ανώνυμο email

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…