ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Σκανάρετε ένα τρόφιμο και δείτε στο κινητό σας από τι συστατικά αποτελείτε.

Σκανάρετε ένα τρόφιμο και δείτε στο κινητό σας από τι συστατικά αποτελείτε.

20 second read
0
1,466

Η ποιότητα της διατροφή μας και η τεχνολογία

Δεν θα μπορούσε η τεχνολογία να συμβάλει στην ποιότητα της διατροφής του ανθρώπου έτσι λοιπόν στα εντυπωσιακά εκθέματα και φέτος που παρουσιάζονται στην έκθεση CES 2016, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και ηλεκτρονικών που διεξάγετε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ από 6 με 9 Ιανουαρίου 2016.

Ανάμεσά στις νέες τεχνολογίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, τις θηριώδεις τηλεοράσεις αλλά και τις εφαρμογές που κάνουν της ζωή μας ευκολότερη ή δυσκολότερη, την εμφάνισή τους στην έκθεση έκαναν και πολλά gadgets που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ζωής μας και ποιο συγκεκριμένα την ποιότητα της διατροφή μας.

Μία εταιρεία από την Γαλλία η DietSensor κατασκεύασε και παρουσίασε έναν φορητό μοριακό σαρωτή τσέπης ονόματι SCiO, o οποίος είναι εξοπλισμένος με ένα φασματοσκόπιο υπερύθρων (εργαλείο που αναλύει το πώς τα μόρια ενός αντικειμένου αλληλεπιδρούν κάτω από την υπέρυθρη ακτινοβολία) για να προσδιορίσει την μοριακή σύνθεση τροφίμων και ποτών.

ποιότητα της διατροφή μας

Το SCiO το οποίο επικοινωνεί με το στο smartphone μας μέσω μίας εφαρμογής μπορεί να μετρήσει και να μας δείξει στην οθόνη του κινητού μας, το βάρος, την διατροφική αξία διαφόρων τροφίμων, τις θερμίδες τους και την ενδεδειγμένη ημερήσια δόση λείψεις. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μετρήσει συνδυασμούς τροφίμων όπως π.χ πόσες θερμίδες έχει ένα σάντουιτς αλλά τις επιμέρους θερμίδες υλικά που αποτελούν το σάντουιτς.

Το SCiO είναι ένα gadget πού σίγουρα θα φανεί πολύ χρήσιμο στους διαιτολόγους όπου θα μπορούν να ελέγχουν τις δίαιτες που δίνουν στους πελάτες μέσω αυτού του μηχανισμού. Σύμφωνα με το επίσημο sait της εταιρείας η συσκευή και η εφαρμογή απευθύνονται και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη και καρδιοαγγειακές παθήσεις και είναι αναγκαίο να προσέχουν τη διατροφή τους. Η συσκευή θα πωλείται έναντι 249 δολαρίων ενώ η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα αλλά θα απαιτεί μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης : Ποιότητα Ζωής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

9 έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι ότι πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουμε να κάνουμε το σπίτι μας και…