ΑΡΧΙΚΗ Google Η Google πλήρωσε $1 δισ. στην Apple για την διατήρηση του Search Bar.

Η Google πλήρωσε $1 δισ. στην Apple για την διατήρηση του Search Bar.

3,472
Google πλήρωσε-Thinktech.gr
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg η Google Inc. πληρώνει την Apple Inc ένα βαρύ τέλος για να κρατήσει τη μπάρα αναζήτησης της Google στα iPhone. Ποιο συγκεκριμένα η Apple έλαβε $ 1 δισεκατομμύριο από την αντίπαλό της το 2014, σύμφωνα με αντίγραφο της δικαστικής διαδικασίας από δίκη πνευματικών δικαιωμάτων της Oracle Corp. εναντίον της Google.

Η γιγαντιαία μηχανή αναζήτησης Google έχει συνάψει συμφωνία με την Apple που δίνει ένα ποσοστό από κέρδη της στη διαφήμιση μέσω των iPhones και iPads στην Apple προκειμένου να είναι η default μηχανή αναζήτησης στις συσκευές iOS.

Οι φήμες για το ποσό που η Google πληρώνει στην Apple έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια, αλλά οι εταιρείες δεν έχουν δημοσιοποιήσει τίποτα σχετικά. Η Kristin Huguet, εκπρόσωπος για την Apple και η και ο εκπρόσωπος Aaron Stein της Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν οτιδήποτε σχετικά με τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται.

Οι δύο εταιρείες έχουν προσπαθήσει να κρατήσουν την συμφωνία μυστική, αλλά αυτή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ως μέρος δικαστικών διαδικασιών μίας υπόθεσης που έχει κινήσει η Oracle εναντίον της Google.

Οι Apple και Google διαμαρτυρήθηκαν για το σχετικό έγγραφο καθώς τα νούμερα της οικονομικής συμφωνίας αποτελούν “ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα” για τις δύο εταιρείες.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Google

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να βάλετε το Green Tech στο δικό σας σπίτι.

Τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα βήματα για τον πλανήτη. Θέλετε να βοηθήσετε…