ΑΡΧΙΚΗ Internet Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

3 min read
0
13,304
Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

Παρόλο που ο κόσμος του Internet προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους κάποια site έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς όπως το netfix και είναι “κλειστά” για κάποιες χώρες του πλανήτη. Χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία έχουν ήδη περιορισμούς στους χρήστες των κρατών τους εμποδίζοντάς τους την πρόσβαση σε social media ή άλλα site. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούμε να παρακάμψουμε αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Εμείς εδώ θα σας παρουσιάσουμε δύο εύκολους τρόπους για να έχετε πρόσβαση σε site ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.

Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet

Πρώτα θα δούμε πως γίνετε η άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet κατευθείαν από τον browser μας χωρίς να απαιτείτε εγκατάσταση εφαρμογής και μετά πως μπορούμε με εγκατάσταση της εφαρμογής tunnelbear εφαρμογής.

Hola και φύγαμε

Η υπηρεσία Hola (hola.org) προσφέρει μέσω των επεκτάσεων για browsers Chrome και Firefox την δυνατότητα παράκαμψης των γεωγραφικών περιορισμών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την κατάλληλη για τον browser σας επέκταση και να επιλέξετε κατόπιν τη χώρα που θέλετε να εμφανίζεστε ότι σερφάρετε στο internet, στη συνέχεια επιλέγετε το site που θέλετε να έχετε πρόσβαση.

Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι επειδή η υπηρεσία hola είναι δωρεάν το bandwith διαμοιράζετε μεταξύ των χρηστών επομένως θα έχετε κάποια καθυστέρηση όταν το χρησιμοποιείτε συνέχεια, καλό θα είναι να ενεργοποιείτε την υπηρεσία όποτε την χρειάζεστε, αυτό γίνετε αφού εγκαταστήσετε την επέκταση, από το εικονίδιο όπως στην εικόνα 1 που εμφανίζετε στον browser σας.

Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

εικόνα 1

Virtual Private Network – Tunnelbear

Η άλλη λύση με εγκατάσταση εφαρμογής που μπορείτε να κάνετε άρση των γεωγραφικών περιορισμών είναι το γνωστό VPN ή virtual private network, το να  δημιουργήσετε μόνοι σας ένα VPN δεν είναι μία διαδικασία εύκολη για τον μέσο χρήστη (σε ένα άλλο άρθρο θα δείξουμε πως γίνετε), αλλά μπορείτε να το κάνετε μέσω μιας έτοιμης υπηρεσίας που το προσφέρει. Αν και οι περισσότερες υπηρεσίες VPN είναι επί πληρωμή υπάρχουν και κάποιες δωρεάν. Μία από τις πολλές είναι το TunnelBear (tunnelbear.com) που λειτουργεί μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που σας επιτρέπει να δηλώνετε διαφορετικές χώρες εισόδου σε ένα site. Κατεβάζετε το πρόγραμμα από εδώ  και κάνετε την εγκατάσταση της εφαρμογής που είναι πάρα πολύ απλή. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση στο task bar κάτω δεξιά σας εμφανίζετε εικονίδιο όπου όταν το κλικάρετε επιλέγετε να είναι ενεργό ή όχι και από ποια χώρα θέλετε να φαίνεστε ότι σερφάρετε, μετά ανοίγετε των browser σας και έχετε πρόσβαση χωρίς κανέναν περιορισμό.

Άρση γεωγραφικών περιορισμών στο internet.

Διαβάστε επίσης : Πως να κάνετε ανώνυμες αναζητήσεις στο Internet

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλι…