ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Screen shot την οθόνη σας με απλούς τρόπους.

Screen shot την οθόνη σας με απλούς τρόπους.

0 second read
0
36,388
Screen-shot-windows
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Σίγουρα κάποια στιγμή θα θέλατε με κάποιον τρόπο να βγάλετε φωτογραφία ή capture ή screen shot όπως λέγετε στην γλώσσα των υπολογιστών την οθόνη του υπολογιστή σας ή του κινητού σας. Είτε για κάποιο πρόβλημα που έχετε και θα θέλατε να την στείλετε σε κάποιον να σας βοηθήσει είτε θέλετε να μοιραστείτε κάτι από την οθόνη σας με τους φίλους σας. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε έξι εύκολους τρόπους να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειαστείτε να εγκαταστήσετε κάποια ειδική εφαρμογή.

Screen shot για Microsoft Windows

Πατώντας το πλήκτρο Print Screen (Prt Sc ή PrtScn ή Print Scr ανάλογα το πληκτρολόγιο) | όπου στα περισσότερα πληκτρολόγια βρίσκετε ανάμεσα στο πλήκτρο F12 και στο πλήκτρο Scroll Lock, στα laptop πρέπει να πατήσετε πρώτα το πλήκτρο Fn (function) για να ενεργοποιηθεί το Print Screen | θα αποθηκευτεί στη μνήμη του υπολογιστή (clipboard) εικόνα (capture) της οθόνης σας με ότι εμφανίζετε εκείνη τη στιγμή, με διαστάσεις εικόνας την ανάλυση της οθόνης σας. Δεν θα λάβετε κάποια ειδοποίηση ότι τραβήχτηκε φωτογραφία της οθόνης σας. Στη συνέχεια ανοίγετε το πρόγραμμα ζωγραφικής των Windows και πατάτε το κουμπί επικόλληση (paste) και η εικόνα τώρα είναι αρχείο της ζωγραφικής και μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε οποιαδήποτε μορφή αρχείου φωτογραφίας θέλετε jpg, bmp, png.

Screen-shot-windows

Screen-shot-windows

Windows 8 

Στα Windows 8 πατήστε το πλήκτρο Windows key και ταυτόχρονα το πλήκτρο Print Screen και θα αποθηκευτεί η φωτογραφία της οθόνης κατευθείαν σε αρχείο png χωρίς να χρειάζεται να κάνετε paste στη ζωγραφική όπως στην προηγούμενη περίπτωση. Το αρχείο της εικόνας που μόλις τραβήξατε θα το βρείτε στο φάκελο Screenshots που βρίσκετε στις Φωτογραφίες μου, και να μην υπάρχει ο Φάκελος Screenshots θα δημιουργηθεί.

Screen-shot-windows

Snipping Tool

Η Microsoft φρόντισε στα Windows 7, 8 και 10 να ενσωματώσει ένα εργαλείο για να βγάζουμε φωτογραφία την οθόνη μας (screen shot), το εργαλείο Snipping tool με το οποίο μπορούμε να τραβήξουμε screen shot ένα συγκεκριμένο μέρος τις εικόνας από την οθόνη του υπολογιστή μας. Πηγαίνετε λοιπόν στο Search (εύρεση) και γράφετε τη λέξη Snipping tool. Ανοίγετε το πρόγραμμα Snipping tool και από το Menu > New επιλέγετε το σχήμα με το οποίο θα ¨κόψετε” την φωτογραφία, στη συνέχεια σχηματίζετε ένα πλαίσιο περιμετρικά της οθόνης και η φωτογραφίας της οθόνης σας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε Save as σε μορφή jpg, png, ή gif.

snipping-tool snipping-toolsnipping-tool

Mac OSX

Στους υπολογιστές Mac αυτό που χρειάζεται να κάνετε για βγάλετε φωτογραφία την οθόνη σας είναι να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Command + Shift + 3 θα ακούσετε έναν ήχο κλείστρου και η φωτογραφία θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας με όνομα την ημερομηνία. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε επικόλληση την φωτογραφία σε ένα πρόγραμμα κειμένου ή φωτογραφίας τότε πρέπει να πατήσετε Command + Control + Shift + 3 και επικόλληση (paste)  στο πρόγραμμα που θέλετε.

screen shot mac

iPad και Iphone

Στα iPad για να κάνετε capture την οθόνη σας κρατήστε πατημένο το power button και ταυτόχρονα το home button, θα ακούσετε τον ήχο κλείστρου και τη φωτογραφία θα την βρείτε στο αρχείο φωτογραφιών της κάμερας.

ipad screen shot

Android

Για Android συσκευές η διαδικασία screen shot της οθόνη διαφέρει από κινητό σε κινητό, π.χ για τις Samsung συσκευές αρκεί να κρατήσετε πατημένο το power button και ταυτόχρονα το home button για 2 δευτερόλεπτα θα ακούσετε το ήχο κλείστρου και η εικόνα βρίσκετε αποθηκευμένη στις φωτογραφίες σας. Στις HTC συσκευές πατάτε home και power button και ταυτόχρονα το button του ήχου που μειώνει την ένταση (-).

android scrren shot

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως κατεβάζω video από το internet ;

Πόσες φορές έχουμε δει κάποιο video στο διαδίκτυο και μας έχει εντυπωσιάσει, σε πλατφόρμες…