ΑΡΧΙΚΗ Google Loon Project – Το internet στα σύννεφα!

Loon Project – Το internet στα σύννεφα!

815
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Το project Loon της Google βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη και οδεύει προς υλοποίηση. Τον Δεκέμβριο του 2014 τα μπαλόνια-αερόστατα της Google από πολυαιθυλένιο έφτασαν εναέρια στην Γαλλία μετά το δοκιμαστικό τους ταξίδι σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Σκοπός του όλου Project με το όνομα Loon είναι τα μπαλόνια-αερόστατα να προσφέρουν σύνδεση στο Internet σε δύσβατες και απρόσιτες περιοχές. Έχουν 15 μέτρα πλάτος ζυγίζουν 22 κιλά και είναι εξοπλισμένα με υπολογιστικά συστήματα προκειμένου να συντονίζονται πλήρως το ένα με το άλλο και να βρίσκονται κάθε φορά στην τοποθεσία που πρέπει, αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους.

Τα αερόστατα επικοινωνούν με ειδικές κεραίες στη Γη με τα άλλα αερόστατα που βρίσκονται στον αέρα και με έναν από τους 50 διαθέσιμους επίγειους σταθμούς που συνδέονται με τους τοπικούς παρόχους Internet. Όσο για το Internet, οι ταχύτητες που παρέχουν είναι παρόμοιες ή ταχύτερες από τα σημερινά 3G δίκτυα.

Τώρα η Google ανακοίνωσε ότι είναι κοντά στο να ελευθερώσει χιλιάδες μπαλόνια ώστε να φέρει το Internet σε διάφορες δύσβατες περιοχές του πλανήτη. Ένα μπαλόνι μετά την απελευθέρωση στον αέρα παραμένει περίπου 100 ημέρες να “ταξιδεύει” γνωρίζοντας η Google την ακριβή του τοποθεσία. Σύμφωνα με την Google οι μηχανικοί χρειάζονται περίπου τέσσερις ημέρες για να συναρμολογήσουν ένα μπαλόνι-αερόστατο.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Google

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη υποβρύχιας καλωδίωσης.

Ενσύρματος Κόσμος 35 Χρόνια Υποβρυχίων Καλωδίων σε Ένα Χάρτη. Ο νεαρός φυσικός Narinder Si…