ΑΡΧΙΚΗ Internet Internet σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Internet σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

0
2,148
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η τεχνολογία συνεχώς αλλάζει και ανανεώνεται και μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το internet σε όλο και περισσότερα σημεία. Το internet μέσα σε αεροπλάνο εδώ και λίγα χρόνια το προσφέρουν λίγες αεροπορικές εταιρείες κυρίως από της ΗΠΑ και φυσικά επί πληρωμή. Σε έρευνα της Routhappy καταγράφεται ότι οι πιθανότητες να έχεις σύνδεση σε πτήση φθάνει περίπου το 24%. Το ποσοστό είναι υψηλότερο στην Αμερική (66%). Ενώ σε πτήσεις εκτός Αμερικής, το ποσοστό συνδεσιμότητας στο internet παραμένει χαμηλό, μόλις 20%.
Internet σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες

Η εταιρεία με τα πιο υψηλά ποσοστά συνδεσιμότητας είναι η Virgin America με τη Southwest στη δεύτερη θέση και την JetBlue στην τρίτη. Πολύ καλές επιδόσεις έχει και η Delta Air Lines. Τη μεγαλύτερη πρόοδο σε θέματα συνδεσιμότητας έχει η United Airlines. Φυσικά η ταχύτητες του intenet σε πτήση είναι ακόμα χαμηλές και είναι για τα απαραίτητα email, πλοήγηση σε σελίδες και social.

Internet σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες
Όλο και περισσότερες εταιρίες θέλουν να παρέχουν σαν υπηρεσία το Internet εντός του αεροπλάνου για τους επιβάτες τους μιας και έκθεση για τις αεροπορικές εταιρείες αναφέρει ότι τα έσοδα για τις εταιρείες που προσφέρουν ήδη τέτοιες υπηρεσίες έφτασαν το 1 δισ. δολάρια το 2016 και αναμένεται να εκτιναχθούν στα 6,5 δισ. έως το 2026.

Στην Γαλλία αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού και  στελέχοι της βιομηχανίας αναφέρουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα μισά αεροπλάνα που πετούν ανά τον κόσμο θα προσφέρουν σύνδεση στο inteent χάρις στη νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασικός παράγοντας για να γίνει αυτό είναι μια νέα γενιά δορυφόρων που επιτρέπουν τη μετάδοση βίντεο και επιτρέπουν τη χρήση μικρότερων, ελαφρύτερων κεραιών στα αεροσκάφη.
Οι υπηρεσίες αυτές απέχουν πολύ από τα πρώτα συστήματα που εμφανίστηκαν πριν από μια πενταετία και ήταν τόσο αργά ώστε μετά βίας επέτρεπαν τον έλεγχο των email.

Σημαντικό ρόλο παίζουν ωστόσο και οι επίγειες υποδομές. Οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που δημιούργησαν δίκτυο επίγειων κεραιών για Διαδίκτυο εν πτήσει. Περίπου 4.000 αμερικανικά αεροπλάνα προσφέρουν σήμερα διαδικτυακή σύνδεση, συγκριτικά με μερικές εκατοντάδες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Euroconsult, μέχρι το 2021 ο αριθμός των αεροπλάνων που προσφέρουν Internet στον αέρα θα έχουν αυξηθεί στα 17.000, από μόλις 6.500 το 2016.

Πόσο κοστίζει το ασύρματο internet στο αεροπλάνο

Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική χρεώσεων στο internet. ‘Oπως για παράδειγμα οι νορβηγικές που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο internet κατά την διάρκεια των περισσότερων πτήσεων τους στην Ευρώπη και στις πτήσεις προς τις  Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, προσφέρουν δωρεάν μίνι πακέτα (10 MB). Σε περίπτωση που τα εξαντλήσεις μπορείς να συνεχίσεις να σερφάρεις για κάθε 500 MB που χρησιμοποιείς με 1 δολάριο. Σε γενικές γραμμές πάντως οι περισσότερες εταιρίες , προσφέρουν διαφορετικές προσφορές και διαφορετικά πακέτα MΒ. Η Alitalia προσφέρει Intenet στα αεροπλάνα της ανά πακέτα, με 2$ τα 10MB, με 6$ τα 50ΜΒ και 20$ για 200MB. Πάντως μέχρι στιγμής μία από της  καλύτερες εταιρίες όσον αφορά την υπηρεσία του ίντερνετ εν ώρα πτήσης. Τα πακέτα αυτά που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες είναι δύο: το ημερήσιο πάσο για της πτήσεις της Delta πτήσεις εσωτερικού (εντός των ΗΠΑ δηλαδή) με 16$ , ή το μηνιαίο πάσο για 49,95$.  Το ημερήσιο πάσο για τις διεθνείς πτήσεις κοστίζει 28$ και μπορείς να έχεις ίντερνετ για όλη την διάρκεια της πτήσης  ενώ το μηνιαίο πάσο ανέρχεται στα 599$!

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μπείτε στο site της αεροπορικής εταιρείας που σας ενδιαφέρει και να δείτε αναλυτικά της χρεώσεις. Διαφορετικά εδώ θα δείτε βρείτε λίστα με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν Internet στις πτήσεις τους.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου

Πολλές φορές με κάποιους απλούς και διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την ταχύ…