ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Google Family Link: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Google Family Link: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

0 second read
0
1,467
Google Family Link Τι είναι
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ο γονικός έλεγχος σε android συσκευές μπορεί να περιορίσει τον χρόνο χρήσης και να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή στην πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Το Google Family Link είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου συσκευών Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή για να περιορίσετε τον χρόνο χρήσης που έχουν τα παιδιά σας, να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο και να τα προστατεύσετε από ακατάλληλους ιστότοπους. Το Family Link απαιτεί κάθε μέλος να έχει λογαριασμό Google. Σχεδιασμένο για παιδιά 13 ετών και κάτω το Family Link λειτουργεί με συσκευές Android και iOS 9 ή νεότερες εκδόσεις.

  1. Αρχικά θα πρέπει να διαθέτετε ένα google λογαριασμό δικό σας, εάν δεν έχετε ξεκινήστε τη διαδικασία στη σελίδα εγγραφής λογαριασμού Google
Γονικός έλεγχος Family link

2. Αφού έχετε δικό σας λογαριασμό google, κατεβάστε την εφαρμογή Google Family Link στο κινητό ή στο tablet σας η οποία είναι δωρεάν, για android και iphone συσκευές.

3. Μετά τη λήψη ανοίξτε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να δημιουργήσετε μια ομάδα οικογένειας και να συνδέσετε τον λογαριασμό σας με τον λογαριασμό του παιδιού σας. Απαραίτητη προϋπόθεση κάθε μέλος οικογένειας που προσθέτετε πρέπει να έχει το δικό του αναγνωριστικό google email. Παιδιά κάτω των 13 ετών: μπορείτε να φτιάξετε εσείς τον λογαριασμό google για παιδιά. Αφού προσθέσετε τα μέλη-email που θέλετε ολοκληρώστε τη διαδικασία με βάση των οδηγιών της οθόνης.

4. Κατεβάστε την εφαρμογή Family Link στη συσκευή του παιδιού (κινητό, tablet) και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια email του λογαριασμού του παιδιού σας. Κατόπιν θα λάβετε μια ειδοποίηση στη συσκευή σας ότι η συσκευή του παιδιού σας είναι συνδεδεμένη.

5. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε παιδί που θέλετε να προσθέσετε στο Family Link.

Αφού πλέον έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω απλά βήματα, θα έχετε τη δυνατότητα μέσα από τη δική σας συσκευή και λογαριασμό google στο Family link να παίρνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις εφαρμογές που εγκαθιστά το παιδί σας στη συσκευή του και μία αξιολόγηση του κατά πόσο συνάδουν με την ηλικία του. Μπορείτε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε οποιαδήποτε εφαρμογή δεν πληροί τα πρότυπά σας.

Το Family Link σας επιτρέπει να ορίσετε ένα ημερήσιο όριο χρήσης καθώς και την ώρα ύπνου, η οποία θα απενεργοποιεί τη συσκευή. Αυτές οι ώρες μπορούν να προσαρμοστούν ανά ημέρα.

Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε τη συσκευή του παιδιού σας με τη λειτουργία Κλείδωμα συσκευών τώρα. Η συσκευή κλείνει αμέσως μέχρι να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση.

TIP : Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις λειτουργούν ακόμη και αν η συσκευή του παιδιού δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Με το Google family link έχετε την πρόσθετη ασφάλεια να γνωρίζετε πού βρίσκεται το παιδί σας εφόσον φέρει τη συσκευή μαζί του.

Εκτός από το να σας παρέχει τον γονικό έλεγχο του χρόνου χρήσης της συσκευής του παιδιού σας, το Family Link διατηρεί καρτέλες σχετικά με το πού βρίσκεται η συσκευή του και, με βάση το αν το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων δείχνει εάν το παιδί σας βρίσκεται στη συσκευή, πού βρίσκεται. Αυτή η δυνατότητα είναι προαιρετική.

Έλεγχος και παρακολούθηση της δραστηριότητας περιήγησης στο Chrome

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Family Link για να ορίσουν περιορισμούς στον τρόπο περιήγησης των παιδιών τους στον ιστό. Τα στοιχεία ελέγχου περιλαμβάνουν φίλτρα για ιστότοπους αν και η Google αναγνωρίζει ότι ορισμένοι προσβλητικοί και ακατάλληλοι ιστότοποι ενδέχεται να περάσουν. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε και να επιτρέψετε συγκεκριμένους ιστότοπους. Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν άδεια να επισκεφτούν έναν ιστότοπο στη λίστα αποκλεισμού και μπορείτε να εγκρίνετε ή να αρνηθείτε την πρόσβαση μέσω του Google Family Link και τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε.

Στην εφαρμογή Family Link, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Διαχείριση ρυθμίσεων > Φίλτρα στο Google Chrome > Διαχείριση τοποθεσιών > Εγκεκριμένοι ή αποκλεισμένοι .

Οι γονείς μπορούν επίσης να δουν και να διαγράψουν το ιστορικό περιήγησης Chrome ενός παιδιού. Για να δείτε το ιστορικό του παιδιού χρησιμοποιήστε τη συσκευή του παιδιού για να ανοίξετε το Chrome. Επιλέξτε το μενού Περισσότερα (τρεις κάθετες κουκκίδες) και μετά επιλέξτε Ιστορικό .

Για να διαγράψετε το ιστορικό και τα δεδομένα του Chrome, ανοίξτε την εφαρμογή Family Link. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Διαχείριση ρυθμίσεων > Φίλτρα στο Google Chrome > Πίνακας ελέγχου Chrome. Στην ενότητα Ιστορικό , πατήστε Εκκαθάριση ιστορικού .

Ελέγξτε το ψηφιακό αποτύπωμα του παιδιού σας

Αν θέλετε να μάθετε πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί σας στο διαδίκτυο και ποιες εφαρμογές είναι οι αγαπημένες του βρείτε την απάντηση στο Family Link. Το Family Link διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής που αναφέρει που ξοδεύει το παιδί σας τον ψηφιακό του χρόνο. Οι εβδομαδιαίες και οι μηνιαίες αναφορές σας επιτρέπουν να βλέπετε σε ποιες εφαρμογές έγινε πρόσβαση, πόσο καιρό χρησιμοποιήθηκαν οι εφαρμογές και την τοποθεσία της συσκευής.

Το parental control της Google, Family Link είναι ένα πολύ καλό εργαλείο επίβλεψης της διαδικτυακής συμπεριφοράς ενός παιδιού απαραίτητο για τον γονιό που πρέπει να έχει την επίβλεψη του παιδιού του στο διαδίκτυο έως την ηλικία των 13 ετών.

Όπως συμβαίνει και στην πραγματική κοινωνία έτσι και στην διαδικτυακή κοινότητα επιβάλλεται ο γονιός ενός παιδιού έως 13 ετών να έχει την επίβλεψη στο που “κινείται” διαδικτυακά με σκοπό να προστατευτεί το παιδί από κάθε ακατάλληλο και κακόβουλο περιεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα για το Family Link από την google εδώ

Διαβάστε επίσης : Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για δωρεάν κλήσεις μέσω διαδικτύου.

Θέμης Βασιλόπουλος

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Σύμβολα στο πληκτρολόγιο και συντομεύσεις

70 συντομεύσεις και σύμβολα στο πληκτρολόγιο για να μας βοηθήσουν να είμαστε γρήγοροι και …