ΑΡΧΙΚΗ Tech News Android smartphone vs iPhone smartphone | 13 λόγοι για να διαλέξετε Android.

Android smartphone vs iPhone smartphone | 13 λόγοι για να διαλέξετε Android.

938
Android smartphone
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Android vs iPhone smartphone 

Πολλοί που ασχολούνται με την τεχνολογία λένε ότι η μεγάλη επιτυχία της Apple οφείλετε περισσότερο στο πραγματικά πρωτοποριακό marketing που κάνει και λιγότερο στα καθεαυτού προϊόντα και τις καινοτομίες της.

Άλλωστε μην ξεχνάμε το “θόρυβο” που προκαλεί κάθε φορά που η εταιρεία ανακοινώνει ένα νέο προϊόν, ή ακόμα περισσότερο τις ουρές στα καταστήματα όταν προβάλλονται από τα μέσα, και οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης μέσω δημιουργίας εντυπώσεων ότι ένα προϊόν είναι ιδιαίτερα επιθυμητό στον κόσμο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στο θέμα Marketing η Apple είναι πρωτοπόρα και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές απλά την αντιγράφουν ή το προσπαθούν.

Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται πραγματικά με την χρηστικότητα των προϊόντων της, παρακάτω σας παραθέτουμε 13 λόγους που διαβάσαμε στο Internet που κάνουν τα Android smartphone καλύτερη επιλογή από εκείνη ενός iPhone.

Android vs iPhone

 • Η επιλογή ενός Android smartphone γίνεται μέσα από μία μεγάλη ποικιλία συσκευών και ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη συσκευή για τις ανάγκες του ανάμεσα από πολλές προτάσεις με διαφορετικές δυνατότητες.
 • Και από άποψη κόστους οι συσκευές Android είναι για όλα τα βαλάντια, από αυτούς που έχουν να διαθέσουν πολλά χρήματα για μία συσκευή (πχ 800 €) αλλά και για αυτούς που έχουν να διαθέσουν πολύ λιγότερα σίγουρα θα βρουν μία λύση που τους ταιριάζει.
 • Το customization ενός Android smartphone είναι πολύ ανώτερο από του iPhone σε ότι αφορά το σύστημα αρχείων αλλά και την προσθήκη Widget ή αφαίρεση app από την home screen.

 

 • Κορυφαία μοντέλα Android smartphone επιτρέπουν την ταυτόχρονη λειτουργία και χρήση πολλαπλών app σε διαφορετικά παράθυρα!

Android vs iPhone taskbar

 • Στα Android smartphone ο χρήστης μπορεί και λαμβάνει σημαντικές ειδοποιήσεις από τα social αλλά και πλούσια πληροφόρηση άμεσα και γρήγορα στο άνω μέρος τις οθόνης, την λεγόμενη taskbar.

 • Τα Android smartphone φορτίζουν μέσω βύσματος micro-USB, το οποίο βρίσκει κάποιος σχεδόν οπουδήποτε. Το iPhone φορτίζει μόνο μέσω του αποκλειστικού καλωδίου “Lighting” της Apple. 

 • Σχεδόν σε όλα τα Android smartphone ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου του αλλά και να αφαιρέσει τα δεδομένα του με χρήση micro SD. Στο iPhone υπάρχει περιορισμός στην ενσωματωμένη μνήμη.
 • Σε πολλά Android smartphone ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει και να αλλάξει την μπαταρία της συσκευής του όταν αυτή αρχίσει να μην λειτουργεί σωστά με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως στα iPhone.
 • Πολλές συσκευές Android smartphone διαθέτουν πομπό IR και μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές αναλαμβάνοντας ρόλο τηλεχειριστηρίου.
 • Η συνεργασία του υπολογιστή με Android smartphone είναι πολύ εύκολη και απρόσκοπτη ενώ υποστηρίζει ακόμη αναζήτηση και drag n’ drop σε αρχεία, τα iPhone θέλουν πολύ δουλειά ακόμα σε αυτό το κομμάτι.
 • Στο Android δεν παίζει ρόλο η προέλευση της μουσικής σας. Στο iOS 9 πρέπει να φορτώσετε μουσική στο τηλέφωνο μόνο μέσω του iTunes και εικόνες του iPhoto.
 • Στα Android smartphone μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές μέσα από πληθώρα sites και stores (Slide-me, Aptoid) και όχι μόνο από το Play store της Google. Στα iPhone μόνο μέσα από το κατάστημα της App Store ή μέσω iTumes.
 • Στο iPhone δεν μπορεί ο χρήστης να θέσει ως default τους Google Maps που κατά γενική ομολογία είναι οι καλύτεροι χάρτες που κυκλοφορούν.
 • Tο iPhone ξεκλειδώνει μόνο μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ή με κωδικό, στο Android υπάρχουν πολλές επιλογές κλειδώματος της συσκευής όπως το pattern και η αναγνώριση προσώπου.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

Μέχρι και στο Guinness Book of Records απευθήνθηκε ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen από τ…