ΑΡΧΙΚΗ Internet Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης

1 min read
0
2,855
Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για να έχουμε πάντα μαζί μας.

Τα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν πλέον για να διευκολύνουν την καθημερινότητα μας μέσω των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει.

Μας καθοδηγούν εκεί που θέλουμε να πάμε μέσω εφαρμογής GPS, μας δίνουν τη δυνατότητα να κλείσουμε τραπέζι στο μαγαζί που μας αρέσει, ή μπορεί να μεταφράσουν στη γλώσσα μας μία πινακίδα δρόμου που είναι γραμμένη στα Κινέζικα! Η ακόμα να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον που δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Στην εποχή των applications δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εφαρμογές μετάφρασης που μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε σε διάφορες γλώσσες. Άλλες εφαρμογές μεταφράζουν λέξεις ή μόνο προτάσεις. Άλλες μεταφράζουν ομιλία, φράσεις, εικόνες η μεταφράζουν και πινακίδες.

Εάν χρειάζεται να μεταφράσετε μια πινακίδα, ένα μενού ή ακόμα και μια συνομιλία, το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει ως μεταφραστής με τη βοήθεια της σωστής εφαρμογής. Ας δούμε τις καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης που δοκιμάσαμε.

1. iTranslate Voice

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
i Translate

To iTranslate είναι μία εφαρμογή που σας επιτρέπει να μεταφράσετε κείμενο και φωνή σε πάνω από 40 γλώσσες. Μπορείτε να “μιλήσετε” στο κινητό σας στην γλώσσα που γνωρίζετε και αυτό να μεταφράσει στην γλώσσα την οποία έχετε επιλέξει, με ομιλία! Είναι μία απλή εφαρμογή στην χρήση με πολλές δυνατότητες μετάφρασης. Εκτός από την μετάφραση σε ομιλία μπορείτε και με την κάμερα του κινητού να μεταφράσετε κείμενο και από φωτογραφία.

2. Google Translate

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
Google Translate

Εκτός από την γνωστή υπηρεσία μετάφρασης της google υπάρχει και η εφαρμογή google translate που δίνει περισσότερες δυνατότητες. Εφαρμογή για android και iOS συσκευές που εκτός την γνωστή μετάφραση κειμένου που κάνει μπορείτε με την κάμερα αν την στρέψετε σε πινακίδες ή κείμενα που είναι σε επιφάνειες να σας κάνει μετάφραση ότι ακριβώς στοχεύει η κάμερα του κινητού σας! Με τις συνεχόμενες ενημερώσεις προστίθενται περισσότερες γλώσσες και νέες δυνατότητες. Άλλη μία δυνατότητα, σημαντική κυρίως για όσους ταξιδεύουν είναι ότι μπορεί να δουλέψει η εφαρμογή και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

3. Sayhi

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
SayHi

Μία εξαιρετική εφαρμογή που μεταφράζει την ομιλία σας! Μιλήστε στην γλώσσα σας και το Sayhi θα μεταφράσει στην γλώσσα που θα επιλέξετε! Με ένα πολύ καλό και απλό περιβάλλον χρήστη μπορείτε να κάνετε σπουδαία πράγματα με την συγκεκριμένη εφαρμογή. Κυρίως βασίζετε στην μετάφραση ομιλίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στην μετάφραση κειμένου ή λέξεων.

4. Text Grabber Offline Scan

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
Text Grabber

Η εφαρμογή Text Grabber μεταφράζει εύκολα και γρήγορα κείμενο σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Εκτός από την μετάφραση κειμένου ένα δυνατό του σημείο είναι και η μετάφραση σε κείμενα που είναι από φωτογραφία με χρήση της κάμερας. Μπορούμε στοχεύοντας με την κάμερα του κινητού να μεταφράσει κείμενο αλλά και να αποδώσει με ομιλία. Η καινοτόμος λειτουργία αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο, βασισμένη στην τεχνολογία ABBYY RTR SDK, θα ψηφιοποιήσει το τυπωμένο κείμενο απευθείας στην οθόνη χωρίς λήψη φωτογραφιών. Τέλος η εφαρμογή συνεργάζεται με προγράμματα email αλλά και κειμενογράφους για να μπορείτε να μεταφράζεται κείμενα που είναι γραμμένα σε αυτές τις εφαρμογές.

5. Microsoft Translator

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
Microsoft Translator

Το Microsoft Translator είναι μια δωρεάν προσωπική εφαρμογή μετάφρασης για περισσότερες από 70 γλώσσες, για μετάφραση κειμένου, φωνής, συνομιλιών, φωτογραφικών μηχανών και στιγμιότυπων οθόνης. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε γλώσσες για μετάφραση εκτός σύνδεσης, δωρεάν για χρήση όταν ταξιδεύετε. Εκτός από την μετάφραση κειμένου κάνει και μετάφραση με την κάμερα για μετάφραση κειμένου από φωτογραφίες και στιγμιότυπα οθόνης. Στην τελευταία έκδοση προστέθηκε και η δυνατότητα μετάφρασης ομιλίας σε πραγματικό χρόνο δυνατότητα που κάνει την εφαρμογή ακόμα πιο χρηστική.

6. TripLingo

Οι καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης για το 2021
TripLingo

Το TripLingo είναι μία εφαρμογή κυρίως για ταξιδιώτες που θα βοηθήσει στην μετάφραση με λέξεις και προτάσεις που είναι πιο κοντά στην γλώσσα αργκό, της κάθε τοπικής ξένης γλώσσας. Θα έρθετε πιο κοντά με λέξεις και προτάσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην απλή γλώσσα που θα επιλέξετε. Διαθέτει και φωνητική μετάφραση σε περισσότερες από 19 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης : Πως εντοπίζω μία κρυφή κάμερα με το κινητό μου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να διατηρήσετε την μπαταρία του laptop υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όλες οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών ιόντων λιθίου (Li-ion batteries) μετά από κάποιο…