ΑΡΧΙΚΗ Internet Κάντε το προσωπικό σας Cloud.

Κάντε το προσωπικό σας Cloud.

54 second read
0
2,607
Κάντε το προσωπικό σας Cloud

Κάντε το προσωπικό σας Cloud

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του Cloud και των υπηρεσιών του ωστόσο υπάρχουν πολλοί χρήστες που έχουν τις αμφιβολίες τους για τις υπηρεσίες αυτές. Τα ωφέλει φυσικά του Cloud είναι πολύ χρηστικά και για αυτό το λόγο έχει πλέον καθιερωθεί. μας απαλλάσσει από την ανάγκη αποθήκευσης και έτσι έχουμε πάντα προσβάσιμα τα δεδομένα που θέλουμε από όποια συσκευή θέλουμε, Smartphone, Tablet, Υπολογιστή.

Πέραν όμως τον πλεονεκτημάτων που έχουν οι υπηρεσίες Cloud έχουν και αυτές τα τρωτά τους σημεία.

  • Όλες οι υπηρεσίες Cloud ή streaming απαιτούν καλή σύνδεση στο Internet, για να γίνετε σωστή εμπειρία της χρήσης.
  • Σε περίπτωση βλάβης από την μεριά της υπηρεσίας είτε από το πάροχο στο internet δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Ασφάλεια, όπως δείχνουν τα γεγονότα τα τελευταία χρόνια καμία υπηρεσία δεν είναι απαραβίαστη, ενώ δεν είναι λίγα και τα κενά ασφαλείας (ποιος έχει δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα).
  • Τι γίνονται τα δεδομένα σε περίπτωση που μία υπηρεσία κλείσει.

Αν λοιπόν θέλετε να έχετε των έλεγχο των δεδομένων σας η αγορά ενός NAS (Network Attached Storage) σας δίνει την δυνατότητα να έχετε αποθηκευμένα τα δεδομένα σας σε ένα αρκετά ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον στήνοντας το δικός σας προσωπικό Cloud για να έχετε δικτυακή πρόσβαση στα δεδομένα σας και φυσικά να μοιράσετε multimedia και ότι άλλο περιεχόμενο θέλετε σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

Τι είναι το NAS 

Το NAS (Network Access Storage), στην πιο βασική του μορφή, είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ο οποίος δεν συνδέεται στον υπολογιστή μας με USB ή eSATA, αλλά συνδέεται απευθείας στο router του σπιτιού ή του γραφείου, αυτό σας δίνει την δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του δίσκου από οπουδήποτε. Από τη στιγμή που θα συνδέσετε στο router σας το δίσκο, με την κατάλληλη παραμετροποίηση μέσω εφαρμογής που δίνετε μαζί με το Δίσκο NAS η πρόσβαση γίνετε πολύ απλή και εύκολη.

Στην αγορά θα βρείτε συσκευές NAS που έχουν από έναν έως και περισσότερους δίσκους, όμως οι συσκευές των δύο δίσκων αποτελούν το καλύτερο σημείο εκκίνησης καθώς σας δίνουν ευελιξία και επεκτασιμότητα σε πολύ χαμηλά και προσιτά κόστη.

Διαβάστε επίσης Αντίγραφα Ασφαλείας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτεροι τρόποι αναζήτησης στο Google

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω τρόπους αναζήτησης στο google τα αποτελέσματα που θα μας εμφ…