ΑΡΧΙΚΗ Απορίες Υβριδικά Laptop, τι από τα δύο να διαλέξω;

Υβριδικά Laptop, τι από τα δύο να διαλέξω;

0 second read
0
13,097
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Υβριδικά Laptop ποιο να διαλέξω και γιατί;

Εκεί που γνωρίζαμε μόνο έναν φορητό υπολογιστή το Laptop για τις ανάγκες μας σε φορητότητα ξαφνικά τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη αγορά έχει κατακλυστεί από υβριδικά laptop, Ultrabooks 2 σε 1, αποσπώμενα υβριδικά και slates με βάσεις-πληκτρολόγιο.

Οι ανάγκες μας πλέον καθορίζουν και τη χρήση των υπολογιστών

Τα υβριδικά laptop δημιουργήθηκαν για αυτούς τους χρήστες υπολογιστή που είναι στο δίλημμα ανάμεσα στις δυνατότητες ενός laptop και της δυνατότητες ενός tablet. Συσκευές πολύ ευέλικτες για αυτούς που θέλουν φoρητότητα και πρακτικότητα μαζί σε ένα σύστημα που θα τους δίνει δυνατότητα να έχουν παντού και πάντα μαζί τους με την ευελιξία ενός λειτουργικού υπολογιστή.

Στην ουσία αυτό που κάνει να διαφέρουν τα υβριδικά laptop είναι ότι έχετε έναν υπολογιστή για όλες τις συνθήκες εργασίας, δηλαδή μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις σε ένα συνέδριο, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε όρθιοι αν η εργασίας σας το απαιτεί (γιατροί, μηχανικοί) ή αν είστε στο γραφείο σας ή σπίτι το χρησιμοποιείτε σαν laptop 3 σε 1 δηλαδή.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα κάνουμε μία παρουσίαση των βασικότερων κατηγοριών υβριδικών laptop προκειμένου να αποφασίσετε για την καταλληλότερη συσκευή για εσάς.

Το υβριδικό laptop είναι μία συσκευή που μοιάζει με ένα κλασικό laptop του οποίου η οθόνη μπορείτε να την στρίψετε, αναστρέψετε, περιστρέψετε ή ακόμα και να σύρετε. Με την οθόνη που είναι αφής επικοινωνείτε με το σύστημα ενώ υπάρχει και το πληκτρολόγιο που είναι κρυμμένο κάτω από την οθόνη (συνήθως) και μπορείτε να το εμφανίσετε με μία κίνηση και να το χρησιμοποιήσετε. H οθόνη ενός υβριδικού laptop μπορεί να μετακινείται με τους εξής τρόπους.

Περιστροφή (Flip)

Στα συγκεκριμένα υβριδικά laptop μπορείτε να περιστρέφετε πλήρως την οθόνη γύρω από το σώμα του laptop. H συσκευή μοιάζει με κανονικό laptop αλλά μόλις ανοίξετε την οθόνη μπορείτε να την περιστρέψετε μέχρι να βρείτε τη θέση που σας βολεύει, είναι τόσες οι επιλογές θέσης οθόνης-πληκτρολογίου που σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε. Ενδεικτικά μοντέλα της σειρά αυτής είναι Lenovo Yoga (εικόνα 1), Dell XPS 11 (εικόνα 2).

Υβριδικά Laptop-thinktech.gr

 

εικόνα 1

Υβριδικά laptop--Dell xps 11

εικόνα 2

Περιστροφή γύρω από τον άξονα (Pivot)

Εδώ έχουμε υβριδικά laptop τα οποία η οθόνη περιστρέφετε 180 μοίρες γύρω από τον κεντρικό άξονα όπου και να βρίσκετε το σημείο περιστροφής τους.  Και εδώ οθόνη και πληκτρολόγιο περιστρέφονται σε πολλές κατευθύνσεις αλλά στα περισσότερα μοντέλα το πληκτρολόγιο δεν αλλάζει θέση κοιτάει πάντοτε προς τα επάνω. Κλασικά μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς είναι Lenovo Thinkpad x230t (εικόνα 1), HP elitebook Revolve (εικόνα 2).

Υβριδικά laptop-thinktech.gr

εικόνα 1

Υβριδικά laptop-thinktech.gr

εικόνα 2

Ανοιγώμενα (Slide)

Εδώ η συγκεκριμένη κατηγορία μοιάζει αρχικά με tablets, ανοίγοντας τα όμως θυμίζουν κλασικό laptop. Για να δείτε τη συσκευή σε πλήρη σύνθεση πρέπει να σύρετε την οθόνη προς τα πάνω και εμφανίζετε και το πληκτρολόγιο. Στην ουσία η συγκεκριμένη κατηγορία υβριδικών έχουν δύο θέσεις λειτουργίας ανοικτό σαν laptop και κλειστό σαν tablet. Ενδεικτικά μοντέλα της σειρά αυτής είναι : Toshiba Stelite U925.

Υβριδικά Laptop--Toshiba Satellite U925

Αποσπώμενα Tablets

Τα αποσπώμενα tablets, που τελευταία κερδίζουν συνέχεια πόντους, το πληκτρολόγιο μπορεί να αποσπαστεί από το υπόλοιπο σώμα του laptop. Αποτελούν μία πολύ καλή λύση σε όσους δεν χρειάζεστε συστηματικά το πληκτρολόγιο. Οταν αποσπάτε την οθόνη από το πληκτρολόγιο έχετε ένα κανονικό tablet, γύρω στα 800 γραμμάρια με της δυνατότητες ενός laptop. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές ανάμεσα στα μοντέλα: Lenovo Thinkpad Helix (εικόνα 1), HP Envy x2 (εικόνα 2), Asus Transformer Book (εικόνα 3).

Υβριδικά Laptop-lenovo-thinkpad-helix

εικόνα 1

Υβριδικά laptop-HP-Envy-X2

εικόνα 2

Υβριδικά laptop-asus-transformer-bookεικόνα 3

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Απορίες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης, τα καλύτερα προγράμματα για την ασφάλεια μας

Ας αφαιρέσουμε τις πρόχειρες σημειώσεις με τους κωδικούς πρόσβασης σε χαρτάκια ή στο κινητ…