ΑΡΧΙΚΗ Google Το YouTube έγινε 10 ετών.

Το YouTube έγινε 10 ετών.

0
1,271
10 ετών
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Δέκα χρόνια αφότου ξεκίνησε να λειτουργεί το YouTube αποτελεί αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή στον τομέα online βίντεο ωστόσο η κερδοφορία του συνεχίζει να προβληματίζει ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει τον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Το πρώτο βίντεο ανέβηκε στον αμερικανικό ιστότοπο την 23η Απριλίου του 2005 και επρόκειτο για ένα μαγνητοσκοπημένο υλικό μόλις 18 δευτερολέπτων από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο το οποίο είχε τραβήξει ο Τζάβεντ Κάριμ, συνιδρυτής του ιστότοπου.

Δέκα χρόνια μετά περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το YouTube και τις υπηρεσίες του σε 75 χώρες και 61 γλώσσες.

Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στον ιστότοπο 300 ώρες βίντεο ενώ κάθε ημέρα οι χρήστες παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες βίντεο και γίνονται δισεκατομμύρια θεάσεις.

Η Google σχεδιάζει να εορτάσει την επέτειο του YouTube την 10η Μαΐου ημερομηνία κατά την οποία επιτράπηκε η πρόσβαση στο ευρύ κοινό.

Η Google εξαγόρασε το YouTube το 2006 έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές.

Ο ιστότοπος αποφέρει τεράστια έσοδα ωστόσο το κόστος λειτουργίας του είναι πολύ υψηλό και οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι ο ιστότοπος συνεχίζει να καταγράφει ζημιές.

Μεταξύ των δημοφιλέστερων βίντεο -τραγούδια στη συντριπτική πλειοψηφία τους- πρώτο είναι, μακράν το Gangnam Style του Νοτιοκορεάτη Psy, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,3 δισεκατομμύρια θεάσεις.

Ακολουθούν το Baby του Τζάστιν Μπίμπερ με τον ράπερ Ludacris και δύο τραγούδια της Κέιτι Πέρι: Το Dark Horse και το Roar.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Google

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως ερευνητές της Google πέτυχαν για πρώτη φορά να κάνουν κβαντικό υπολογιστή.

Κβαντικός Υπολογιστής Η πραγματική εποχή των κβαντικών υπολογιστών μπορεί μόλις να ανέτειλ…