ΑΡΧΙΚΗ Video Το Spotify έρχεται με ηχητικά βιβλία

Το Spotify έρχεται με ηχητικά βιβλία

0 second read
1
1,541
Spotify έρχεται με ηχητικά βιβλία
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τα ηχητικά βιβλία τον τρίτο πυλώνα της επιχείρησής της μετά την μουσική και τα pods.

Την Τετάρτη τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν την επιχείρηση των ηχητικών βιβλίων στους επενδυτές ως τον επόμενο στόχο τους για την κυριαρχία στη βιομηχανία της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας. Μία τέτοια κίνηση από το Spotify θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις για τον εκδοτικό κλάδο.

Το πρώτο μεγάλο βήμα της Spotify σε αυτό το νέο πεδίο έγινε με την προσέγγιση προς εξαγορά της Findaway, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο του 2021. Μία πλατφόρμα ακουστικών βιβλίων, που επιτρέπει στους συγγραφείς να δημιουργούν, να διανέμουν και να εισπράττουν έσοδα από το έργο τους. Η συμφωνία μεταξύ Spotify και Findaway δεν έχει κλείσει ακόμη, είχε αναμενόμενη ημερομηνία εξαγοράς πριν από το τέλος του 2021. Ωστόσο η συμφωνία εξακολουθεί να είναι υπό εξέταση από το τμήμα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τον Η.Π.Α.

Τα audiobooks ο νέος τρόπος να “διαβάζουμε” ένα βιβλίο

Το πώς θα λειτουργήσει το νέο project της Spotify δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά φαίνεται ότι τουλάχιστον μερικά από τα ηχητικά βιβλία θα είναι δωρεάν. Θα ξεκινήσει με όχι και τόσο εμπορικούς τίτλους βιβλίων στην αρχή, ώστε να μπορέσει να κερδίσει τους αρνητικούς σε αυτό συγγραφείς, αφού θα βγάζουν επιπλέον έσοδα και από τα όχι και τόσο εμπορικά τους βιβλία. Στη συνέχεια οι τίτλοι βιβλίων που θα προστίθενται στην πλατφόρμα του Spotify θα είναι όλο και πιο γνωστοί και εμπορικοί. Βέβαια όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την συγκατάθεση και των συγγραφέων αλλά και των εκδοτικών οίκων.

Εάν τελικά ολοκληρωθούν τα σχέδια της Spotify για ηχητικά βιβλία θα είναι μια τεράστια αλλαγή για τον κλάδο του βιβλίου παγκοσμίως. Από την μία θα δώσει την δυνατότητα σε ένα επιπλέον κοινό που μέχρι τώρα για διάφορους λόγους δεν διάβαζε (λόγους υγείας, χρόνου, κ.α) να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο, και από την άλλη θα επηρεάσει αρνητικά το βιβλίο όπως το ξέρουμε σήμερα.


Πλατφόρμες στο διαδίκτυο με συνδρομητική υπηρεσία τα ηχητικά βιβλία ήδη υπάρχουν, από τι καλύτερες είναι το Audible της Amazon ακόμα και η Google και η Apple διαθέτη τέτοιες υπηρεσίες. Βέβαια η αφήγηση είναι στα Αγγλικά και οι τίτλοι βιβλίων είναι περιορισμένοι. Η συνδρομές στις υπηρεσίες αυτές κυμαίνονται από 15 €/ μήνα περίπου.
Στην περίπτωση βέβαια του Spotify τα στελέχη της εταιρείας είπαν ότι στο νέο τους εγχείρημα θα υπάρχουν όλα τα βιβλία σε μορφή αφήγησης που κυκλοφορούν στον κόσμο και μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες.

Διαβάστε επίσης : Πόση ακτινοβολία εκπέμπεται από δημοφιλή smartphone;

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Video

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Video-Ο χημικός υπολογιστής θα μπορούσε βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας

Οι παραδοσιακοί υπολογιστές κατασκευάζονται από μικρά εξαρτήματα, όπως αντιστάσεις, πλακέτ…