ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Τα Κόλπα του chrome.

Τα Κόλπα του chrome.

1 min read
0
2,281
Μυστικά Κόλπα του chrome και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητές του

Κόλπα του chrome:

Τα μυστικά κόλπα του chrome που μπορούμε να κάνουμε στην μπάρα διευθύνσεων όπου κάνει πολλά περισσότερα από μία απλή αναζήτηση και μετάβαση σε websites, η google έχει καθιερώσει των chrome σαν ένα βασικό εργαλείο για τον υπολογιστή μας προσφέροντάς κάποιες πολύ καλές χρηστικές δυνατότητες. Για να δούμε κάποιες από αυτές:

Εύκολα μπορούμε να κάνουμε μαθηματικές πράξεις χωρίς καν να γράψουμε το =, απλά στην μπάρα διευθύνσεων γράφουμε κατευθείαν τη πράξει πχ: 5+3 και πατάμε Enter, και το αποτέλεσμα στην οθόνη μας!

Μπορείτε να ψάξετε μία συγκεκριμένη λέξη μέσα σε ένα συγκεκριμένο site γράφοντας στην μπάρα διευθύνσεων πχ. “site: thinktech.gr chrome”.

Μπορείτε να βάλετε με drag-and (να σύρετε) στην μπάρα διευθύνσεων λέξεις που θέλετε να ψάξετε χωρίς να τις πληκτρολογήσετε ακόμα και φωτογραφίες.

Ενώ είστε στoν chrome και σερφάρετε πατώντας Ctrl+T (control και πλήκτρο ‘Τ’) σας ανοίγει νέα καρτέλα κρατώντας ανοιχτή την προηγούμενη.

Άλλη μία δυνατότητα του chrome είναι ότι στην μπάρα διευθύνσεων γράψετε C:\ και πατήσετε Enter θα μετατρέψετε τον chrome σε file browser.

Για την ασφάλεια σας, εάν βρεθείτε σε κάποιο site το οποίο υποψιάζεστε ότι δεν είναι ασφαλές μπορείτε να ελέγξετε τα στοιχεία ασφαλείας του κάνοντας κλικ στο σύμβολο που βρίσκετε αριστερά της διεύθυνσης url θα προσέξετε ότι κάποιες φορές έχει μία κλειδαριά και κάποιες άλλες μία σελίδα, εκεί θα βρείτε πληροφορίες για το site που βρίσκεστε και μπορείτε να κάνετε και ρυθμίσεις όπως για τα cokies του site, να μπλοκάρετε τα αναδυόμενα παράθυρα και πολλά άλλα ακόμα.

Μερικές φορές θέλουμε απάντηση σε συγκριτικά ερωτήματα όπως πχ Mercedes vs ΒΜW και πατώντας enter μας εμφανίζονται τα αποτελέσματα στην οθόνη μας.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πληκτρολογείτε τις αναζητήσεις σας στην μπάρα διευθύνσεων μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο του μικροφώνου που είναι δίπλα από το search (www.google.gr) και αφού απαντήσετε στην άδεια που πρέπει να δώσετε για την χρήση του μικροφώνου τότε με καθαρά αγγλικά λέτε στον chrome τι αναζητήσεις να κάνει, θα εκπλαγείτε από τις δυνατότητες!

Εάν θέλετε να βρείτε πότε θα κυκλοφορήσει μία ταινία  αρκεί να γράψετε στην μπάρα διευθύνσεων πχ pulp fiction release date και πατώντας Enter θα έχετε την απάντηση στην οθόνη σας, στην ίδια λογική μπορείτε να ψάξετε και βιβλία συγκεκριμένου συγγραφέα πχ books by Dan Brown.

Ξεκινήστε λοιπών τώρα που μάθατε τα μυστικά κόλπα του Chrome!

Διαβάστε επίσης : Δείτε πως μπορείτε να πετάξετε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Κάθε πότε πρέπει να αγοράζω καινούργια συσκευή κινητού android;

Το πότε χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αγορά νέου τηλεφώνου android κάποιες φορές είναι λίγ…