ΑΡΧΙΚΗ Tech News Δείτε πως μπορείτε να πετάξετε…

Δείτε πως μπορείτε να πετάξετε…

14 second read
0
3,560

Δείτε πως μπορείτε να πετάξετε…

Το όνειρο του ανθρώπου να πετάξει έχει κάνει πράξη ο Yves Rossy ο οποίος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που πετάει με jetpack.

Φοράει τα… φτερά του -που κατασκεύασε ο ίδιος- τα οποία έχουν άνοιγμα 1,8 μέτρα και έχουν προσαρμοσμένες επάνω δύο μικρές μηχανές jet.

Ο Ελβετός μηχανικός έχει πετάξει σε μέρη όπως το Γκραντ Κάνιον το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, όπως λέει και ο ίδιος μια φορά του επιτέθηκε ένας αετός. Είδε μια σκιά να έρχεται από πίσω στα δεξιά του. Είχε εισβάλλει στο χώρο του και ο αετός δεν αστειευόταν. «Με πέρασε για πουλί. Ωραία» σκέφτηκε ο Rossy.

Στα 30 του έχοντας ήδη γίνει πιλότος και αλεξιπτωτιστής πλαγιάς, ανακάλυψε την ελεύθερη πτώση. Η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας τόν συνεπήρε. Τότε του ήρθε η ιδέα: να πετάει σαν πουλί. Ξεκίνησε να δοκιμάσει διάφορες κατασκευές στο γκαράζ του σπιτιού του. Με την έβδομη προσπάθεια είχε καταφέρει κάτι.

Την πρώτη φορά όπως λέει, η προσγείωσή του ήταν πολύ κακή. Δεν ήταν καλές και οι καιρικές συνθήκες, με τον άνεμο να αλλάζει κατευθύνσεις. Έπεσε επάνω σε δέντρα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, παρά τον σοβαρό κίνδυνο. Άλλες φορές χρειάστηκε να μείνει εκτός προσπάθειας για έξι μήνες.
«Όμως έτσι είναι ο άνθρωπος. Έχουμε την ικανότητα να ξεχνάμε. Και συνεχίζουμε» πρόσθεσε.
Την πρώτη φορά που πήγε για να δοκιμάσει την κατασκευή του όλοι πίστευαν ότι ήταν τρελός και ότι θα έπεφτε στο έδαφος και θα σκοτωνόταν.
Λίγοι είχαν πιστέψει ότι τελικά θα τα κατάφερνε !

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα ηλεκτρικά αεροπορικά ταξί είναι καθ’ οδόν, επιβάτες ενδέχεται να πετούν μέχρι το 2025

Φανταστείτε στο πολύ κοντινό μέλλον, σχεδόν αθόρυβα αεροταξί να πετούν πάνω από την πόλη σ…