ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΡΙΕΣ Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

0
566
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου ; Η διεύθυνση IP θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο τηλεφωνικός μας αριθμός στο Διαδίκτυο. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε έναν ιστότοπο ή χρησιμοποιούμε μια διαδικτυακή υπηρεσία γίνεται ορατός ο αριθμός αυτός στον διακομιστή που επισκεπτόμαστε. Η διεύθυνση IP είναι αρκετή για να καθορίσει την τοποθεσία μας ή ακόμα και στοιχεία της ταυτότητά μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον με κακή πρόθεση για διαδικτυακή επίθεση στο δίκτυό μας.

Τρόποι για απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Η απόκρυψη της IP διεύθυνσης του υπολογιστή μας σημαίνει πραγματικά την εμφάνιση διαφορετικής IP στο Διαδίκτυο – μίας που δεν είναι η πραγματική διεύθυνση IP του οικιακού μας δρομολογητή-router. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση IP διεύθυνσης επειδή οι συνδέσεις χωρίς IP είναι αδύνατες. Ωστόσο, μπορούμε να αποκρύψουμε τη διεύθυνση IP αφήνοντας λιγότερα διαδικτυακά ίχνη. Προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό μας απόρρητο στο internet, δείτε πώς:

Χρήση VPN

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου με “ασφάλεια”; Ο πιο σίγουρος και απόλυτα ασφαλής αλλά και εύχρηστος τρόπος να αποκρύψουμε την δραστηριότητά μας στο internet αποκρύπτοντας την διεύθυνση IP μας είναι η χρήση υπηρεσίας VPN (virtual private network) ή εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Με την χρήση της υπηρεσίας VPN μπορούμε και συνδεόμαστε σε ένα εξωτερικό εικονικό δίκτυο και μέσω αυτού να πλοηγούμαστε στο internet. Χωρίς να φαίνεται η πραγματική IP διεύθυνση του παρόχου μας η οποία οδηγεί στο σπίτι μας, (μέσω του παρόχου Internet).

Οι υπηρεσίες VPN εκτός από την απόκρυψη της πραγματικής IP διεύθυνσης κρυπτογραφούν και την σύνδεσή μας μεταξύ του υπολογιστή μας και τον ιστότοπων που επισκεπτόμαστε, και γενικότερα όλης της δραστηριότητας μας στο internet (site, chats, forms). Πράγμα που σημαίνει ότι όλη η δραστηριότητα μας στο internet περνάει μέσα από ένα tunnel όπου όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα. Ακόμα και για τον πάροχο μας είναι αδύνατη η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά “αποτυπώματα” μας στο internet. Αυτό που μπορούν να δουν είναι ότι απλά χρησιμοποιούμε VPN.

Ανάλογα την υπηρεσία VPN προσφέρονται και μεγαλύτερες ή μικρότερες ταχύτητες σύνδεσης με το Web. Επίσης η πλοήγηση στο Internet μέσω VPN εξασφαλίζει και πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως ταινίες, shows, αθλητικά που είναι περιορισμένο με γεωγραφικό έλεγχο. Δηλαδή η διεύθυνση IP σας δεν εντοπίζετε γεωγραφικά για να περιοριστεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι προσβάσιμες σε συγκεκριμένες χώρες.

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση σε VPN;

Η Υπηρεσία VPN μπορεί να είναι είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή. Στην πρώτη περίπτωση της δωρεάν υπηρεσίας μπορεί να περιορίζετε η σύνδεση σε περιορισμένο bandwidth ή περιορισμό επισκέψεων σε σελίδες. Ή ακόμα να εμφανίζονται στην οθόνη μας ενοχλητικές διαφημίσεις. Το σίγουρο είναι αν προβείτε σε χρήση δωρεάν υπηρεσίας VPN να διαβάσετε πολύ καλά τους όρους και να ελέγξετε την αξιοπιστία του παρόχου. Στην υπηρεσία με πληρωμή εδώ θα χρειαστεί απλά να ψάξετε ποια υπηρεσία καλύπτει τις ανάγκες σας μιας και είναι πολλοί οι πάροχοι που προσφέρουν VPN υπηρεσίες σε πολύ καλές πλέον τιμές. Δείτε εδώ the best VPN 2021

Χρήση διακομιστή μεσολάβησης-Proxy Server

Η χρήση Proxy για πλοήγηση στο Internet είναι μία λειτουργία που μπορείτε να επισκέπτεστε σελίδες στο internet δρομολογώντας την σύνδεσή σας μέσο ενός ενδιάμεσου διακομιστή σελίδων. Δηλαδή ότι σελίδες επισκέπτεστε τις “ζητάτε” από τον ενδιάμεσο αυτόν διακομιστή και όχι απευθείας από το Internet. Ωστόσο η σύνδεση με τον διακομιστή είναι κρυπτογραφημένη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ Proxy και VPN είναι ότι στην περίπτωση του VPN είναι κρυπτογραφημένη η σύνδεση από τον υπολογιστή σας έως το VPN μέσω VPN tunnel-τούνελ κρυπτογράφησης. Ενώ στη Proxy υπηρεσία ο υπολογιστής στέλνει δεδομένα στον Proxy διακομιστή και αυτός τα προωθεί στο διαδίκτυο μη γνωρίζοντας που ακριβώς γίνεται η κρυπτογράφηση.

Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι proxy υπηρεσιών δωρεάν και επί πληρωμή που με μία αναζήτηση στο internet θα δείτε αρκετές υπηρεσίες.

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου με Χρήση tor

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Το δίκτυο tor βασίζετε στην λειτουργία Proxy διακομιστών χρησιμοποιώντας τους μέσω ενός προγράμματος πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης tor οι χρήστες συνδέονται στο Internet μέσω ενός δικτύου “εθελοντικών κόμβων” ή διακομιστών, που επιλέγονται τυχαία. Τα δεδομένα πλοήγησης περνούν από διάφορους κόμβους πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Η όλη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων είναι κρυπτογραφημένη σε όλους τους κόμβους καθιστώντας την πλοήγηση αρκετά ασφαλή. Βέβαια για τους ιστότοπους που επισκεπτόμαστε η διεύθυνση IP σας είναι “αόρατη” αλλά ο τελευταίος κόμβος που συνδέεστε γνωρίζει την πραγματική IP διεύθυνσή μας.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του tor δικτύου είναι ότι το internet είναι αργό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές η προβολή video και οι λήψεις αρχείων-download είναι αρκετά αργές. Αυτό οφείλετε στην ίδια την λειτουργία του δικτύου όπου το κάθε πακέτο-δεδομένων περνά από πολλούς κόμβους ανά τον κόσμο για να φτάσει στον υπολογιστή μας ταυτόχρονα με πολλούς άλλους χρήστες αν τον κόσμο.

Αξίζει όμως μία δοκιμή, απλά κατεβάζετε και κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας τον tor browser.

Χρήση δημοσίου Wifi+ Δωρεάν λύση

Αναμφισβήτητα ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκρύψετε την διεύθυνση IP σας και να διατηρήσετε την ανωνυμία σας ως ένα βαθμό είναι το να συνδεθείτε σε ένα δημόσιο wifi και να πλοηγηθείτε στο internet μέσω αυτού. Εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε ένα δημόσιο wifi η δραστηριότητά σας στο internet θα απευθύνεται στην διεύθυνση IP της καφετέριας του ξενοδοχείου ή αεροδρομίου και όχι την δική σας. Από την άλλη πλευρά βέβαια μπορεί αυτά τα δίκτυα να έχουν πρόσθετους περιορισμούς όπως μπλοκάρισμα ιστότοπων ή περιορισμό επισκέψεων σελίδων. Εδώ χρειάζεται προσοχή διότι ορισμένα δημόσια δίκτυα μπορεί να μην είναι και τόσο ασφαλή.

Χρήση προπληρωμένης κάρτας SIM δεδομένων

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου με κάρτα sim; Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κάρτα sim για να πλοηγηθούμε ανώνυμα στο internet από τον υπολογιστή μας ; Απλά βάζοντας την προπληρωμένη κάρτα SIM στο κινητό μας και κάνοντας το hot spot, συνδεόμαστε από τον υπολογιστή μας και έτοιμοι! Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε χρήση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G ή 5G και να κάνουμε ανώνυμη την πλοήγηση μας στο internet καθώς και την διεύθυνση IP μας όπου θα είναι τόσο προσωρινή όσο η κάρτα SIM που θα χρησιμοποιήσουμε.

Όταν υπερβείτε το όριο δεδομένων της κάρτας SIM την απορρίπτεται. Να λάβετε υπόψιν σας ότι ταυτοποίηση και η αναγνώριση του κινητού ενδέχεται να μπορεί να γίνει μέσω του αριθμού IME (μοναδικός αριθμός αναγνώρισης) της συσκευής κινητού που είχε τοποθετηθεί η κάρτα.

Τι γνωρίζουμε για το wifi;

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάχνεις laptop την Black Friday; Δώσε βάση στα specs!

Πολλοί από εμάς περιμένουμε την Black Friday για να αγοράσουμε την ηλεκτρονική συσκευή που…