ΑΡΧΙΚΗ Αpple Πόσο κοστίζει στην Apple το iPhone X;

Πόσο κοστίζει στην Apple το iPhone X;

1,418
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Το iPhone X έρχεται και στην χώρα μας με της παραγγελίες να φτάνουν έως της 5 Νοεμβρίου στις 23.000 συσκευές!

Aυτό σημαίνει ότι κατά τις 11 περίπου ημέρες που μεσολάβησαν από την έναρξη των προπαραγγελιών (27 Οκτωβρίου), η Αpple λάμβανε καθημερινά παραγγελίες για 2.000 συσκευές μόνο από τη χώρα μας!

Οπως στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα η ζήτηση δεν έχει προηγούμενο. Στελέχη μεγάλων αλυσίδων λιανικής σημειώνουν ότι οι προαπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε αρχική πρόβλεψη ενώ σημείωναν ότι συνιστά το καλύτερο λανσάρισμα κινητού τηλεφώνου τύπου iPhone στη χώρα μας.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι η μέση αξία κάθε συσκευής εκτιμάται στα 1.200 ευρώ, οι προπαραγγελίες και οι παραγγελίες σημαίνουν ότι οι Ελληνες ήδη δέσμευσαν 27 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του πολυτελούς κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι οι προπαραγγελίες και οι παραγγελίες δεν σημαίνουν εκδήλωση ενδιαφέροντος και τοποθέτηση του ονοματεπώνυμου τους σε μια λίστα αλλά πραγματική πώληση με την έννοια ότι οι ενδιαφερόμενοι «χρέωσαν» την πιστωτική τους κάρτα. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι προπλήρωσαν για κάτι που θα πάρουν αργότερα στα χέρια τους.

Πολλοί αγοραστές μάλιστα, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα αν όχι από τη νέα χρονιά για να το πάρουν στα χέρια τους, καθώς η προσφορά αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση.

Και όλα αυτά για το πιο ακριβό μοντέλο smartphone της Apple μέχρι σήμερα και με τιμή πώλησης που ξεκινά από 1199 euro και καταλήγει στα 1399 euro.

Ποιο όμως θα μπορούσε να είναι το κόστος παραγωγής του προϊόντος για την Apple.

Σύμφωνα το site τεχνολογίας TechInsights  όλα τα εξαρτήματα που αποτελούν το iPhone X κοστίζουν στην Apple 357.50 δολάρια. Πολλές από τις επιλογές σχεδιασμόυ της Apple για το iPhone X έσπρωξαν το κόστος εξαρτημάτων προς τα πάνω, με πιο ακριβό κομμάτι του iPhone X να είναι η οθόνη OLED 5,8 ιντσών της Samsung με κόστος 65,50 δολάρια ενώ τη οθόνη του iPhone 8 4,7 ιντσών κόστιζε 36 δολάρια. 

Το πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα του iPhone X κοστίζει στην Apple 36 δολάρια έναντι 21,50 δολαρίων για το πλαίσιο από αλουμίνιο του iPhone 8.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι στα 357.50 δολάρια που φαίνεται να είναι το κόστος του iPhone X δεν περιλαμβάνονται έξοδα-κόστος για R&D, marketing κλπ.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάλυση TechInsights.

Παρακάτω βλέπετε ένα συγκριτικό γράφημα με το κόστος εξαρτημάτων για τα smartphone Huawei Mate 10, iPhone 8 (A1905) και Samsung Galaxy S8 SM-G950F.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Αpple

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο android τηλέφωνό σας.

Μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο android  Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σχεδό…