ΑΡΧΙΚΗ Smartphones Πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ η Apple ακολουθεί η Samsung.

Πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ η Apple ακολουθεί η Samsung.

1,662
Πρώτη σε πωλήσεις στης ΗΠΑ η Apple ακολουθεί η Samsung-
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Μία έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Parks Associates από το Dallas τον ΗΠΑ αποτυπώνει την κυριαρχία της Apple στα smartphone στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Συγκεκριμένα η εταιρεία από το Cupertino κατέχει το 40% της αγοράς των Η.Π.Α ενώ ο Νοτιοκορεάτης γίγαντας Samsung ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 31% του μεριδίου αγοράς και στην Apple δεν φαίνεται θα είναι πολύ ικανοποιημένοι με αυτό.

Το 31% του μεριδίου αγοράς κάνει τη Samsung την κορυφαία εταιρεία Android smartphone για τις Η.Π.Α, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η LG με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 10%. Κατασκευαστές όπως η Motorola και HTC καταλαμβάνουν μαζί μόλις το 5% της αγοράς. Η Apple μπορεί να διατηρεί το προβάδισμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή για τις Η.Π.Α αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά της για να κερδίσει τον «πόλεμο» της πλατφόρμας μιας και τοAndroid καταλαμβάνει το 60% όσον αφορά το μερίδιο αγοράς των λειτουργικών συστημάτων.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, η Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής για το 2015 με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 324.8 εκατομμύρια συσκευές, με την Apple να τερματίζει δεύτερη με 231.5 εκατομμύρια συσκευές σημειώνοντας ότι η Samsung κατασκευάζει πολύ περισσότερες συσκευές από την Apple μέσα σε ένα χρόνο, οπότε τα ποσοστά αυτά είναι εν μέρει δικαιολογημένα.

Πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ η Apple ακολουθεί η Samsung.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Smartphones

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να βάλετε το Green Tech στο δικό σας σπίτι.

Τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα βήματα για τον πλανήτη. Θέλετε να βοηθήσετε…