ΑΡΧΙΚΗ Internet Ποιοι δικαιούνται κουπόνι για δωρεάν Internet ή υπολογιστή.

Ποιοι δικαιούνται κουπόνι για δωρεάν Internet ή υπολογιστή.

816
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Από την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» για να αποκτήσουν δωρεάν διαδικτυακή σύνδεση ή φορητό υπολογιστή ή tablet.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το πρόγραμμα αφορά τις περιφέρειες που καλύπτονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.
Οι δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώνουν το κουπόνι στον ιστότοπο www.e-inclusion.gr, θα επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για να αποκτήσουν: 

  • Συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης, κινητή ή σταθερή, μέχρι 12 ευρώ το μήνα
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ).
  • Υπηρεσίες υποστήριξης- κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ’ οίκον μέχρι 60 ευρώ

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου. Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Η δράση έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.
Στο ίδιο πλαίσιο ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Rural Broadband», έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.
Ακόμα, το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους δήμους της χώρας, καθώς και σε πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία, το οποίο έχει προϋπολογισμό 18,4 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Internet

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γνωρίζουμε για το wifi ;

Το wifi το χρησιμοποιούμε καθημερινά στις ηλεκτρονικές μας συσκευές και είναι πλέον απαραί…