ΑΡΧΙΚΗ Internet Οι καλύτεροι web browsers για το 2016.

Οι καλύτεροι web browsers για το 2016.

0 second read
0
2,921
Οι καλύτεροι web browsers για το 2016.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Παρά την αυξανόμενη επικράτηση των mobile εφαρμογών (apps) που παρακάμπτουν τους web browsers, τα προγράμματα περιήγησης είναι ακόμα πολύ σημαντικά για την χρήση του υπολογιστή.

Τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι απλά εφαρμογές προβολής ιστοσελίδων αλλά έχουν ενεργώ ρόλο στις διαδραστικές μας δραστηριότητες όπως τα emails, video player, gaming και πολλές ακόμα. Τον τελευταίο καιρό μετά από περίοδο στασιμότητας έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί νέοι αλλά και παλαιότεροι web browsers (προγράμματα περιήγησις internet).

7-free-web-browser-frames

Νέους παίχτες στον χώρο του web browsing έχουμε τον τελευταίο καιρό στην αγορά με τον Edge της Microsoft, που ήρθε με τα Windows 10, να κερδίζει τις εντυπώσεις. Άλλος νέος browser είναι ο Vivaldi από τον δημιουργό του γνωστού Opera, αλλά και ο Brave browser από τον δημιουργό της javascript.

Τα νέα παιδιά: Edge,Vivaldi και οι άλλοι

Η Microsoft μετά από χρόνια εκδόσεων του internet explorer κατάφερε με τον Edge να διαθέτει επιτέλους έναν γρήγορα αλλά και αξιόπιστο web browser. Έχοντας ακόμα και μερικές καινοτομίες όπως τα web notes όπου μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις για κάποιο site που επισκέπτεστε, να κάνετε εύκολα sharing, ακόμα και την ειδική προβολή ανάγνωσης που διαθέτη, σίγουρα δεν μοιάζει με τον προκάτοχό του.

Τελευταία, η νέα τάση στο web browsing είναι κάλυψη της ιδιωτικότητας και από ότι φαίνεται σε αυτόν το τομέα θα παιχθεί το “παιχνίδι” στον πιο δημοφιλή browser. Σε μετρήσεις που γίνονται παγκοσμίως οι καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν περισσότερη ανωνυμία στο internet και όχι παρακολούθηση των προτιμήσεών τους.

Αυτή η τάση φαίνεται ότι περνάει και στα προγράμματα περιήγησης. Ο Brave browser καταφέρνει και κάνει block πολλές διαφημίσεις στο web κάνοντας την πλοήγηση ποιο ευχάριστη. Επίσης και ο Maxthon αλλά και ο Opera διαθέτουν ενσωματωμένο αναστολέα διαφημίσεων που είναι by default ενεργοποιημένος.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτή την τάση για μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ο Chrome καθώς προέρχεται από μία εταιρεία που κάνει τα χρήματά της από την στοχευμένη διαφήμιση.

Τον Vivaldi browser τον γνωρίσαμε πέρυσι τον Ιανουάριο ως το project που ετοιμάζει ο πρώην CEO της Opera Software για να μπει “σφήνα” ανάμεσα στους κραταιούς Chrome και Firefox. Ο χρόνος πέρασε, ο browser δοκιμάστηκε σε beta επίπεδο και πλέον είναι διαθέσιμη η πρώτη έκδοση για Windows, Linux και OS X.

Αξιολόγηση ενός web browser

Ένα από τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση ενός browser είναι οι επεκτάσεις-πρόσθετα (extensions-add-ons για Firefox) που διαθέτη και δίνει περισσότερες δυνατότητες στην λειτουργία ενός browser κάνοντας τον χρήστη να έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Οι καλύτεροι web browsers για το 2016.

Η ταχύτητα ενός web browser είναι επίσης πολύ σημαντικό για την πλοήγηση στο internet καθώς στις τελευταίες μετρήσεις ο Edge δείχνει να είναι η ευχάριστη έκπληξη υστερώντας όμως σημαντικά στην προσθήκη επεκτάσεων μιας και τώρα γίνετε μία προσπάθεια ενσωμάτωσης τους.

Browsers & μπαταρίες

Ένα άλλο θέμα που μετρά στην αξιολόγηση είναι η χρήση της μπαταρίας. Οι Tech ειδήσεις υποστηρίζουν ότι ο Chrome ξελιγώνει τις μπαταρίες τον Laptop αφού οι  απαιτήσεις σε φορτίο είναι μεγάλες. Ενώ video που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Microsoft δείχνει ότι η χρήση του Edge browser εξοικονομεί μπαταρία από τα Laptop. Εάν θέλετε να σερφάρετε στο internet από το laptop σας χωρίς να αγχώνεστε για την μπαταρία τότε οι επιλογές σας είναι ανάμεσα σε Edge, Opera αλλά και Firefox που είναι οι καλύτερες επιλογές.

Συγχρονισμός!

Σίγουρα πολλοί που διαβάζουν αυτό το άρθρο δεν έχουν μόνο έναν επιτραπέζιο υπολογιστή διαθέτουν και smartphone και ενδεχομένως και κάποιο laptop ή tablet. Πολλοί web browsers διαθέτουν και εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα-smartphones όπου μπορούν να συγχρονιστούν με επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε διαθέσιμους όλους τους σελιδοδείκτες, τις καρτέλες σας αλλά και το ιστορικό περιήγησης καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης κάνοντας την μετακίνηση από την μία συσκευή στην άλλη πολύ εύχρηστη για τον χρήστη.

Το αποτέλεσμα όλων τον παραπάνω μπορεί να μας κάνει να ξεφύγουμε από τους στερεότυπους web browsers που χρησιμοποιούμε καθημερινά και να δοκιμάσουμε και άλλους που μπορεί να μας κάνουν ποιο εύχρηστη, παραγωγική και ευχάριστη την πλοήγηση στο internet.

Παρακάτω θα βρείτε μία αξιολόγηση με τους νεότερους αλλά και παλαιότερους, αλλά σίγουρα τους καλύτερους browsers που κυκλοφορούν.

Μπορείτε να τους κατεβάσετε από τα παρακάτω links και να τα αξιολογήσετε εσείς οι ίδιοι σύμφωνα με της προσωπικές ανάγκες πλοήγησης.

Mozilla Firefox  4.5/5

Πρόκειται για έναν γρήγορο web browser με απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής στις ανάγκες χρήστη. Διαθέτη πολύ καλή ασφάλεια και προστασία του απορρήτου σας με κάποιο από τα add-ons.

mozila

Google Chrome  4/5

O Chrome της Google είναι κορυφαίος στην υποστήριξη επεκτάσεων με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας και πολύ καλό interface (περιβάλλον χρήστη). Αλλά πλέον δεν είναι ο ταχύτερος.

Opera  4/5

opera-for-windows-without-j

O Opera έχει κάποια χαρακτηριστικά μοναδικά για browser, αλλά στην ασφάλεια θέλει ακόμα δουλειά. Στην πλοήγηση είναι αρκετά γρήγορος και άμεσος αλλά το δυνατό του σημείο είναι η φραγή διαφημίσεων και η εξοικονόμηση μπαταρίας στα Laptop.

Microsoft Edge  4.5/5

edge

O Edge ο νέος browser της Microsoft γίνεται όλο και καλύτερος. Με καλή ασφάλεια, πολύ γρήγορος στην πλοήγηση και εύχρηστο interface αλλά ακόμα θέλει δουλειά για να ενσωματωθούν κάποια χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι ανταγωνιστές του.

Vivaldi  4.5/5

vivaldi

Ο Vivaldi είναι ένας browser που έχει μία δική του λογική και μοιάζει λίγο με τον Opera. Είναι αρκετά γρήγορος με πολλά χαρακτηριστικά με κυριότερο ότι δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να προβεί σε αρκετές παραμετροποιήσεις (customized)

Maxthon Cloud Browser  3/5

maxthon-cloud-browser

O Maxthon άγνωστος σε πολλούς αν και πειραματίζετε σαν browser εδώ και πολλά χρόνια. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα και η δυνατότητες που προσφέρονται στον χρήστη όταν χρησιμοποιεί πολύ τα tabs, με αρκετή καλή ασφάλεια και έξυπνο interface.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Η Κίνα θέλει να καταστρέψει το δορυφορικό internet Starlink του Ελον Μασκ

Σε μεγάλη σύγχυση και πανικό έχει περιέλθει ο Στρατός της Κίνας με τον τηλεπικοινωνιακό δο…