ΑΡΧΙΚΗ Smartphones Μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο android τηλέφωνό σας.

Μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο android τηλέφωνό σας.

1 min read
0
4,001

Μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο android 

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σχεδόν κάθε χρόνο ανανεώνουν τα μοντέλα των συσκευών που παράγουν με νεότερα, καλώντας τους καταναλωτές να προβούν σε νέα αγορά κινητού άλλοτε με λειτουργικό android και άλλοτε με iOS της alppe. Παλαιότερα για να αλλάξουμε συσκευή με διαφορετικό λειτουργικό μας προβλημάτιζε η μεταφορά επαφών από την μία συσκευή στην άλλη. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για να μεταφέρετε τις επαφές σας από το iphone στο andoid κινητό σας και το αντίθετο φυσικά.

Ένας απλός τρόπος λοιπόν για να μεταφέρετε τις επαφές σας και τα αρχεία σας από το iphone στο android κινητό σας είναι: καταρχάς να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή από την iPhone συσκευή σας λήψη αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud την οποία θα βρείτε ακολουθώντας την διαδρομή Settings>iCloud>Backup Contacts. Βάζοντας αυτή την ρύθμιση όλες οι επαφές που βρίσκονται στην συσκευή σας θα είναι ταυτόχρονα και στο iCloud πάντα συγχρονισμένες.

Στην συνέχεια από τον υπολογιστή σας μεταβείτε στο iCloud.com κάνοντας login με το Apple ID που έχετε (email και password) και επιλέγετε Contacts. Έχοντας στην οθόνη σας όλες σας τις επαφές, από της ρυθμίσεις του Safari επιλέγετε Select All για να τις επιλέξετε όλες. Στην συνέχεια επιλέγετε Export vCard και πάλι από τις ρυθμίσεις του Safari (εικόνα), για να γίνει εξαγωγή του αρχείου με όλες σας τις επαφές.

Έπειτα, επισκεφτείτε το Gmail σας (λογαριασμό που θα έχετε ρυθμίσει και στο νέο σας κινητό) και αφού κάνετε login θα πάτε στην επιλογή Contacts (επαφές) και επιλέγετε import επιλέγοντας το αρχείο τύπου vCard που κάνατε προηγουμένως εξαγωγή (export) και θα δείτε τις επαφές σας να μεταφέρονται στον λογαριασμό σας στο Google. Τέλος μπορείτε να αναζητήσετε διπλότυπες επαφές και να τις συγχωνεύσετε. Φυσικά μπορείτε με το ίδιο τρόπο να μεταφέρετε τις επαφές σας από την android συσκευή σας στο iphone.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Smartphones

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλι…