ΑΡΧΙΚΗ Smartphones Εκατοντάδες app αποσύρονται από το Apple App Store λόγω υποκλοπών.

Εκατοντάδες app αποσύρονται από το Apple App Store λόγω υποκλοπών.

8,894
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

H Apple κατέβασε από το κατάστημα εφαρμογών της για το iPhone και το iPad περισσότερες από 250 εφαρμογές, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε ένα περιβάλλον που τους πρόσθετε λογισμικό που υποκλέπτει τα μοναδικά αναγνωριστικά ταυτότητας των χρηστών των συσκευών της Apple και διευθύνσεις e-mail. Οι επίμαχες εφαρμογές απευθύνονται «στην πλειονότητά τους σε Κινέζους» και μετρούσαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Apple επιβεβαίωσε τις αναφορές της εταιρείας SourceDNA -η οποία αναπτύσσει λογισμικό επιθεώρησης κώδικα app πριν την υποβολή τους στα app stores- για το αμφιλεγόμενο SDK της διαφημιστικής εταιρείας Youmi, σημειώνοντας ότι έχει αναγνωρίσει τα app που αναπτύχθηκαν με τα εργαλεία του, ότι θα τα κατεβάσει από το App Store και δεν θα δέχεται νέα. Επιπλέον, θα συνδράμει την προσπάθεια των προγραμματιστών που ξεγελάστηκαν να τα «καθαρίσουν».

Πρόκειται για 256 εφαρμογές, ωστόσο καμία από τις προαναφερόμενες πηγές δεν τις κατονομάζει, ώστε να επιχειρήσουν οι χρήστες να απαλλαγούν από το λογισμικό υποκλοπών που τις συνοδεύει.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλήγμα που δέχεται το App Store στα χρονικά -τον Σεπτέμβριο 25 (αν και ο αριθμός αμφισβητείται) app αποσύρθηκαν επειδή ήταν, επίσης, μολυσμένα.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Smartphones

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα smartphone με την μεγαλύτερη ακτινοβολία.

To SAR (SAR – Specific absorption rate) “ρυθμός ειδικής απορρόφησης” απο…