ΑΡΧΙΚΗ Internet Ανώνυμη και γρήγορη περιήγηση στο Internet με Chrome & Firefox.

Ανώνυμη και γρήγορη περιήγηση στο Internet με Chrome & Firefox.

1 min read
0
2,976
περιήγηση στο Internet

Ανώνυμη και γρήγορη περιήγηση στο Internet με Chrome & Firefox

Έχουμε όλοι πλέον συμβιβαστεί ότι το Internet μας “κατασκοπεύει” κυρίως μέσω τον γνωστών ‘cookies’ αλλά και άλλων μηχανισμών που σκοπό έχουν να μαθαίνουν της συνήθειές και τις προτιμήσεις μας κατά την διάρκεια της πλοήγησης μας στο Internet. Αυτό συμβαίνει για διαφημιστικούς λόγους ώστε οι διαφημιζόμενες εταιρίες στο Internet να έχουν πιο στοχευμένο κοινό που να ενδιαφέρει το περιεχόμενο που διαφημίζουν, βεβαία εδώ να πούμε, ότι δεν ελέγχονται από κάποια αρχή οι εταιρείες τι άλλη πληροφόρηση συλλέγουν που να αφορά τη συμπεριφορά των χρηστών στο Internet οπότε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε αυτό.

Συνεπώς για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η διαφημιστική στόχευση των εταιριών και θέλει η πλοήγησή του στο διαδίκτυο να είναι διακριτική και ασφαλείς υπάρχει τρόπος που δίνεται από όλους τους Browsers, και είναι η επιλογή Do not Track. Ενεργοποιώντας την επιλογή Do not Track ζητάμε από τον Browser που χρησιμοποιούμε μπλοκάρισμα της δυνατότητας εντοπισμού του χρήστη από τα sites που την υποστηρίζουν.

Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι ειδικά για τον Firefox με την επιλογή Do not Track πετυχαίνετε μείωση έως και 44% στον χρόνο φόρτωσης των σελίδων πράγμα που σημαίνει ότι η καταγραφή των δεδομένων πλοήγησης στο Internet είναι σημαντική σε όγκο. Οπότε το όφελος μας έχει να κάνει και με την ταχύτητα που σερφάρουμε στο Internet.

Do not Track στον Firefox

Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή στο Firefox, αφού μπείτε στο πρόγραμμα θα πάτε επάνω δεξιά στις τρεις παράλληλες γραμμές και θα επιλέξετε Ρυθμίσεις [Options] και θα πάτε στο μενού αριστερά Απόρρητο [Privacy] σε αυτό το σημείο θα επιλέξετε το “Γνωστοποίηση στις ιστοσελίδες ότι δεν επιθυμώ να καταγράφεται η συμπεριφορά περιήγησης μου”. Στην ουσία με την επιλογή αυτή το αίτημα στέλνετε στο site που επισκέπτεστε για να γίνει άρση της καταγραφής περιήγησης του χρήστη.

περιήγηση στο Internet

Do not Track στο Chrome

Στην περίπτωση του Chrome αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, να μπείτε στις Ρυθμίσεις του κάνοντας κλικ στις τρεις παράλληλες γραμμές δεξιά επάνω, στο τέλος της σελίδας που θα σας ανοίξει με τις ρυθμίσεις στο κάτω μέρος θα δείτε Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων [Show advance Settings] θα κάνετε κλικ και θα σας ανοίξουν επιπλέον ρυθμίσεις, από εκεί επιλέγετε τον τομέα Απόρρητο [Privacy] και θα κάνετε την επιλογή “Να αποστέλλεται ένα αίτημα να μην γίνεται εντοπισμός με την επισκεψιμότητα της περιήγησής σας” και καλό σερφάρισμα!

περιήγηση στο Internet

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Κανόνες προστασίας στο διαδίκτυο…..και τι δεν πρέπει να κάνουμε….

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι πολύ σημαντική…