ΑΡΧΙΚΗ Internet Γίνετε πλουσιότεροι (σε γνώσεις) δωρεάν.

Γίνετε πλουσιότεροι (σε γνώσεις) δωρεάν.

7,165
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Εδώ και χρόνια πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρουν δωρεάν επιστημονικά μαθήματα on line είτε μέσα από τα δικά τους site είτε μέσα από ειδικές πλατφόρμες όπως το FutureLean. Τα μαθήματα προσφέρονται μέσω σημειώσεων σε μορφή pdf και video και μπορεί να τα παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του χωρίς καμιά υποχρέωση και με την αξιοπιστία της πανεπιστημιακής επιμόρφωσης.

Τώρα και στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η παρακολούθηση on line επιστημονικών μαθημάτων είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, κάποια Ελληνικά πανεπιστήμια μέσω τον site τους προσφέρουν κάποια on line μαθήματα αλλά είναι πολύ λίγα και το περιεχόμενο φτωχό. Μία σημαντική προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση των on line επιστημονικών μαθημάτων φαίνεται ότι ξεκινάει το site opencourses.gr πρόκειται για μία ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλα τα διαθέσιμα ελληνικά ανοιχτά μαθήματα ταξινομημένα ανά ίδρυμα και ανά θεματική ενότητα. Μπαίνοντας λοιπόν στο site επιλέγετε αν επιθυμείτε την αναζήτηση μαθημάτων ανά ίδρυμα ή ανά θεματική περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις αφού δείτε την θεματολογία των μαθημάτων που σας ενδιαφέρει και επιλέξετε κάποιο από αυτά, από το link (σύνδεσμο) που θα βρείτε “Επισκεφθείτε το μάθημα” θα μεταφερθείτε στην πλατφόρμα του πανεπιστημίου που επιλέξατε και το συγκεκριμένο μάθημα. Μπορεί ακόμα η προσπάθεια για ανοιχτά on line μαθήματα στην Ελλάδα να είναι ακόμα στην αρχή της αλλά σίγουρα ξεκινά με καλές προϋποθέσεις. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Internet

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το Bluetooth και πως λειτουργεί.

Tο Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που επιτρέπει σε…