ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή από το κινητό.

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή από το κινητό.

3,091
Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή - thinktech..gr
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή από το κινητό.

Η Googole εδώ και καιρό μέσα από τον Chrome browser δίνει την δυνατότητα της απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται μέσα από την εφαρμογή Chrome Remote Desktop. Η εφαρμογή προσφέρεται και μέσω του Google Play προκειμένου να έχετε τον έλεγχο του υπολογιστή σας και από το android κινητό σας αλλά και απο το android tablet σας! Ο αυτός ο τρόπος απομακρυσμένης πρόσβασης ισχύει τόσο σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα windows όσο και Mac.


Εδώ θα σας δείξουμε πως να μπορείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας (με windows 7) μέσα από το κινητό android.

Πρώτο βήμα είναι να μεταβείτε μέσα από τον Chrome Browser του υπολογιστή σας στο Chrome Web Store και από εκεί να εγκαταστήσετε στον Chrome την επέκταση της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (Κάντε κλικ εδώ)

Εξουσιοδότηση πρόσβασης

Στη συνέχεια πρέπει να δώσετε την απαραίτητη εξουσιοδότηση πρόσβασης στον υπολογιστή σας μέσω της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome. Από την καρτέλα παραμέτρων που βρίσκεστε επιλέξτε Έναρξη στο πεδίο Οι υπολογιστές μου>Ενεργοποίηση των απομακρυσμένων συνδέσεων, και ακολουθήστε της οδηγίες στην οθόνη σας, εδώ καθορίζουμε και ένα PIN ο οποίος θα αποτελείτε από τουλάχιστον έξι ψηφία.

Απομοκρυσμένη πρόσβαση εγκατάσταση προσθέτου.

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή

 

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή από το κινητό.

Απομακρυσμένη πρόσβαση από το Κινητό σας

Από το κινητό (ή το talbet) σας κατεβάζετε από το Google Play το Chrome Remote Desktop αφού το εγκαταστήσετε ανοίγετε την εφαρμογή και θα δείτε τον υπολογιστή στον οποίο παραχωρήσατε την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Αφού δώσετε το PIN όταν ζητηθεί θα εμφανιστεί στην οθόνη η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που στις αρχικές ρυθμίσεις της εφαρμογής στον υπολογιστή σας έχετε επιλέξει setup με δύο οθόνες θα εμφανιστούν και οι δύο οθόνες δίπλα-δίπλα. Ο χειρισμός με την απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστής σας είναι εύκολος και όλα γίνονται άμεσα και γρήγορα με μόνο μειονέκτημα τον περιορισμό των ιντσών της οθόνη σας, που το ξεπερνάτε όμως κάνοντας zoom με το κατάλληλο εργαλείο που είναι διαθέσιμο.

Σε κάθε περίπτωση τη δουλειά σας θα την κάνετε μια χαρά και γρήγορα, φυσικά καλύτερα να προτιμάτε την χρήση σε wifi περιβάλλον και από θέμα ταχύτητας αλλά και να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με υπερβολικές χρεώσεις.

Διαβάστε επίσης :Εγγραφή σε υπηρεσίες Internet με ανώνυμο email

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να αυξήσετε την ασφάλεια στην πλοήγηση σας στο internet.

Εάν δεν έχετε διαθέσει χρόνο ακόμα στο να διαμορφώσετε το απόρρητο και ασφάλεια του προγρά…