ΑΡΧΙΚΗ Tech News Εφαρμογή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Εφαρμογή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

0
1,893
προβλήματα όρασης

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή με το όνομα Be My Eyes για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης η οποία θα εξυπηρέτηση πολύ την ποιότητα τον ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Το application δουλεύει ως εξής, ο τυφλός χρήστης ανοίγει την εφαρμογή στο smartphone του και ζητά βοήθεια από οποιονδήποτε εθελοντή έχει κανονική όραση. Μόλις απαντήσει κάποιος εθελοντής, τότε ξεκινά αυτόματα μια video κλήση και ο εθελοντής “δανείζει” τα μάτια του. Με αυτόν τον τρόπο βλέπει αυτά που έχει μπροστά του ο τυφλός και του παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες π.χ. τι αναγράφει η ημερομηνία λήξης σε κάποιο κουτί, τι χρώμα έχει κάποιο ρούχο, ποιο κουμπί να πατήσει για μια εκτύπωση κ.ο.κ.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και μπορούν να την κατεβάσουν οι φυσιολογικοί χρήστες για να δηλώσουν εθελοντές, έτσι ώστε να δέχονται κλήσεις για βοήθεια. Φυσικά, στην περίπτωση που λάβουν κλήση και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να απαντήσουν, τότε το αίτημα μεταφέρεται άμεσα σε άλλον εθελοντή.

Tech Help By ThinkTech

Όταν η Τεχνολογία σε Δυσκολεύει

Έχεις πρόβλημα με υπολογιστή, κινητό, κάποια εφαρμογή, πλατφόρμα η υπηρεσία; Επικοινώνησε μαζί μου για απλές, κατανοητές λύσεις σε καθημερινά τεχνολογικά προβλήματα.

Δες εδώ

Tip: σώσε το link στα αγαπημένα σου για γρήγορη βοήθεια.

Θέμης Βασιλόπουλος

Θέμης Βασιλόπουλος

Μηχανικός Πληροφορικής / Tech Content Publisher

Ονομάζομαι Θέμης Βασιλόπουλος και μέσα από το blog ThinkTech.gr επικεντρώνομαι σε θέματα τεχνολογίας με σκοπό να είναι κατανοητή από όλους.

Ακολουθήστε με στα Social και εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε όταν δημοσιεύω νέο άρθρο.

“Η Τεχνολογία με απλά λόγια”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πόσο γρήγορο και οικονομικό σταθερό Internet έχει η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης;

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας και για εκατομμύρια πολ…