ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Video screen capture : Γράψτε σε video ότι συμβαίνει στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Video screen capture : Γράψτε σε video ότι συμβαίνει στην οθόνη του υπολογιστή σας.

2,400
video screen capture
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Video screen capture

Η δημιουργία video screen capture την καταγραφή δηλαδή σε μορφή video τα όσα συμβαίνουν στην οθόνη του υπολογιστή μας είναι κάτι πολύ χρήσιμο κυρίως για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση, τον ελεύθερο επαγγελματία που θέλει να παρουσίαση την δουλειά του σε κάποιον πελάτη ή συνεργάτη του ακόμα και να φτιάξετε το δικό σας video tuttorial και να το ανεβάσετε στο youtube.

Παρότι στο internet υπάρχουν αρκετές προτάσεις σχετικά με το video screen capture, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μία πολύ καλή εφαρμογή για αυτή τη δουλειά, το Open Broadcaster Software που μάλιστα είναι δωρεάν για υπολογιστές με λειτουργικό Windows αλλά και για OSX 10.8 και πάνω.

Free Downolad & Εγκατάσταση

Το πρόγραμμα το κατεβάζετε από εδώ στην περιοχή του site download, η εγκατάσταση είναι πολύ απλή και εύκολη ακολουθώντας της οδηγίες στην οθόνη. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανοίγετε το πρόγραμμα και θα δείτε ένα μήνυμα στο κέντρο της οθόνης του προγράμματος “No Streaming” μην ανησυχήσετε το μήνυμα βγαίνει επειδή πρέπει να καθορίσετε πρώτα κάποιες παραμέτρους εγγραφής. Πάμε λοιπόν, κάντε δεξί κλικ στο πεδίο Sources και επιλέξτε  Add στην καρτέλα που σας ανοίγει κάνετε τις δικές σας επιλογές αλλά μπορείτε να αφήσετε και τις προτεινόμενες. Εάν έχετε πολλά παράθυρα ανοικτά και θέλετε η εγγραφή να γίνει σε ένα συγκεκριμένο θα εμφανιστεί μία λίστα με όλα τα ενεργά παράθυρα που έχετε στην οθόνη σας και αφού επιλέξετε το παράθυρο που θέλετε κάνετε και τις πρόσθετες αυτές ρυθμίσεις. Αφού τελειώσετε με τις επιλογές σας πατάτε ΟΚ.

 

video-screen-capture-thinkt

Και γράφουμε!

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή των όσων συμβαίνουν στο επιλεγμένο παράθυρο πατάτε Start Streaming, Start Record ή Preview Stream για να δείτε μία προεπισκόπηση για το τι πρόκειται να γράψετε. Για να δημιουργηθεί το αρχείο του video με το τι συμβαίνει στην οθόνη μας πηγαίνετε στα Settings>Broadcast Settings και από την επιλογή Mode επιλέγετε το File Output Mode δηλώνοντας το σημείο αποθήκευση του αρχείου. Στα Settings μπορείτε να ρυθμίσετε και την web camera σας για να φαίνεστε καθώς μιλάτε στο video (tutorial) ή ακόμα αν θέλετε να καταγράφετε και ο ήχος από το μικρόφωνο σας ή όχι.

video-screen-capture-image
video screen capture

Τέλος μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα της εφαρμογής από το υπομενού Broadcast Settings μπορείτε να καθορίσετε hotkeys (κουμπιά από το πληκτρολόγιο) για το κάνετε πιο εύκολο τον χειρισμό του προγράμματος.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να αυξήσετε την ασφάλεια στην πλοήγηση σας στο internet.

Εάν δεν έχετε διαθέσει χρόνο ακόμα στο να διαμορφώσετε το απόρρητο και ασφάλεια του προγρά…