ΑΡΧΙΚΗ Tech News Tο πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι έτοιμο για παραγγελίες!

Tο πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι έτοιμο για παραγγελίες!

0 second read
0
1,641
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Tο πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι έτοιμο για παραγωγή

Εδώ και χρόνια, από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας ακόμη το μέλλον της οδήγησης δεν είναι στους δρόμους αλλά στον ουρανό….. Μάλλον ήρθε η ώρα λοιπόν που θα γίνει πραγματικότητα. Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός και ανακοινώθηκε σε έκθεση στο Μονακό ότι είναι έτοιμο να δεχθεί της πρώτες παραγγελίες! Το όνομα αυτού AeroMobil Flying Car. Πρόκειται για ένα υβρίδιο αυτοκίνητο και αεροπλάνο. Η εταιρεία με εμπειρία στα υβριδικά μέσα μετακίνησης σχεδιάζει να το παράξει σε πρώτη φάση 500 τέτοια οχήματα.

Το διθέσιο AeroMobil Flying Car, έχει σχήμα σταγόνας και υβριδικό κινητήρα, διαθέτει τόσο τέσσερις ρόδες και δύο φτερά αεροπλάνου. Τα φτερά διπλώνουν στα πλευρά του οχήματος μέσα σε τρία μόνο λεπτά. Έτσι, μετατρέπεται γρήγορα από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και αντίστροφα. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακόνημα μεγάλης αντοχής και διαθέτη  τετρακύλινδρο boxer δίλιτρο κινητήρα turbo με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης και ηλεκτρονικό ελεγχόμενο διαφορικό . Η αυτόνομη πορεία του στο δρόμο φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και στον αέρα τα 750 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητά του στο δρόμο αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα με χωρητικότητα καυσίμου 90 λίτρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο-αεροπλάνο απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις για να είναι κανείς ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μέσου. Όπως να πρέπει να το απογειώνει από κάποιο αεροδρόμιο ή άλλο μέρος με αεροδιάδρομο (και όχι από το δρόμο έξω από το σπίτι του, κάτι που δεν είναι νόμιμο), ενώ θα πρέπει προφανώς να διαθέτει και άδεια οδηγού όσο και πιλότου. Ακόμη, το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα υπόκειται στους κανονισμούς που διέπουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα αεροπλάνα.

Τα πρώτα αυτοκίνητα-πλάνα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες τους εντός του 2020.Όμως όποιος το θέλει να προβεί σε μία τέτοια αγορά θα πρέπει να καταβάλει 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο AeroMobil Flying Car σίγουρα απευθυνθείτε σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και φουσκωμένα πορτοφόλια. Τέλος να πούμε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει έδρα τη Σλοβακία.

Καλές πτήσεις!

Δείτε το site

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Βιομετρική αναγνώριση μέσω της ανάσας μας

Ερευνητές αναπτύσσουν έναν οσφρητικό αισθητήρα για βιομετρική αναγνώριση ταυτότητας χρησιμ…