ΑΡΧΙΚΗ Tech News O πρώτος “αερόσακος” για κινητά τηλέφωνα.

O πρώτος “αερόσακος” για κινητά τηλέφωνα.

2,774
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η ασφάλεια του κινητού μας είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση. Μία συσκευή που περιέχει τόση απαραίτητη πληροφώρηση για την καθημερινότητά μας είναι συμαντίκο να προστατέυεται από πτώσεις και ατυχήματα καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να μας πέσει το κινητό από τα χέρια άλλοτε χωρίς συνέπειες και κάποιες φορές με τραγικές συνέπειες.

Από μία πτώση ξεκίνησε και η σύλληψη της ιδέας από τον Φίλιπ Φρενζέλ, φοιτητής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Aalen στην Γερμανία. Όταν είδε το κινητό του τηλέφωνο να γίνεται κυριολεκτικά θρύψαλα όταν του έπεσε από τα χέρια αποφάσισε να βρει ένα τρόπο αυτό να μην ξανασυμβεί.

Έτσι λοιπόν σχεδίασε έναν μηχανισμό με πτυσσόμενα μεταλλικά ελάσματα που εκτείνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν περιμετρικά τη συσκευή από την πρόσκρουση στο έδαφος. Πρόκειται για μια θήκη που διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι όταν η συσκευή βρεθεί σε διαδικασία ελεύθερης πτώσης ενεργοποιούν αμέσως ένα μηχανισμό προστασίας. Έτσι δημιούργησε τον πρώτο… αερόσακο για κινητά τηλέφωνα.

Αρχικά ο Φρένζελ πειραματίστηκε με αφρώδη υλικά αλλά δεν μπόρεσε να αναπτύξει κάποιο μηχανισμό προστασίας με αυτά.

Η εφεύρεση έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο από το German Mechatronics Society, τον οργανισμό που ασχολείται με έργα Μηχατρονικής, συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε εχθές από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) το τεύχ…