ΑΡΧΙΚΗ Social FindFace το application που αναγνωρίζει πρόσωπα!

FindFace το application που αναγνωρίζει πρόσωπα!

0
3,008
FindFace app
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

To FindFace είναι ένα app που έρχεται από Ρωσία φτιαγμένο από μια ομάδα Ρώσων προγραμματιστών όπου επιτρέπει στους χρήστες του να φωτογραφίσουν τον οποιονδήποτε και να βρουν το προφίλ του στα social media! Όπως λέει και ένα μέλος της ομάδας ο  Alexander Kabakov  «Αν δεις κάποιον στο δρόμο και σου αρέσει, τον φωτογραφίζεις, τον ταυτοποιείς και στη συνέχεια στέλνεις friend request»

Πως λειτουργεί το app

Οι χρήστες του FindFace μπορούν να βγάλουν φωτογραφία οποιονδήποτε και το app αναζητά το προφίλ του στο VK, που είναι το Facebook της Ρωσίας το οποίο έχει 280 εκατ. χρήστες περίπου. Αν και τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι πάντα επιτυχή, οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι έχει 70% επιτυχία. Για την ακρίβεια η εφαρμογή εμφανίζει 10 προφίλ με άτομα που μοιάζουν με αυτό της φωτογραφίας και επισημαίνει το προφίλ που είναι το πιο πιθανό.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε πριν από 2 μήνες αλλά έχει ήδη 500.000 χρήστες που έχουν κάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια αναζητήσεις. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στο app αναζητά ανάμεσα σε περίπου 1 δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να σου βγάλει τα σωστά αποτελέσματα. Παρόλα το αυτά το FindFace έχει προκαλέσει αίσθηση και έντονες αντιδράσεις με αφορμή την προστασία της ιδιωτικότητας.Οι δημιουργοί του θέλουν να φέρουν το FindFace και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ή τις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν δείξει καλές προθέσεις έναντι εφαρμογών αναγνώρισης προσώπου και οι φωτογραφίες προφίλ του Facebook είναι αποθηκευμένες με διαφορετικό τρόπο από το VK, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολη να γίνει η αναζήτηση.

Οι δημιουργοί του FindFace συνεργάζονται με την αστυνομία της Μόσχας προκειμένου να ενσωματωθεί το software στις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους, έτσι ώστε να μπορούν οι αρχές να εντοπίζουν τους υπόπτους.

Οι ομάδα του FindFace φωτογράφησαν άτομα στο μετρό και στη συνέχεια εντόπισαν τα προφίλ τους στο VK :

Find Face app

Find Face-app_

findface-thinktech

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Social

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Facebook ανακοινώνει νέο ερευνητικό έργο τεχνητής νοημοσύνης το Ego4D

Το Facebook ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα νέο μακροπρόθεσμο project τεχνητής νοημοσύνης …