ΑΡΧΙΚΗ Tech News Application προειδοποιεί για σεισμό.

Application προειδοποιεί για σεισμό.

1,103
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

App προειδοποιεί για σεισμό

Μία εφαρμογή αποκλειστικά που σκοπό έχει να προειδοποιεί για σεισμό για Android smartphones δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το MyShake όπως λέγεται η εφαρμογή ήδη κυκλοφορεί μέσω του Google Play Store και σκοπό έχει να προειδοποιεί για σεισμό κυρίως σε πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο σεισμογράφο και ειδικά συστήματα για την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Η εφαρμογή μπορεί να κάνει πιο ταχεία την έγκαιρη προειδοποίηση για έναν επερχόμενο σεισμό και να είναι το πλήθος πιο προετοιμασμένο ακόμα και να σωθούν ζωές, κάνοντας το smartphone ένα εργαλείο προειδοποίησης για σεισμούς.

Το MyShake app προειδοποιεί για σεισμό χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο του smartphone αναγνωρίζει τους σεισμούς στην περιοχή και στέλνει ανώνυμες πληροφορίες όπως τοποθεσία και ώρα, σε έναν κεντρικό server που επιβεβαιώνει την τοποθεσία και το μέγεθος του σεισμού.

Σκοπός είναι μέσω της εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη σε κάθε smartphone να δημιουργηθεί ένα δίκτυο παγκόσμιας λήψης και πρόβλεψης σεισμών.

Το MyShake app προβάλει ακόμα σε πραγματικό χρόνο τους σεισμούς σε όλο τον κόσμο καθώς και πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για τους μεγάλους σεισμούς στον πλανήτη.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

Μέχρι και στο Guinness Book of Records απευθήνθηκε ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen από τ…