ΑΡΧΙΚΗ Tech News “Χακάρετε το Πεντάγωνο” το νέο πρόγραμμα του πενταγώνου για hackers.

“Χακάρετε το Πεντάγωνο” το νέο πρόγραμμα του πενταγώνου για hackers.

1,838
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά ένα ανοικτό προς το κοινό πρόγραμμα, με το όνομα “Hack the Pentagon” (“Χακάρετε το Πεντάγωνο”), που σκοπό έχει να προσκαλέσει hackers, τους οποίους θα έχει ήδη ελέγξει, για να δοκιμάσουν την κυβερνοασφάλεια ορισμένων ιστοτόπων του υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, τον επόμενο μήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα, όπου hackers καλούνται να ελέγξουν με στοχευμένες επιθέσεις κενά ασφαλείας σε ιστότοπους του internet.  Στο παρελθόν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η United Continental Holdings Inc ήταν μία από αυτές.

Τέτοια προγράμματα επιτρέπουν στους ειδικούς στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου να εντοπίζουν τα προβλήματα πριν τα εκμεταλλευτούν κακόβουλοι hackers,. Έτσι εξοικονομούνται χρήματα και χρόνος στην περίπτωση μιας παραβίασης.

Το Πεντάγωνο πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ελέγχους στα δίκτυά του χρησιμοποιώντας τις λεγόμενες “κόκκινες ομάδες” του, στις οποίες μετέχουν υπάλληλοί του. Αυτή τη φορά όμως τουλάχιστον ένα μέρος του δικτύου του υπουργείου θα “ανοίξει” για κάθε ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και να δεχτούν να υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο πριν τους επιτραπεί να τεστάρουν ορισμένες δημόσιες ιστοσελίδες του υπουργείου. Στο πρόγραμμα, τουλάχιστον σε αυτήν την αρχική φάση, δεν θα περιληφθούν τα πιο “ευαίσθητα” δίκτυα ή τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την Υπηρεσία Ψηφιακής Άμυνας (DDS) του Πενταγώνου, η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με επικεφαλής της τον Κρις Λινς, πρώην στέλεχος της Microsoft.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί να αγοράσω τα έξυπνα γυαλιά του Facebook;

Ομολογώ ότι ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θα ήθελαν να αγοράσουν τα έξυπνα γυαλ…