ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Ψάχνεις laptop την Black Friday; Δώσε βάση στα specs!

Ψάχνεις laptop την Black Friday; Δώσε βάση στα specs!

0 second read
1
1,030
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Πολλοί από εμάς περιμένουμε την Black Friday για να αγοράσουμε την ηλεκτρονική συσκευή που χρειαζόμαστε. Είτε είναι κινητό, tablet ή laptop θα πρέπει να δούμε τις ανάγκες μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην έρευνα για την αγορά μας. Τα χαρακτηριστικά των συσκευών είναι αυτά που αν επιλέξουμε τα κατάλληλα τότε κάνει την αγορά μας επιτυχημένη.

Σε αυτό τον οδηγό αγοράς, με βάση τα χαρακτηριστικά των συσκευών κατηγοριοποιήσαμε τις ανάγκες που μπορεί να έχει ένας χρήστης laptop ώστε να βοηθήσει και να οδηγήσει σε επιτυχημένη αγορά.

Black Friday laptop για τα βασικά

Εάν οι απαιτήσεις που έχουμε από το καινούργιο μας Laptop είναι, παρακολούθηση streaming video, γρήγορη πλοήγηση στο Internet και εφαρμογές γραφείου όπως word, excel, τότε οι επιλογές αγοράς είναι ένα low-end laptop που θα καλύψει όλα τα παραπάνω απόλυτα. Σε όποια επιλογή μάρκας και να καταλήξεις φρόντισε να διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: σκληρό δίσκο οπωσδήποτε SSD χωρητικότητας 256GB και να διαθέτει 8GB RAM μνήμης. Από πλευράς επεξεργαστή σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου άνετα ένας επεξεργαστής Ryzen 3 ή Core i3.

Black Friday laptop για τα βασικά και βάλε…

Για πιο απαιτητικές εργασίες απαιτούνται και ανώτερα χαρακτηριστικά από τον υπολογιστή-laptop. Αν λοιπόν οι απαιτήσεις του νέου laptop προορίζονται για: όλα τα παραπάνω και επιπλέον photo ή video editingπρογραμματισμόεπεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και άλλων εργασιών που είναι «βαριές» για το τωρινό σου laptop, τότε πρέπει να επενδύσεις σε εξοπλισμό με πολύ περισσότερη επεξεργαστική ισχύ. Εδώ πρέπει να απαντήσεις σε ένα βασικό ερώτημα που έχει να κάνει με τη φορητότητα: χρειάζεσαι laptop σε μικρό μέγεθος ή δεν σε απασχολεί ο μεγαλύτερος όγκος;

Για την πρώτη περίπτωση, οι δυνατότεροι επεξεργαστές που μπορείς να βρεις σε “thin & light” laptop σήμερα είναι της σειράς Ryzen 5000U από την AMD. Σε μεγαλύτερα laptop μπορείς να βρεις ακόμα ταχύτερη απόδοση από επεξεργαστές Ryzen 5000H αλλά και Intel Core 11th Gen της σειράς H. Επίλεξε τουλάχιστον Ryzen 5 ή Intel Core i5, αλλά ιδανικά χρειάζεσαι Ryzen 7 ή Core i7 για να εξασφαλίζεις τη μέγιστη απόδοση. Επίσης, από προηγούμενες γενιές επεξεργαστών, οι σειρές Ryzen 4000U και 4000H παραμένουν ακόμα πολύ ανταγωνιστικές και προσφέρουν δυνατές επιδόσεις.
Και εδώ SSD δίσκος είναι απαραίτητος αλλά τσέκαρε μήπως υπάρχουν και επιλογές με δύο δίσκους. Όσο για τη μνήμη RAM, σε αυτή την κατηγορία τα 8GB είναι το ελάχιστο και τα 16GB το ιδανικό, ανάλογα την τσέπη.

Black Friday laptop για Gaming!

Το gaming είναι μια από τις πιο απαιτητικές «εργασίες» για έναν υπολογιστή και αυτό γιατί φορτώνει στον απόλυτο βαθμό τόσο τον επεξεργαστή όσο και την κάρτα γραφικών. Για αυτούς λοιπόν που το gaming θέλει να τους ακολουθεί παντού το πιο βασικό κριτήριο επιλογής του laptop είναι η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Σαν σημείο αναφοράς και ως ελάχιστα χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών να έχετε υπόψιν σας την Nvidia GeForce GTX 1650 Ti. Όσο αφορά στον επεξεργαστή του game laptop οι ελάχιστες απατήσεις θα πρέπει να είναι: Ryzen 5 4600H, Ryzen 5 5600H ή Intel Core i5-11400H, και οι μέγιστες και καλύτερες απαιτήσεις : Ryzen 7 4800H, Ryzen 5800H, Intel Core i7-11800H. Σε ότι αφορά την μνήμη τα 16GB είναι η ελάχιστη μνήμη που μπορείτε να έχετε για να παίζετε άνετα τα παιχνίδια που σας αρέσουν. Τέλος η οθόνη ενός game laptop θα πρέπει να διαθέτει και υψηλό ρυθμό ανανέωσης, όπως 120Hz για παράδειγμα.

Ψάξτε έχοντας στο μυαλό σας τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες σας για το laptop που θα αγοράσετε τη φετινή Black Friday!

Διαβάστε επίσης: Πόση μνήμη να έχει το Laptop μου

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Σύμβολα στο πληκτρολόγιο και συντομεύσεις

70 συντομεύσεις και σύμβολα στο πληκτρολόγιο για να μας βοηθήσουν να είμαστε γρήγοροι και …