ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Υπολογιστής με windows σε ένα Usb stick!

Υπολογιστής με windows σε ένα Usb stick!

52 second read
0
2,659
Υπολογιστής με windows usb

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε πάντα στο τσεπάκι σας τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή σε ένα στικάκι usb και όταν λέμε τον υπολογιστή σας εννοούμε κανονικό υπολογιστή με λειτουργικό, μνήμη, αποθηκευτικό χώρο, όλα σε μία κανονική σύνθεση Η/Υ μέσα σε ένα στικάκι.
Αυτό το πρώτο εγχείρημα σε αυτή τη νέα διάσταση υπολογιστή μπορεί να είναι το μέλλον τον προσωπικών υπολογιστών PC. Η Intel παρουσίασε το Compute Stick και κατάφερε να στριμώξει στο μικρό του σώμα αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με τα Windows 8.1 δίνουν στον χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με αντίστοιχες λύσεις βασισμένες στο Android.

Πιο αναλυτικά το Intel Compute Stick διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom, 2GB RAM, με 32GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με την βοήθεια καρτών microSD, θύρα USB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, καθώς και θύρα mini-USB για την τροφοδοσία. Συνδέεται σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή μόνιτορ μέσω HDMI και όπως αναφέραμε ήδη τρέχει Windows 8.1 με όλα τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού. Η συσκευή αναμένεται να λανσαριστεί τον Μάρτιο στην αγορά των Η.Π.Α. στην τιμή των $149 ενώ θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη πιο προσιτή εκδοχή της στα $89, με 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο και Linux.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

9 έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι ότι πρέπε…