ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Το Jetson One είναι το drone που θα το οδηγείτε και θα πετάτε

Το Jetson One είναι το drone που θα το οδηγείτε και θα πετάτε

2 second read
0
3,291

H Jetset Aero, εταιρεία από την Σουηδία, φαίνεται πως σκέφτηκε μία διαφορετική χρήση του drone και κατασκεύασε ένα μονοθέσιο για να μας μεταφέρει, πετώντας. Και από ότι φαίνεται εξελίσσεται το απόλυτο gadget για τις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο. Η ίδια η Jetset Aero μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της για το 2022 και έχει άλλα 100 κομμάτια σε παραγγελία προς παράδοση μέσα στο 2023.

Το μονοθέσιο drone της Jetson One διαθέτει μια εξαιρετική κατασκευή πλαισίου από αλουμίνιο και carbon-kevlar, ένα σχέδιο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο να το χαζεύεις και να διασκεδάζεις με αυτό. Το μονό κάθισμά του είναι ενσωματωμένο στο διαστημικών υλικών πλαίσιο το οποίο ζυγίζει 86 κιλά. Είναι ένα πολυκόπτερο σε στιλ drone, με οκτώ κινητήρες τοποθετημένους ομοαξονικά σε τέσσερις βραχίονες, αποδίδοντας συνολική μέγιστη ισχύ 88 kW (118 ίππους). Η εταιρεία αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει ο ένας κινητήρας το drone θα συνεχίσει να πετά με ασφάλεια.

το πλαίσιο του Jetson One

Ο χειριστής το πετάει με ένα μοχλό γκαζιού στα αριστερά του κοκπιτ, ένα joystick στα δεξιά, και ένα ζευγάρι πετάλια ελέγχοντας τα με το πόδι. Υπάρχουν μερικές πολύ βασικές πληροφορίες που αφορούν της πτήση σας και εμφανίζονται σε μια μικρή οθόνη ακριβώς μπροστά. Διαθέτει και βάση για κινητό τηλέφωνο.

Jetson One

Το συγκεκριμένο drone εξοπλίζετε και με συστήματα προστασίας όπου συνεχώς τρεις μικρουπολογιστές ελέγχουν την αιώρηση και την απόσταση από το έδαφος, διαθέτοντας και σύστημα αποφυγής εμποδίων, ώστε να πετά με ασφάλεια ο χειριστής του. Το drone θα πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση εάν αφήσετε τα χειριστήρια από τα χέρια σας στο κοντινότερο προσβάσιμο σημείο.

Οι διαστάσεις του είναι 2845 mm x 2400 mm x 1030 mm και οι βραχίονες στήριξης έχουν σχεδιαστεί για να διπλώνουν, αφήνοντάς το όχι πολύ μεγαλύτερο από μια μοτοσικλέτα τουρισμού στο γκαράζ σας.

Η Jetson το πουλάει σαν κομμάτια κιτ συναρμολογημένο κατά 50 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται και η δική μας ικανότητα στην συναρμολόγηση. Η διάρκεια της πτήσης δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά με ταχύτητα λίγο πάνω από τα 100 χλμ. H φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα ενώ υπάρχει περιορισμός για το βάρος του επιβάτη στα 95 κιλά.

Όσο για την τιμή του φθάνει στα 80.000 ευρώ και για να το αποκτήσετε ενώ θα πρέπει να καταβάλετε 20.000 ευρώ προκαταβολή για να μπει σε πρόγραμμα παραγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα TOP 5 Καλύτερα Smart Watches του 2023

Το youtube κανάλι Mr Flash Lab που παρουσιάζει video με προϊόντα τεχνολογία και με ιδιαίτε…