ΑΡΧΙΚΗ Tech News Τι είναι το έξυπνο ψυγείο;

Τι είναι το έξυπνο ψυγείο;

0
2,600
Τι είναι το έξυπνο ψυγείο
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η εποχή όπου οι οικιακές συσκευές θα μας διοχετεύουν με πληροφορίες που θα μας διευκολύνουν την καθημερινότητα έχει ήδη φτάσει.

Το έξυπνο ψυγείο οργανώνει τα τρόφιμα, παραγγέλνει και προτείνει τη διατροφή μας με βάση τις διατροφικές μας συνήθειες ή ανάγκες ακόμα και με βάση τις αλλεργίες μας.

Τι είναι το έξυπνο ψυγείο

Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν μία οθόνη αφής στην εξωτερική πόρτα και την δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi για να παρέχουν μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Τα έξυπνα ψυγεία  περιλαμβάνουν εσωτερικές κάμερες, πιο ευέλικτες επιλογές ψύξης ελεγχόμενες από τον χρήστη και τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσετε με τις λειτουργίες του χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σας όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Ορισμένα έξυπνα ψυγεία μπορούν ακόμη και να συνδεθούν με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας (IoT), όπως ηχεία, έξυπνες τηλεοράσεις , ακόμα και το έξυπνο πλυντήριο πιάτων ή το έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων.

Έξυπνες λειτουργίες ψυγείου

Τα ακριβή χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα έξυπνα ψυγεία διαφέρουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο, εδώ θα προβάλουμε μια επισκόπηση ορισμένων κύριων κοινών χαρακτηριστικών από τα πολλά πράγματα που ποτέ δεν ήξερε ένα ψυγείο ότι θα μπορούσε να κάνει. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν όλα τα έξυπνα ψυγεία τα ίδια χαρακτηριστικά.

Τι είναι το έξυπνο ψυγείο

Μέσω της οθόνης αφής θα μπορείτε να :

 • Δημιουργήσετε πλάνο διατροφής βάση τον αναγκών του κάθε μέλους της οικογένειάς σας, προτείνοντας σας συνταγές (και λίστες αγοράς πρώτων υλών) με βάση ειδικές δίαιτες, αλλεργίες, ειδικές διατροφές.
 • Να διαχειρίζεται τα τρόφιμα, να παραγγέλνει on-line, και να σας προτείνει και υπενθυμίζει ελλείψεις.
 • Βρείτε συνταγές και το έξυπνο ψυγείο θα σας διαβάσει τα βήματα ενώ μαγειρεύετε, αφού πρώτα σας φτιάξει λίστα με ποια υλικά βρίσκονται στο ψυγείο σας και ποια θα χρειαστείτε.
 • Δημιουργεί λίστες παντοπωλείων που συγχρονίζονται με το smartphone σας σε πραγματικό χρόνο.
 • Ορίστε τις ημερομηνίες λήξης και λάβετε ειδοποιήσεις πριν αυτά λήξουν.
 • Μεταφορτώστε από οποιαδήποτε συσκευή σας φωτογραφίες για προβολή στην οθόνη του έξυπνου ψυγείου.
 • Δημιουργήστε μεμονωμένα προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας για να στείλετε προσωπικές σημειώσεις και λίστες υποχρεώσεων μέσο email.
 • Χρησιμοποιήστε την οθόνη αφής για πίνακα σημειώσεων και υπενθυμίσεων.
 • Κάποια έξυπνα ψυγεία έχουν διαφανείς οθόνες αφής όπου σας επιτρέπουν να κοιτάξετε μέσα στο ψυγείο χωρίς να ανοίξετε την πόρτα.

Δεν είναι μόνο οι δυνατότητες μέσω της οθόνης αφής που κάνει ένα έξυπνο ψυγείο μοναδικό, έλεγχο σε αυτό έχουμε και μέσω του smartphone μας έτσι μέσω αυτού θα μπορούμε να :

Τι είναι το έξυπνο ψυγείο-smartphone

 • Προσαρμόσετε αφού ελέγξετε τη θερμοκρασία στο θάλαμο, στον καταψύκτη ή σε κάποιο συρτάρι.
 • Να χρησιμοποιήσετε τις εσωτερικές κάμερες ενώ βρίσκεστε στο Super Market για να ελέγξετε αν έχετε γάλα ή κάτι άλλο που δεν είστε βέβαιοι.
 • Σας ειδοποιεί πότε πρέπει να αλλαχτεί το φίλτρο νερού, μαζί με άλλες λειτουργικές πληροφορίες.
 • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το μηχανισμό πάγου από το smartphone σας.

Περνώντας πλέον στην εποχή τον έξυπνων συσκευών πολλοί θα αναρωτιούνται αν είναι μία έξυπνη απόφαση το να προβεί κάποιος στην αγορά ενός έξυπνου ψυγείου; Ας δούμε κάποιες βασικές απορίες.

Είναι πολύ πιο ακριβότερα από ένα κανονικό ψυγείο; 

Ενώ ξεκίνησαν αρκετά πιο ακριβά οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά καθώς έχουν καταστεί διαθέσιμες περισσότερες μάρκες και μοντέλα. Επιλέγοντας ένα έξυπνο ψυγείο από ένα κανονικό, με καταψύκτη κάτω συρτάρι και με μια πόρτα θα μπορούσε να κοστίσει μόλις λίγα euro περισσότερα από ένα κανονικό ψυγείο. Όλα βέβαια εξαρτώνται από το μοντέλο και το εμπορικό σήμα που επιλέγετε.

Μπορεί κάποιος τρίτος να έχει πρόσβαση στο έξυπνο ψυγείο μου και να το χρησιμοποίηση κακόβουλα ακόμα και εναντίον μου με κάποιο τρόπο;  

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με όλες τις έξυπνες και μη συσκευές και τεχνολογίες που συνδέονται στο διαδίκτυο είναι ότι συνήθως χρησιμοποιούν την ίδια πρόσβαση Wi-Fi του router που έχετε ρυθμίσει για όλες τις συσκευές μέσα στο σπίτι που συνδέονται σε αυτό. Όπως τα smartphones, τα tablet, οι υπολογιστές και η τηλεόραση. Αυτό που πρέπει είναι να ρυθμίσετε σωστά είναι το router-δρομολογητή σας με σωστή ασφάλεια και σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για να διασφαλίσετε την ασφάλεια όλων των συνδεδεμένων σε αυτό συσκευών σας.

Το έξυπνο ψυγείο μου θα είναι παλιό όταν βγαίνει ένα νέο μοντέλο;

Η παλαιότητα ενός έξυπνου ψυγείου δεν καθορίζεται από τους ανεμιστήρες ή τον συμπιεστή το λογισμικό-Software είναι αυτό που του δίνει νέες χρηστικές δυνατότητες για τον ιδιοκτήτη του. Το έξυπνο ψυγείο είναι συνδεδεμένο στο Internet και αυτόματα ανανεώνει με νέες δυνατότητες το λογισμικό του. Έτσι με την πάροδο του χρόνου το έξυπνο ψυγείο σας θα διατηρεί και θα σας παρέχει πάντα νέα χαρακτηριστικά αυξάνοντας και την αξία του.

Οι επισκευές για έξυπνα ψυγεία είναι ακριβότερες από τα συνηθισμένα ψυγεία;

Ναι και ΟΧΙ. Τα κύρια εξαρτήματα του ψυγείου είναι τα πηνία συμπυκνωτή, οι ανεμιστήρες, οι συμπιεστές κλπ. Όλα αυτά κοστίζουν σχεδόν το ίδιο για τη συντήρηση ή την επισκευή τους με ένα κανονικό ψυγείο. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρξουν επιπλέον κόστη για τις επισκευές όπως, αισθητήρες ανοίγματος πόρτας ή κάποια διεπαφή ή ακόμα κάποιο σπάσιμο από ατύχημα της οθόνης αφής. Ωστόσο οι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει τα έξυπνα ψυγεία για τυπική οικογενειακή χρήση με μέση διάρκεια ζωής του ψυγείου περίπου 15-20 χρόνια.Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμείς είμαστε οι διαφημίσεις μας.

Όλες οι διαφημίσεις προέρχονται από εμάς τους ίδιους. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να μ…