ΑΡΧΙΚΗ Tech News Τα καλύτερα δωρεάν antivirus του 2023

Τα καλύτερα δωρεάν antivirus του 2023

21 second read
0
428

Τα καλύτερα δωρεάν antivirus του 2023 για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα με ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς είναι απαραίτητο για ένα ασφαλές σύστημα, και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε για να λάβουμε μια πολύ καλού επιπέδου προστασία. Παρακάτω είναι μία λίστα με τα οκτώ καλύτερα δωρεάν antivirus ,προγράμματα προστασίας από ιούς που μπορείτε να κάνετε λήψη για την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Όλα τα παρακάτω προγράμματα κάνουν αυτόματα ενημερώσεις για νέους ιούς, εκτελούνται πάντα στο παρασκήνιο για να διασφαλίζουν ότι τα αρχεία μας προστατεύονται από κακόβουλο λογισμικό, και τα προσωπικά μας αρχεία και δεδομένα παραμένουν ιδιωτικά.

Ωστόσο καθένα από αυτά έχει μερικές σημαντικές διαφορές που το κάνουν να ξεχωρίζει, οπότε δώστε προσοχή σε αυτές καθώς αποφασίζετε ποιο δωρεάν antivirus θα χρησιμοποιήσετε. Πριν κάνετε κάποιο από αυτά εγκατάσταση στο σύστημά σας, διαβάστε προσεκτικά για της δυνατότητές της δωρεάν έκδοσης τους.

1.Kaspersky

Το Kaspersky Free είναι μια καλή επιλογή εάν θέλουμε ένα απλό πρόγραμμα που να διαθέτει πολλές δυνατότητες. Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση πράγμα που θα το διαπιστώνεται όσο το δοκιμάζετε και προσφέρει πολλές προηγμένες επιλογές ρυθμίσεων, για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί περισσότερο.

Είναι επίσης χρήσιμο εάν ο υπολογιστής μας δεν διαθέτει αρκετούς πόρους συστήματος επειδή μπορεί να αναβάλει αυτόματα τις σαρώσεις και να μειώσει υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο εάν η CPU (επεξεργαστής) είναι απασχολημένος με άλλες εφαρμογές. Το πρόγραμμα υποστηρίζει σαρώσεις κατά την αδράνεια του υπολογιστή και επιτρέπει να λειτουργεί με προτεραιότητα την απόδοση έναντι της προστασίας, πάντα με βάση την ασφάλεια του υπολογιστή.

Το Kaspersky περιλαμβάνει μια δυνατότητα που ονομάζεται Self-Defense, η οποία αποκλείει όλες τις προσπάθειες αλλαγής ή διαγραφής δεδομένων και στοιχείων μητρώου αλλά και αρχείων της εγκατάστασης του Kaspersky, ενέργειες που κάνουν κακόβουλα λογισμικά προκυμμένου να υπολειτουργεί το antivirus ώστε να προσβάλουν πιο εύκολα το σύστημα.

Aξίζει να αναφέρουμε, ότι κατά τη διάρκεια του εις “βάθος σκαναρίσματος” (Full Scan) του υπολογιστή μας, το Kaspersky κάνει αναζήτηση για rootkits και μπορεί να διαγράψει κακόβουλα εργαλεία, adware, αυτόματους τηλεφωνητές (dialers) ακόμα και ύποπτα πακέτα προστασία προγράμματdος με κωδικό πρόσβασης. Το Kaspersky διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων όπως το Network Attack Blocker, το AMSI Protection, το Mail Anti-Virus και το Safe Browsing. Μπορείτε ακόμα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού για να αποκρύψετε τις ειδοποιήσεις ενώ χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Εκτός από της δυνατότητες, πολλές είναι και οι ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε με το συγκεκριμένο δωρεάν antivirus, όπως, αυτόματη παύση του σαρωτή κατά την εκκίνηση συγκεκριμένων εφαρμογών ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Επιλέξτε τι θα συμβεί όταν εντοπίζεται μια απειλή: ειδοποίηση, διαγραφή, περιορισμός και δέσμευση αρχείου. Σαρώστε αυτόματα εξωτερικές μονάδες δίσκου, usb sticks, και προγραμματίστε γρήγορες ή πλήρεις σαρώσεις όσο συχνά θέλετε. Τέλος, δείτε εάν η διεύθυνση email σας έχει εμπλακεί σε διαρροή δεδομένων και είναι σε κάποια κακόβουλη λίστα.

Το συγκεκριμένο antivirus διατίθεται στην δωρεάν του έκδοση για 30 ημέρες μετά πρέπει να προβείτε σε αγορά.

Λειτουργεί σε Windows 11, 10, 8 και 7. Υπάρχει επίσης και εφαρμογή για Android και iOS.

Κατεβάστε το από εδώ

2.Avast Antivirus

Το Avast χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και κατατάσσεται ψηλά στην λίστα με τα καλύτερα δωρεάν antivirus προστασίας από ιούς. Εάν θέλετε ένα σταθερό πρόγραμμα που σίγουρα θα σας παρέχει ασφάλεια σε απειλές αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο στην χρήση του τότε το Avast θα πρέπει να σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Η δωρεάν έκδοση λογισμικού AV της Avast λειτουργεί όπως τα περισσότερα antivirus. Παρότι στην δωρεάν έκδοσή του παρέχει μία σταθερή προστασία η επί πληρωμή έκδοση προσθέτει συμπληρωματικές δυνατότητες που αυξάνουν και ενισχύουν την ασπίδα προστασίας από ιούς παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες.

Διαθέτει πολλές ρυθμίσεις και επιλογές που μπορείτε να αλλάξετε αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε το χρησιμοποιήσει. Δίπλα από κάθε ρύθμιση υπάρχει περιγραφή της ώστε να μην αναρωτιέστε τι θα συμβεί αν την ενεργοποιήσετε.

Τόσο οι ενημερώσεις για νέους ιούς όσο και οι ενημερώσεις προγραμμάτων εκτελούνται αυτόματα (διατίθεται και μη αυτόματη επιλογή) που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το Avast και να το αφήσετε να κάνει τη δουλειά του χωρίς ασχοληθείτε άλλο με την λειτουργεία του.

Το Avast είναι προσαρμόσιμο και μας επιτρέπει να κάνουμε αλλαγές σε πολλές ρυθμίσεις όπως, από το αν θα ακούγεται ήχος όταν εντοπίζονται απειλές και για πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνουν οι ειδοποιήσεις στην οθόνη, μέχρι τα είδη των αρχείων που πρέπει να σαρωθούν.

Ακολουθούν ορισμένες ακόμη λειτουργίες που είναι αξιοσημείωτες: προγραμματισμένες σαρώσεις, προσαρμοσμένες σαρώσεις που μπορούν να ελέγξουν μόνο τη μνήμη του υπολογιστή, rootkits, προγράμματα αυτόματης εκκίνησης, έλεγχος όλων των αρχείων ή μόνο ορισμένων επεκτάσεων αρχείων, προστασία από ransomware, αναγνώριση αρχείων από το περιεχόμενό τους. Σάρωση για ανεπιθύμητα προγράμματα, σάρωση αρχείων όπως εκτελέσιμα DOS και Win32 και 7Z (zip) και RAR, σκληρών δίσκων, usb, και διευθύνσεις URL. Τέλος διαθέτει ένα βοηθητικό πρόγραμμα Rescue Disk όπου μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε την σάρωση του Avast ακόμα κι αν δεν μπορούμε να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας.

Πριν εγκατασταθεί το Avast, έχουμε την επιλογή να συμπεριλάβουμε πάνω από δώδεκα διαφορετικά εργαλεία: ασπίδες προστασίας αρχείων, έλεγχος συμπεριφοράς προγραμμάτων, ιστού και αλληλογραφίας, πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού, καθαρισμός προγράμματος περιήγησης, το Rescue Disk, Wi-Fi inspector, ασφάλεια και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης, διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, καθαρισμός αρχείων, και φυσικά, λειτουργία παιχνιδιού.

Το Wi-Fi Inspector σαρώνει το wifi δίκτυο για συσκευές που θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες σε επιθέσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγνωρίσει ότι ένας υπολογιστής εκτελεί μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που είναι γνωστό ότι διευκολύνει την εξάπλωση ενός συγκεκριμένου τύπου ιού ή worm.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτά τα εργαλεία (χρειάζονται λιγότερο από πέντε λεπτά) και στη συνέχεια να τα απενεργοποιήσετε ή να τα αφαιρέσετε εντελώς αργότερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αγνοήσετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και απλώς να τα εγκαταστήσετε αργότερα ή και καθόλου.

Ωστόσο, η διαχείριση κωδικών πρόσβασης και τα εργαλεία εκκαθάρισης είναι μόνο δοκιμαστικές εκδόσεις που θα λήξουν μετά από μια δοκιμαστική περίοδο περιορισμένου χρόνου. Υπάρχει επίσης δυνατότητα τείχους προστασίας, καταστροφέας αρχείων και sandbox που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην δωρεάν έκδοση.

Ένα αξιόπιστο και ασφαλές free antivirus που καλύπτει της βασικές ανάγκες ασφάλειας σε ένα σύστημα.

Το Avast Free Antivirus είναι συμβατό με τα Windows 11, 10, 8 και 7. Υπάρχει επίσης μια έκδοση για macOS, Android και iOS.

Κατεβάστε το από εδώ

3.Adaware Antivirus

Το Adaware Antivirus εγκαθίσταται σε λίγα λεπτά, είναι πολύ ελαφρύ για τους πόρους του συστήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο λειτουργίες. Η πρώτη είναι σε κανονική λειτουργία όπου ελέγχει για απειλές σε πραγματικό χρόνο, και η δεύτερη σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε παράλληλα με κάποιο άλλο antivirus για μέγιστη ασφάλεια.

Αυτό που κάνει η δεύτερη λειτουργία, η αποκαλούμενη «δεύτερη γραμμή άμυνας» είναι να απενεργοποιεί την προστασία του Adaware Antivirus σε πραγματικό χρόνο αλλά να εξακολουθεί να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Adaware Antivirus για να κάνετε μη αυτόματη σάρωση για υπάρχουσες απειλές. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη εάν το κύριο antivirus δεν εντοπίζει ή αναγνωρίζει το κακόβουλο λογισμικό που έχει μολύνει τον υπολογιστή σας.

Με όποιον τρόπο και αν το χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό παρέχει άμυνα έναντι ransomware, spyware ιών και άλλων μορφών κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις απειλές μέσω μιας γρήγορης, πλήρους ή προσαρμοσμένης σάρωσης.

Υποστηρίζονται ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες προγραμματισμένες σαρώσεις και μπορείτε ακόμη και να εκτελέσετε μια σάρωση για να ελέγξετε απλώς συγκεκριμένα πράγματα, όπως μόνο rootkits ή απλώς παρακολούθηση cookies η ακόμα και για ιούς στον τομέα εκκίνησης τον Windows για παράδειγμα.

Το Adaware Antivirus επιτρέπει επίσης να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση απόδοσης για να χρησιμοποιείτε περισσότερους πόρους συστήματος. Για να εκτελέσετε μία σάρωση (για να την κάνετε πιο γρήγορη) μπορείτε να εξαιρείτε αρχεία/φακέλους/επεκτάσεις αρχείων ακόμα και προγραμμάτων.

Για προστασία σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ακόλουθες επιλογές: σάρωση αρχείων αρχειοθέτησης, σάρωση βάσεων δεδομένων email, βαθιά σάρωση που ελέγχει αρχεία CHM και εκτελέσιμα αρχεία, έξυπνη σάρωση που παρακάμπτει αρχεία που έχουν ελεγχθεί προηγουμένως, σάρωση τομέων εκκίνησης, σάρωση αρχείων ως έχουν μετακινηθείτε σε όλο το δίκτυο και παραλείψτε τη σάρωση αρχείων που υπερβαίνουν ένα προσαρμοσμένο μέγεθος αρχείου (π.χ. 10 MB για παράλειψη αρχείων βίντεο).

Κάτι πολύ ενδιφέρων είναι που μπορούμε να προστατεύσουμε τις ρυθμίσεις του προγράμματος με ένα PIN, καθώς και να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία παιχνιδιού/σιωπηρής λειτουργίας για να αποκρύψουμε τις ειδοποιήσεις.

Το Adware Antivirus έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματά του, αλλά επειδή υπάρχει και η επί πληρωμή έκδοση την οποία μπορούμε να αναβαθμίσουμε πολλές πρόσθετες επιλογές δεν υποστηρίζονται στην δωρεάν edition.

Για παράδειγμα, οι γονικοί έλεγχοι και η προηγμένη προστασία δικτύου, ιστού και email είναι διαθέσιμα μόνο στο Adaware Antivirus Pro. Κάποιες επιλογές είναι ορατές στη δωρεάν έκδοση αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε κλικ και να τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι να εισάγουμε ένα κλειδί άδειας χρήσης Pro έκδοσης.

Ένα καλό antivirus που συνίσταται στην δωρεάν έκδοσή του να λειτουργεί σαν συμπληρωματικό antivirus.

Η επίσημη λίστα συμβατών λειτουργικών συστημάτων περιλαμβάνει τα Windows 10 & 11, Windows 8 και Windows 7.

Κατεβάστε το από εδώ

4.Avira Free Security

τα καλύτερα δωρεάν antivirus Avira

Το κύριο στοιχείο στη δωρεάν σουίτα λογισμικού της Avira που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η προαιρετική δυνατότητα “ανίχνευσης στο σύννεφο” που ονομάζεται Protection Cloud. Αυτή η μέθοδος σάρωσης επιτρέπει στο εργαλείο προστασίας από ιούς της Avira να εντοπίζει και να σταματά τις απειλές πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Έτσι λειτουργεί: Όταν ανιχνεύεται ένα ύποπτο αρχείο σε οποιονδήποτε υπολογιστή που εκτελεί το Avira, δημιουργείται μία “ταυτότητα” του συγκεκριμένου αρχείου και μεταφορτώνεται ανώνυμα στον Server του Avira ώστε να μπορούν να το σαρώσουν και να αναφέρουν την κατάστασή του (είτε είναι ασφαλές είτε επικίνδυνο) πίσω σε κάθε χρήστη του Avira ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Το Avira μπορεί να σαρώσει και να αφαιρέσει υπάρχουσες απειλές, καθώς και να εντοπίσει και να σταματήσει αυτόματα νέες. Προστατεύει από ransomware, Trojans, spyware και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε ποια στοιχεία θα κάνει block όπως τηλεφωνητές (dialers), κακόβουλα αστεία ή διαφημιστικά προγράμματα.

Το λογισμικό μπορεί επίσης να σαρώσει βάσει χρονοδιαγράμματος αρχεία με οποιαδήποτε επέκταση αρχείου ή μόνο αυτά από τα οποία επιλέγετε χειροκίνητα. Σαρώνει τους κύριους τομείς εκκίνησης, κακόβουλους συνδέσμους, rootkits, το μητρώο των Windows, και φυσικά εξωτερικούς δίσκους και usb. Τέλος διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας των Windows, προστατεύστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος με κωδικό πρόσβασης και αποκλείστε την αυτόματη εκτέλεση προγραμμάτων.

Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει περισσότερα από μια εκτεταμένη εφαρμογή προστασίας από ιούς. Περιλαμβάνει πολλά άλλα “επίπεδα” ασφαλείας που θα εγκατασταθούν αυτόματα και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τη λήψη τους. Ωστόσο δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε και δεν θα σας ενοχλήσουν αν δεν τα ανοίξετε.

Μία πολύ καλή επιλογή στην δωρεάν έκδοσή του με πολλές δυνατότητες.

Το Avira Free Security προορίζεται για εκτέλεση σε υπολογιστές με Windows 7και 10 και 11. Υπάρχει επίσης μια έκδοση για macOS και android καθώς και μια ειδική έκδοση των Windows XP.

Κατεβάστε το από εδώ

5.AVG Antivirus

τα καλύτερα δωρεάν antivirus avg

Το δωρεάν antivirus πρόγραμμα προστασίας από ιούς της AVG φαίνεται εύκολο στα μάτια και ακόμα πιο εύκολο στη χρήση. Το κουμπί σάρωσης βρίσκεται ακριβώς στη μέση της οθόνης της εφαρμογής, η απενεργοποίηση των λειτουργιών είναι πολύ απλή και όλες οι προηγμένες επιλογές είναι διαθέσιμες στις ρυθμίσεις.

Όπως τα περισσότερα εργαλεία προστασίας από ιούς, αυτό σας επιτρέπει να προγραμματίζετε σαρώσεις, να ελέγχετε για απειλές σε αρχεία και εφαρμογές, να αφαιρείτε ιούς αμέσως μόλις εντοπιστούν, να σαρώνετε μονάδες USB, να εξαιρείτε αρχεία/φακέλους/ιστοτόπους από σαρώσεις και να εκτελείτε σαρώσεις κατά την εκκίνηση.

Το AVG AntiVirus Free είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Μπορείτε είτε να το εγκαταστήσετε και να αφήσετε τις ρυθμίσεις μόνες τους για να έχετε τακτική προστασία, είτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και να κάνετε προσαρμογές σχεδόν σε οτιδήποτε.

Με έναν εξαιρετικό μηχανισμό σάρωσης, όπου ελέγχει μόνο περιεχόμενο που μπορεί να εμπεριέχει κακόβουλο λογισμικό (όπως εκτελέσιμα δεδομένα) και μόνο αρχεία που χρησιμοποιούν επέκταση αρχείου που θεωρείται δυνητικά επικίνδυνη (όπως EXE) και όλα τα αρχεία ανεξαρτήτως τύπου περιεχομένου η επέκτασης αρχείου .

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό rootkit, και την τεχνολογία CyberCapture, η οποία βοηθά στον εντοπισμό απειλών σε μη αναγνωρισμένα αρχεία.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης έχετε τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν μετά την εγκατάσταση του AVG. Οι επιλογές περιλαμβάνουν File Shield, Behavior Shield, Web Shield, Email Shield, SafePrice επέκταση προγράμματος περιήγησης, File Shredder, Cleanup και Do Not Disturb Mode.

Πολύ καλή και αξιόπιστη εφαρμογή δωρεάν antivirus, με πολλά εργαλεία και λειτουργείες “ασφαλίζουν” το σύστημά μας.

Τα Windows 11, 10, 8, 7 και XP είναι οι επίσημες ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος λειτουργικού συστήματος. Λειτουργεί επίσης σε Mac, Android και iOS.

Note : Ενδέχεται να σας ζητηθεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να γίνει επίσης και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της AVG, το AVG Secure Browser, αν θέλετε το αποδέχεστε.

Κατεβάστε το από εδώ

6.Panda Free Antivirus

τα καλύτερα δωρεάν antivirus panda

Το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς της Panda Security εγκαθίσταται σε λίγα λεπτά και διαθέτει μίνιμαλ σχεδιασμό. Μετά την εγκατάσταση δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε και πολύ με τις ρυθμίσεις αφού οι βασικές αρχικές ρυθμίσεις θα σας ικανοποιήσουν. Ωστόσο εάν θέλετε να πειραματιστείτε περισσότερο, όλες οι επιλογές των δυνατοτήτων του προγράμματος θα τις βρείτε στις ρυθμίσεις.

Από εκεί, μπορείτε κάνετε πράγματα όπως, να ρυθμίσετε τόσο κατ’ απαίτηση τις αυτόματες σαρώσεις για έλεγχο συμπιεσμένων αρχείων και μη ή και σάρωση για πιθανά ανεπιθύμητα προγράμματα που υπάρχουν στον υπολογιστή μας και δεν τα γνωρίζουμε.

Ο μηχανισμός σάρωσης του Panda free antivirus περιλαμβάνει επίσης ορισμένες πρόσθετες επιλογές όπως, επιλογές σάρωσης συμπεριφοράς και ανάλυσης του συστήματος, τη δυνατότητα να μας ρωτήσει η εφαρμογή πριν εξουδετερώσει έναν ιό με ποιον τρόπο θέλουμε να το κάνει, ακόμα και να αποκλείσουμε την εκτέλεση αρχείων για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ελεγχθεί ότι το αρχείο δεν είναι επιβλαβές για τον υπολογιστή μας.

Κάτι μοναδικό που έχει το Panda Free Antivirus είναι οι ενότητες ειδήσεων και ειδοποιήσεων ασφαλείας που μπορούν να εμφανίζουν κρίσιμα προειδοποιητικά και ενημερωτικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις ανά τον κόσμο.

Μία “γρήγορη” σάρωση του υπολογιστή μας θα πάρει μόλις λίγα λεπτά και αυτή θα ελέγξει ότι πρόγραμμα, αρχείο, διαδικάσιές ακόμα και cookies που “τρέχουν” εκείνη την στιγμή στον υπολογιστή μας και στην μνήμη. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή για “πλήρη σάρωση” συστήματος ή προσαρμοσμένη σάρωση. Και τα δύο ολοκληρώνονται αρκετά γρήγορα.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Panda Free Antivirus : προστασία με κωδικό πρόσβασης ολόκληρης της εφαρμογής, άδειασμα της καραντίνας κάθε τόσο, απενεργοποίηση ειδοποιήσεων σε πλήρη οθόνη, εξαίρεση αρχείων/φακέλων/επεκτάσεων από σαρώσεις, ενεργοποίηση προστασίας USB και σάρωση αφαιρούμενων συσκευών, παρακολουθεί τις εκτελούμενες διαδικασίες καθώς και τυχόν διευθύνσεις URL στις οποίες υπάρχει κάτι κακόβουλο, καταγράφει τα πάντα σε αναφορές συμβάντων που μπορείτε να περιηγηθείτε και να εκτυπώσετε ή να εξαγάγετε σε ένα αρχείο TXT ή CSV. Τέλος, χρησιμοποιήστε το Panda Safe Web για προστασία από κακόβουλους ιστότοπους καθώς και το δωρεάν VPN, με περιορισμένη καθημερινή κίνηση δεδομένων.

Αυτό το λογισμικό έχει πολύ καλή χρηστική συμπεριφορά κρατώντας τα σημαντικά κουμπιά μπροστά και κρύβοντας τις πρόσθετες επιλογές μέσα στα μενού έτσι ώστε να μην βομβαρδίζεστε συνεχώς με επιλογές ή ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή Panda antivirus προσφέρει πολύ απλή προστασία στην δωρεάν της έκδοση, αντίθετα στην επί πληρωμή έκδοση η προστασία είναι πιο εμπλουτισμένη σε ασφάλεια.

Η ελάχιστη απαίτηση λειτουργικού συστήματος είναι να έχετε Windows XP, επομένως λειτουργεί με Windows 11, 10, 8 κ.λπ. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή προστασίας από ιούς για Android όπως και μια για macOS, Δωρεάν η εφαρμογή μόνο κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Κατεβάστε την από εδώ

7.COMODO Antivirus

τα καλύτερα δωρεάν antivirus comodo

Το COMODO Antivirus υπερέχει στο εξής, μπορεί να είναι τόσο απλό ή τόσο περίπλοκο όσο θέλετε ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας σας. Με πολλά εργαλεία προστασίας από ιούς υποστηρίζει σαρώσεις που βασίζονται στο cloud για τον εντοπισμό νέων απειλών και ενσωματωμένη τεχνολογίας sandbox, όπου μπορείτε να απομονώσετε προγράμματα έτσι ώστε να μην μπορούν να επηρεάσουν τα αρχεία σας ακόμα κι αν αποδειχθούν κακόβουλα.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, ξεκινά μια σάρωση στον υπολογιστή μας για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλής. Μπορεί επίσης να εκτελέσει σαρώσεις ανά πάσα στιγμή είτε γρήγορες σαρώσεις, πλήρεις σαρώσεις, σαρώσεις μολυσμένων περιοχών καθώς και προσαρμοσμένες σαρώσεις.

Μια προσαρμοσμένη σάρωση μάς επιτρέπει να επιλέξουμε ποια αρχεία ή φακέλους θα ελέγξουμε και ενεργοποιούνται μια σειρά από άλλες προσαρμογές, όπως εάν θα αποσυμπιεστούν και θα σαρωθούν τα αρχεία, η χρήση σάρωσης στο cloud, η αυτόματη διαγραφή απειλών, η ενεργοποίηση της ευρετικής σάρωσης, έλεγχος για απειλές που εκτελούνται στη μνήμη, η παράβλεψη μεγάλων σε μέγεθος αρχείων. Τέλος, εκτελέστε σάρωση με πλήρεις πόρους συστήματος, διαγράψτε PuP και πολλά άλλα.

Η “βασική προβολή” για τις ρυθμίσεις του προγράμματος εκτελεί σαρώσεις, ξεμπλοκάρει εφαρμογές, ενημερώνει το πρόγραμμα και εκτελεί λογισμικό σε εικονική λειτουργία, ενώ η “σύνθετη προβολή” αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις περιοχές του προγράμματος.

Ένα σημαντικό πλεονέκτιμα του προγράμματος είναι η δυνατότητα εικονικοποίησης εφαρμογών. Μπορούμε δηλαδή να εκτελέσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλουμε σε έναν εικονικό χώροπεριβάλλον εντελώς ξεχωριστό από τα υπόλοιπα αρχεία του υπολογιστή μας. Είναι μια δυνατότητα να δοκιμάσουμε μια εφαρμογή για να βεβαιωθούμε ότι είναι κανονική και δεν διατρέχουμε κάποιο κίνδυνο κάνοντάς την εγκατάσταση στο σύστημά μας. Εκκινήστε προγράμματα σε αυτό το προστατευμένο εικονικό περιβάλλον μέσα από το πρόγραμμα COMODO ή κάνοντας δεξί κλικ σε ένα εκτελέσιμο αρχείο και επιλέγοντας την επιλογή στο μενού.

Ακολουθούν ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφερθούν: προστασία με κωδικό πρόσβασης του προγράμματος, εμφάνιση ενός διακριτικού αιωρούμενου γραφικού στοιχείου στην επιφάνεια εργασίας, απόκρυψη της διαφήμισης αναβάθμισης του προϊόντος, επιλογή τύπων αρχείων αρχειοθέτησης για σάρωση, ενεργοποίηση σάρωσης αρχείων σε πραγματικό χρόνο στο δίκτυο, ορισμός επιπέδου σάρωσης (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό), προγραμματίστε σαρώσεις τόσο συχνά όσο κάθε ώρα έως σπάνια, μία φορά το μήνα, ενεργοποιήστε τη αθόρυβη λειτουργία, επιβάλλετε τον αυτόματο περιορισμό ύποπτων ή κακόβουλων αρχείων και χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για Λειτουργία “εικονικής επιφάνειας εργασίας”.

Το COMODO Antivirus είναι ένα πολύ καλό και αξιόπιστο εργαλείο ασφάλειας με αρκετές δυνατότητες στην δωρεάν του έκδοση.

Το πρόγραμμα είναι επίσημα συμβατό με Windows 10, Windows 8 και Windows 7.

Κατεβάστε το από εδώ

8.ZoneAlarm Free Antivirus

τα καλύτερα δωρεάν antivirus zone alarm

Το ZoneAlarm Free Antivirus+Firewall, είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε, λογισμικό προστασίας από ιούς με ενσωματωμένο εργαλείο τείχους προστασίας. Δεν έχετε μόνο προστασία από απειλές όπως λογισμικό υποκλοπής spyware, ιούς, δούρειους ίππους (trojans) και bots, αλλά υπάρχουν επίσης ασπίδες τείχους προστασίας δηλαδή firewall που εμποδίζουν τους εισβολείς να φτάσουν στα αρχεία του υπολογιστή σας.

Ακολουθούν ορισμένες άλλες σημαντικές δυνατότητες σε αυτό το δωρεάν εργαλείο προστασίας από ιούς: ενημερώσεις ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο που είναι βασισμένες στο cloud και συνδέονται με εκατομμύρια άλλους χρήστες για να σταματήσει γρήγορα η εξάπλωση απειλών. Η “λειτουργία παιχνιδιού” αποκλείει τις διακοπές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όπως σαρώσεις, ενημερώσεις και ειδοποιήσεις. Μπορείτε να ρυθμίσετε όλες τις ειδοποιήσεις ώστε να απορρίπτονται ή να επιτρέπονται αυτόματα. Κλείδωμα της διαμόρφωσης του ZoneAlarm με κωδικό πρόσβασης για την προστασία των ρυθμίσεών του από αλλαγές. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων ασφαλείας του προγράμματος όπου μπορείτε να τις επαναφέρετε αργότερα. Εκτελέστε “γρήγορες” ή “πλήρεις σαρώσεις” σε όλο το σύστημά σας η σε συγκεκριμένα αρχεία ή προγράμματα.

Το προηγμένο τείχος προστασίας (firewall) που διαθέτει η εφαρμογή είναι μια χρήσιμη προσθήκη για την επιπλέον ασφάλεια που μας επιτρέπει να αποκλείσουμε συνδέσεις σε αναξιόπιστους διακομιστές, καθώς και φιλτράρισμά στην κυκλοφορία IP στο δίκτυό μας, επιτρέποντας/αποκλείοντας πρωτόκολλα με κακόβουλη συμπεριφορά.

Το ZoneAlarm Free Antivirus είναι μία εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι πολύ αξιόπιστο με πολλές δυνατότητες στην δωρεάν έκδοσή του.

Το ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall λειτουργεί σε Windows 11, Windows 10 και Windows 7.

Κατεβάστε το από εδώΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει σπίτια που σπαταλούν ενέργεια

Δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο βαθιάς μάθησης (D…