ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Εφαρμογές και συσκευές υγείας που βελτιώνουν τη ζωή μας.

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που βελτιώνουν τη ζωή μας.

0
25
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ζούμε στην εποχή των Applications και των “έξυπνων” συσκευών ή gadget, και είναι μία πραγματικότητα αν σκεφτεί κανείς πόσες εφαρμογές χρησιμοποιούμε με σκοπό να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητα μας. Τα τελευταία χρόνια gadget όπως smartwatch, tracker υγείας, συνοδεύουν την ημέρα μας καταγράφοντας τις επιδόσεις της δραστηριότητας μας.

Είναι σημαντικό η τεχνολογία να χρησιμοποιείται και να συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής μας και της υγείας μας, σήμερα έχουν εξελιχθεί εφαρμογές και συσκευές και πραγματικά μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε υγιείς και να προλαμβάνουμε παθήσεις και ασθένειες.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε ενδιαφέροντα gadget υγείας που μας βοηθούν να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε την υγεία μας.

Από ένα έξυπνο ραβδί ανακούφισης πόνου έως ιατρικές συσκευές που παρακολουθούν ζωτικά σημεία, τα παρακάτω gadget υγείας συνεργάζονται με το smartphone σας ή ανεξάρτητα, για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα, να κάνετε τα ταξίδια σας ασφαλέστερα ή να σας ενθαρρύνουν να ξεκινήσετε και να τηρήσετε υγιεινές συνήθειες.

Μερικά από αυτά επιτρέπουν στους ασθενείς να διαχειρίζονται χρόνιες παθήσεις, άλλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για ιατρούς, αλλά αυτές οι καινοτόμες συσκευές μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν, ακόμη και να σώσουν τη ζωή μας.

Ράβδος αποστείρωσης ταξιδιού

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που  βελτιώνουν τη ζωή μας
Εφαρμογές και συσκευές υγείας που βελτιώνουν τη ζωή μας

Μία χρήσιμη συσκευή αποστείρωσης για την υγεία μας στις μέρες μας, σε σχήμα ράβδου για εύκολή μεταφορά η CleanPod UVC sterilizer εκπέμπει UV-C φωτισμό όπου μπορεί να εξαλείψει έως και το 99,9% των βακτηρίων και των ιών που βρίσκονται σε αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά, διασπώντας τα γονίδιά τους. Αυτό το κομψό απολυμαντικό ραβδί ταξιδιού είναι χωρίς χημικά και μπορεί εύκολα να χωρέσει στο πορτοφόλι ή το σακίδιο όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να “φωτίσετε” το αντικείμενο που θέλετε να απολυμάνετε για 30 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά θα είναι χωρίς μικρόβια και ασφαλές στο άγγιγμα. Μία συσκευή πολύ χρήσιμη και για την μεταφέρετε μαζί σας όπου και αν πάτε.

Κορδέλα με αισθητήρες εγκεφάλου

Το Muse S είναι μία κορδέλα εγκεφάλου με αισθητήρες ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG), το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας και κατά τη διάρκεια του ύπνου ή και του διαλογισμού (joga, pilates). Στη συνέχεια μεταφέρει τις πληροφορίες στον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας μέσω Bluetooth. Το Muse S συνοδεύεται με μία εξαιρετική εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου. Η εφαρμογή δίνει αναλύσεις και μετρήσεις που συμβαίνουν καθώς κοιμάστε, πληροφορίες όπως: για το πόσο χρόνο περνάμε σε κάθε στάδιο και θέση του ύπνου μας, τον καρδιακό ρυθμό μας όλη τη νύχτα και την ένταση του βαθύ ύπνου μας. Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται από την κορδέλα με αισθητήρες που την φοράμε στο μέτωπο. Είναι επίσης κατασκευασμένο από μαλακό, αναπνεύσιμο, αντιαλλεργικό ελαστικό ύφασμα για άνετη χρήση.

Δεν είναι μόνο για τον ύπνο, μπορείτε να κάνετε μετρήσεις και κατά την διάρκεια μιας σωματικής άσκησης. Είναι σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να μειώσετε το άγχος που σας δίνει ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο για ότι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας και σας “διδάσκει” πώς να επιτύχετε σωματική και πνευματική ηρεμία. Η εφαρμογή εμπεριέχει μια εκτενή βιβλιοθήκη πρακτικών διαλογισμού και συνεδρίες ύπνου για να τις επιλέξετε επίσης προσφέρει μια σειρά ανταμοιβών για να σας ενθαρρύνει να κάνετε τον διαλογισμό μέρος της ρουτίνας σας.

Μετρητής μεταβολισμού

Το Lumen είναι η πρώτη φορητή συσκευή στον κόσμο που μετρά με ακρίβεια τον μεταβολισμό μας. Εξοπλισμένο με αισθητήρα CO2 και μετρητή ροής αυτό το επιστημονικά επικυρωμένο, συνδεδεμένο με Bluetooth εργαλείο ευεξίας μετρά το CO2 στην αναπνοή μας για να μας καθορίσει εάν η πηγή του “καυσίμου” του σώματός μας είναι υδατάνθρακες ή λίπη. Στη συνέχεια με βάση τις πραγματικές ανάγκες του σώματός μας παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής, καθώς και καθημερινή καθοδήγηση σχετικά με τον ύπνο, τον χρόνο άσκησης και πολλά άλλα. Η εφαρμογή που συνοδεύει αυτόν τον καινοτόμο μετρητή μεταβολισμού παρέχει πολλές πληροφορίες που σκοπό έχουν τη βελτίωση του μεταβολισμού αλλά και της σωματικής άσκησης γενικότερα και της ποιοτικότερης ζωής.

Ιονιστής Αέρα

Καθαρίστε τον αέρα σας όπου και να είστε με αυτόν τον μικροσκοπικό καθαριστή αέρα που αποδεδειγμένα αφαιρεί έως και το 99% των πολύ λεπτών σωματιδίων σκόνης.
Με έως και 8 ώρες μπαταρία o μικροσκοπικός ιονιστής της LG PuriCare Mini Air Purifier είναι τόσο συμπαγής όσο και ισχυρός, προσφέροντας όλα τα οφέλη της τεχνολογίας PuriCare της LG σε μία φορητή συσκευή που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αυτοκίνητο, στο γραφείο και οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Η έξυπνη οθόνη LED δείχνει την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας 4 χρώματα και ο έλεγχος Bluetooth καθιστά απλές τις συνθήκες παρακολούθησης και τις επιδόσεις.

TytoCare Home, kit απομακρυσμένης εξέτασης

Έχετε βήχα ή πυρετό; μην περιμένετε το γιατρό να σας πει τι έχετε, το TytoHome είναι ένα κιτ υγείας και εξ αποστάσεως εξέτασης που επιτρέπει σε όλους να πραγματοποιήσουν μια βασική ιατρική εξέταση στο σπίτι. Η συσκευή TytoCare συνοδεύετε από διάφορα εξαρτήματα για εξέταση αυτιών, λαιμού, θώρακα, καρδιάς, πνευμόνων, θερμοκρασίας. Αυτό το πρωτοποριακό gadget υγείας συνδυάζεται με μια εφαρμογή που σας δείχνει αναλυτικά όλες τις μετρήσεις και δίνει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης που σας συνδέει με τον γιατρό σας για εξ αποστάσεως εξέταση, καθώς και διάγνωση, σχέδιο θεραπείας και συνταγή εάν χρειαστεί.

Το προσωπικό σας ΗΚΓ

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που  βελτιώνουν τη ζωή μας

Άλλη μία έξυπνη συσκευή υγείας, η οποία είναι πιστοποιημένη από τον FDA. H συσκευή AliveCor KardiaMobile EKG Monitor σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την υγεία της καρδιάς σας οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Βάζοντας τα δάχτυλα σας σε μία πλάκα με πολύ ευαίσθητους αισθητήρες, καταγράφετε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα της καρδιά σας. Σε συνδυασμό με την αποκλειστική εφαρμογή Kardia Mobile παρέχει ηλεκτροκαρδιογράφημα ιατρικής ποιότητας (ΗΚΓ) και όλα αυτά στο smartphone σας σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Είναι τόσο απλό! Μια σημαντική συσκευή για όσους το έχουν ανάγκη.

Το πιο προσανατολισμένο στην υγεία Smartwatch

Σχεδιασμένο από τη γαλλική εταιρεία Withings, το ScanWatch είναι το πιο προηγμένο υβριδικό ρολόι γυμναστικής μέχρι σήμερα. Χάρη στην υπερσύγχρονη ιατρική τεχνολογία που ενσωματώνεται στο σχεδιασμό του κάνει νέα πράγματα όπως η παρακολούθηση των ανωμαλιών του καρδιακού παλμού η μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, όλα το 24ώρο διατηρώντας παράλληλα τις προηγούμενες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης από το App της Withings.

Εξοπλισμένο με premium ζαφείρι γυαλί και βελτιωμένη οθόνη PMOLED, το αναλογικό smartwatch ρολόι έχει κομψή, διαχρονική εμφάνιση και είναι εξαιρετικά άνετο στη χρήση. Διατίθεται σε δύο μεγέθη (38mm και 42mm), διαθέτει μπαταρία διάρκειας 30 ημερών και είναι αδιάβροχο έως 50 μέτρα. Όταν συνδέεστε στο smartphone σας μέσω Bluetooth, το ρολόι στέλνει όλες τις πληροφορίες δραστηριότητας στη συνοδευτική εφαρμογή Health Mate iOS/Android.

Βραβευμένος λευκαντής δοντιών

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που  βελτιώνουν τη ζωή μας

Ένα προϊόν της GLO Science (νικητής του βραβείου Thomas Edison για το σχεδιασμό και την καινοτομία του), αυτή η συσκευή λεύκανσης δοντιών υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιεί πρωτοποριακή κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία G.L.O. Η συσκευή μέσω μιας ακτίνας από ένα εξάρτημα που συνδέεται με το κινητό τεχνολογίας G.L.O. (Καθοδηγούμενη Οπτικής Ακτίνας Φωτός) προσφέρει επαγγελματικά μακράς διαρκείας αποτελέσματα στο σπίτι ή οπουδήποτε και είστε.
Η Συσκευή συνοδεύεται από εξαρτήματα, iPod-όπως χειριστήριο και απαιτεί τέσσερις επαναλαμβανόμενες φορές εφαρμογής 8 λεπτών καθημερινά για να κάνει τα δόντια σας μέχρι 5 αποχρώσεις πιο λευκά σε 5 ημέρες. Το κιτ περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για μια αποτελεσματική μακράς διαρκείας διαδικασία λεύκανσης δοντιών, συμπεριλαμβανομένου του επιστόμιου και της θήκης, του βάλσαμου φροντίδας χειλιών και των 10 G-Vials λεύκανσης τζελ.

3-σε-1, οθόνη αρτηριακής πίεσης

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που  βελτιώνουν τη ζωή μας

Όταν πρόκειται για παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης επί 24 ώρου και εν κινήσει, τότε δε γίνεται πιο κομψά από το BPM Core. Συνδυάζοντας τον κομψό μινιμαλιστικό σχεδιασμό με την καινοτόμο τεχνολογία, το συμπαγές gadget υγείας 3 σε 1. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι σε θέση να καταγράψει ένα ΗΚΓ ιατρικής ποιότητας, καθώς και να ανιχνεύσει βαλβιδικές καρδιακές παθήσεις λόγω του ενσωματωμένου ψηφιακού στηθοσκοπίου του.
Οι αναγνώσεις εμφανίζονται αμέσως στη συσκευή, αλλά και η ειδική εφαρμογή Health Mate σας δίνει άμεση χρωματική ανάδραση και επαγγελματικές ιατρικές προτάσεις διευκολύνοντας την παρακολούθηση των μετρήσεων σας. Άλλο ένα εξαιρετικό gadget υγείας που βοηθά όσους το χρειάζονται.

Ασύρματος, έξυπνος μετρητής ζαχάρου

Εφαρμογές και συσκευές υγείας που  βελτιώνουν τη ζωή μας

Κατασκευασμένο από την iHealth Lab Inc, το ασύρματο έξυπνο σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης είναι ένα υπερσύγχρονο, εγκεκριμένο από τον FDA γλυκόμετρο που μετρά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και στη συνέχεια τα εμφανίζει στο smartphone σας με λεπτομέρειες.
Αυτό το καινοτόμο gadget υγείας διαθέτει κομψό, φορητό σχεδιασμό και είναι συμβατό με συσκευές Apple. Η συνοδευτική εφαρμογή iHealth Smart-Gluco σας επιτρέπει να διατηρείτε το ιστορικό όλων των μετρήσεων σας και να τις μοιράζεστε με το γιατρό σας.
Εκτός από το ίδιο το γλυκόμετρο, το κιτ περιλαμβάνει 10 ταινίες δοκιμής, 10 lancets, διάλυμα ελέγχου, μια συσκευή λανθάνουσας και μια τσάντα μεταφοράς.

Αναγνώριση ποιότητας αέρα

Μπορεί να μοιάζει με ανιχνευτή καπνού αλλά αυτή η κομψή συσκευή είναι η πρώτη φορητή ποιότητας αέρα με ανίχνευση ραδονίου.
Χάρη στους ακριβείς αισθητήρες και τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά, το Airthings Wave Plus
σας ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο για την παρουσία πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) και επιβλαβών αερίων όπως το Raden και το CO2, ενώ μετρά επίσης τη θερμοκρασία του αέρα, την ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία, ακόμη και τα επίπεδα γύρης, στο περιβάλλον γύρω σας. Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται στο smartphone σας μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής Airthings, η οποία παρέχει επίσης συμβουλές για τη μείωση των κινδύνων εσωτερικού αέρα, τη βελτιστοποίηση του εξαερισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Έξυπνο θερμόμετρο

Το πρωτοποριακό υπέρυθρο θερμόμετρο της Withings, η μέτρηση της θερμοκρασίας σας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Απλά αγγίξτε τη συσκευή στο κρόταφό σας πατήστε το κουμπί και περιμένετε δύο δευτερόλεπτα για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα στην οθόνη LED.
Το έξυπνο κροταφικό θερμόμετρο χρησιμοποιεί 16 υπέρυθρους αισθητήρες που συλλέγουν περίπου 4.000 μετρήσεις θερμοκρασίας σε δύο δευτερόλεπτα. Όταν είστε συνδεδεμένοι στη συνοδευτική εφαρμογή, είτε μέσω WiFi είτε μέσω Bluetooth, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις ενδείξεις θερμοκρασίας για κάθε προφίλ που δημιουργείτε, να ορίσετε υπενθυμίσεις, να λαμβάνετε σημειώσεις και προηγμένες συμβουλές υγείας με βάση την ηλικία, τα συμπτώματα και το ιστορικό του πυρετού σας αν έχετε.

Βραχιόλι παρακολούθησης γονιμότητας

Το πρώτο wearable γονιμότητας στην αγορά της Ava χρησιμοποιεί τις φυσιολογικές παραμέτρους όπως η θερμοκρασία, ο ρυθμός σφυγμού ανάπαυσης και ο ρυθμός αναπνοής για να ανιχνεύσει τις γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε το έξυπνο βραχιόλι, εγκεκριμένο από τον FDA, στον καρπό σας ενώ κοιμάστε και στη συνέχεια να το συγχρονίσετε με τη συνοδευτική εφαρμογή το πρωί για να δείτε ποιες είναι οι πέντε καλύτερες ημέρες σας για να δοκιμάσετε για ένα μωρό.

Διαβάστε επίσης : Μάσκα προσώπου κάνει διάγνωση COVID-19

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έξυπνο πιρούνι! Τρώτε αργά, αδυνατίστε, αισθανθείτε υπέροχα!

Όλα ξεκινούν από το εξής ερώτημα: Γιατί είναι σημαντικό να τρώμε αργά το γεύμα μας; Mελέτε…