ΑΡΧΙΚΗ Tech News Συνδέστε το Airtame σε μία οθόνη και κάντε τις παρουσιάσεις σας ασύρματα!

Συνδέστε το Airtame σε μία οθόνη και κάντε τις παρουσιάσεις σας ασύρματα!

0
1,586
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Οι παρουσιάσεις σε κοινό είτε για εκπαιδευτικούς είτε για επαγγελματικούς σκοπούς απαιτεί μία χρονική προετοιμασία όλου του οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Το στήσιμο του projector, η σύνδεση με το laptop, η ρύθμιση προβολής του projector ώστε να δείχνει σωστή ανάλυση και σωστό τραπέζιο και τέλος η τακτοποίηση όλων αυτών τον καλωδίων απαιτεί χρόνο.

Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που θέλουμε το περιεχόμενο που παρουσιάζουμε να προβάλετε σε όλα τα laptop τον συμμετεχόντων σε μία παρουσίαση;

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει διεισδύσει και στην εξέλιξη τον οπτικοακουστικών μέσων εμφανίζοντας νέες μεθόδους παρουσίασης πιο εύκολες και πιο ευέλικτες, καθιστώντας την παρουσίαση πιο γρήγορη και πιο κατανοητεί στους συμμετέχοντες.

Μία από αυτές τις τεχνολογίες που αναθεώρησε τον τρόπο προβολής στις παρουσιάσεις είναι η τεχνολογία Wireless HDMI Streaming που γνωρίσαμε από τις συσκευές Google Chromecast και του Apple TV. Εδώ έρχεται μία άλλη συσκευή να καλύψει αρκετά κενά αλλά και να προσθέσει δυνατότητες στην τεχνολογία Wireless HDMI Streaming .

Το Airtame είναι μια ασύρματη συσκευή η οποία συνδέεται πάνω σε οθόνη ή τηλεόραση μέσω της θύρας HDMI, στην συνέχεια η συσκευή συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο και επιτρέπει την προβολή παρουσιάσεων και όχι μόνο, από οποιαδήποτε συσκευή Wi-Fi (π.χ. laptop, smartphone) συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο απλά και εύκολα!

Το Airtame αποτελεί μια συσκευή wireless HDMI streaming η οποία προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες παρουσιάσεων στο σχολικό αλλά και το εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία έχει εστιάσει σε τρεις βασικούς τομείς. Την αξιοπιστία, την cross platform υποστήριξη και την ευκολία χρήσης. Παρόλο που πολλοί θα έλεγαν ότι το Airtame εμφανίζεται ως μια εναλλακτική του Chromecast, οι διαφορές είναι πολλές και αξιοσημείωτες.

Σύγκριση με Chromecast & Apple TV

Παρόλο που το Airtame μοιάζει με μια πιο ακριβή έκδοση του Chromecast ή του Apple TV, και οι τρείς συσκευές είναι μοναδικές. Γι αυτό το λόγο, η εταιρεία εμφανίζει με αντικειμενικότητα και αυτοπεποίθηση τα σημεία σύγκρισης και με τους δύο ‘μη’ ανταγωνιστές. Δείτε παρακάτω

Συγκεκριμένα η Airtame εστιάζει στη δημιουργία λύσεων σε επαγγελματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Αποτελεί μία επαγγελματική λύση με ‘Lifetime Support’, cloud management service και ενημερώσεις σε αντίθεση με την Google και την Apple οι οποίες στοχεύουν στην κάλυψη οικιακών αναγκών. (consumer products)

Σχετικά με τους πραγματικούς της ανταγωνιστές η Airtame αναπτύσσεται στον ίδιο χώρο με τις Barco, Intel, Crestron, WePresent, Kramer κ.α .

Οι συγκρίσεις που έγιναν βασίστηκαν στην ευκολία του χρήστη, τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, τις επιδόσεις του βίντεο, τις δυνατότητες για τις επιχειρήσεις αλλά και την τιμή. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των απεριόριστων δυνατοτήτων και των εξαιρετικών επιδόσεων η Airtame παρουσιάζει και την πιο χαμηλή τιμή. Το ‘value for money’ ξεπερνά κάθε προσδοκία στην αγορά με την τιμή στα 299 ευρώ, σε σύγκριση με τις τιμές των ανταγωνιστών της εταιρείας οι οποίες κυμαίνονται από 600 έως και 2000 ευρώ.

Στο Κουτί θα βρείτε

  • Τη συσκευή Airtame
  • Ενα καλώδιο Micro-USB
  • Εναν αντάπτορα USB με διαφορετικές υποδοχές πρίζας
  • Μια επέκταση HDMI για τη σύνδεση στην οθόνη (αν χρειαστεί)

Εγκατάσταση

Η αρχική εγκατάσταση γίνεται από οποιαδήποτε ‘wifi enabled’ συσκευή. Συνήθως από Mac ή Windows υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο ενσωματωμένο Wi-Fi δίκτυο του Airtame. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με τη σύνδεση του στο ασύρματο δίκτυο π.χ του γραφείου. Εκτός από το Wi-Fi μπορείτε να συνδεθείτε κατευθείαν μέσω καλωδίου Ethernet από το Airtame προς στο router. (H εταιρεία προσφέρει και τον αντάπτορα Ethernet με έξτρα κόστος)

Δείτε εδώ πληροφορίες εγκατάστασης.

Ρυθμίσεις-Ασφάλεια

Μια από τις ρυθμίσεις στην εγκατάσταση είναι η δυνατότητα του χρήστη να επιλέξει τη συχνότητα της σύνδεσης του Airtame με το router ανάμεσα σε 2.4GHz ή 5GHz, αλλά και την επιλογή καλωδίου Ethernet όπως προαναφέραμε. Το Airtame προστατεύει και τα δεδομένα μας αφού υποστηρίζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας WPA2 Enterprize και SSL, χαρακτηριστικά τα οποία απουσιάζουν από το Chromecast και το Apple TV που εναλλακτικά παρέχουν οικιακές λύσεις.

Στις ρυθμίσεις οθόνης ο χρήστης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τρόπους εμφάνισης ανάλογα με το περιεχόμενο προβολής αλλά και την εμπειρία του. Υπάρχει επίσης η επιλογή του background της οθόνης είτε με μορφή επιλεγμένων εικόνων είτε με τη χρήση οποιασδήποτε ιστοσελίδας (URL) για προβολή. Επίσης, με την επικόλληση συγκεκριμένων URL στην εμφανιζόμενη μπάρα, δημιουργείται η δυνατότητα εμφάνισης πίνακα οργάνων και πληροφοριών ανάλογα με τα δεδομένα που επιθυμεί να προβάλει ο χρήστης. (KPI Dashboards, Informational Displays, Calendars, Slideshows)

Για τη δημιουργία ενός dashboard, η Airtame παρουσιάζει τους συμβατούς συνεργάτες της στην ιστοσελίδα της. https://airtame.com/is

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη χρήση κωδικού PIN για τη σύνδεση μόνο όσων βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, αυτόματη επανασύνδεση σε περίπτωση διακοπής, ενσωματωμένο chat για υποστήριξη κ.α .

Το Airtame είναι ένα προϊόν που κάνει τις παρουσιάσεις εύκολη υπόθεση, άμεση εγκατάσταση, πολυάριθμες δυνατότητες, γρήγορες προβολές, ευκολία στη χρήση, είναι μερικές δυνατότητες που το κάνουν απαραίτητο για κάθε είδους παρουσίαση.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμείς είμαστε οι διαφημίσεις μας.

Όλες οι διαφημίσεις προέρχονται από εμάς τους ίδιους. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να μ…