ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Πώς να ελέγξετε τη μνήμη RAM στα Windows 10.

Πώς να ελέγξετε τη μνήμη RAM στα Windows 10.

3,279
Πώς να ελέγξετε τη μνήμη RAM στα Windows 10
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Δείτε γρήγορα πόση μνήμη είναι διαθέσιμη στον υπολογιστή σας.

Πολλές φορές όταν αργεί ή “κολλάει” ο ηλεκτρονικός μας υπολογιστής υπεύθυνη για αυτό μπορεί να είναι η μνήμα RAM. Η μνήμη RAM είναι πολύ σημαντική σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές επειδή καθορίζει την ταχύτητα εκτέλεσης τον προγραμμάτων και του λειτουργικού.

Η μνήμη RAM παρέχει γρήγορη πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής στα δεδομένα κατά την εκτέλεση του λογισμικού, και είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστήσει αρκετή μνήμη RAM για να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Για να ελέγξετε τη μνήμη RAM στα Windows 10 υπάρχουν διάφοροι τρόποι συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των βοηθητικών προγραμμάτων των Windows όπως την Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) ή τον Πίνακα ελέγχου (Control Panel) ή ακόμα και μέσω της γραμμής εντολών.
Η επιλογή εξαρτάται από τη μέθοδο που σας φαίνεται πιο βολική, καλό είναι να γνωρίζετε το σύνολο της εγκατεστημένης μνήμης RAM στο σύστημά σας και το ποσό της διαθέσιμης ή δεσμευμένης μνήμης RAM αλλά και που αυτή αναλώνετε.

Πώς να ελέγξετε τη μνήμη RAM χρησιμοποιώντας την γραμμή εντολών (CMD)

Είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε τόσο τη συνολική μνήμη RAM όσο και τη διαθέσιμη μνήμη RAM χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών-Command Prompt. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών (στον μεγεθυντικό φακό δίπλα από το εικονίδιο τον Windows γράφετε cmd και πατάτε Enter) και στη συνέχεια πληκτρολογήστε μία από τις ακόλουθες εντολές:

  • Για να δείτε την συνολική μνήμη RAM πληκτρολογείτε : systeminfo | findstr /C:”Total Physical Memory”
  • Για να δείτε τη διαθέσιμη μνήμη RAM πληκτρολογείτε : systeminfo | find “Available Physical Memory”

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, γράφοντας control panel στο search bar (φακός δίπλα από το windows start button), στη συνέχεια επιλέξτε System and Security και στο System>View amount Ram, εδώ θα δείτε την (Installed RAM) συνολική εγκαταστημένη μνήμη RAM τον Windows 10 δίπλα θα αναφέρει και usable memory (μνήμη που χρησιμοποιείται). Kάποιο μέρος της συνολικής μνήμης RAM δεσμεύεται από διάφορες περιφερειακές συσκευές και για αυτό το λόγο εμφανίζετε αυτή η ένδειξη-usable.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Αν θέλετε να έχετε μια πιο ρεαλιστική προβολή της συνολικής και διαθέσιμης μνήμης RAM, χρησιμοποιήστε το Task Manager.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών-Task Manager. Επιλέξτε την καρτέλα Επιδόσεις-Performance και στη συνέχεια επιλέξτε Μνήμη-Memory από το αριστερό μενού πλοήγησης.

Εδώ θα δείτε την μνήμη RAM που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή καθώς και τη διαθέσιμη μνήμη RAM του συστήματος. Το γράφημα γραμμής δεξιά ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθώς ανοίγετε και κλείνετε τις εφαρμογές. Στην καρτέλα Processes θα δείτε και ποιο πρόγραμμα-εφαρμογή καταναλώνει και πόση μνήμη RAM.

Ένας άλλος τρόπος να ελέγξετε τη μνήμη RAM στα Windows 10 είναι, πηγαίνοντας από τον μεγεθυντικό φακό δίπλα από το παράθυρο τον Windows γράφουμε RUN, στο πλαίσιο εντολών που ανοίγει γράφουμε msinfo32.exe και πατάμε Enter.

Στη συνέχεια ανοίγει το παράθυρο System Information με όλες της πληροφορίες του συστήματός μας. Εδώ φαίνεται αναλυτικά η συνολική η δεσμευμένη και η διαθέσιμη μνήμη RAM.

System Information
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καλύτεροι (και οι χειρότεροι) browsers για ιδιωτικότητα το 2021

Ποια προγράμματα περιήγησης ιστού είναι τα καλύτερα για την προστασία των προσωπικών δεδομ…