ΑΡΧΙΚΗ Tech News Πτήσεις Υπερηχητικές Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 3 ώρες!

Πτήσεις Υπερηχητικές Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 3 ώρες!

2,527
Πτήσεις Υπερηχητικές
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Πτήσεις Υπερηχητικές I

Μετά την αναγγελία το 2003 για την κατάργηση των Concorde στους αιθέρες, το μέλλον των υπερηχητικών επιβατικών πτήσεων έμοιαζε να σβήνει. Η Αμερικάνικη εταιρία Spike Aerospace φαίνεται να έχε άλλη άποψη, και ανακοίνωσε την κατασκευή του Spike S-512. Μία υπερπολυτελής λιμουζίνα αιθέρων που θα πιάνει ταχύτητες της τάξης των 1,8 Mach, αυτό σημαίνει πως το δρομολόγιο Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις 3 ώρες (από 8 με 9 που είναι σήμερα). Με εντυπωσιακό και αεροδυναμικό σχεδιασμό που θυμίζει διαστημόπλοιο έχει επάνω του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, φανταστείτε εσωτερικά στα παράθυρα κατά μήκος της καμπίνας διαθέτη κυρτές HD οθόνες που προβάλλεται υλικό που θα τραβούν κάμερες υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία η πρώτη πτήση θα γίνει το 2018 και το συνολικό κόστος κατασκευής του Jet θα είναι 60 εκατομμύρια δολάρια.

Πτήσεις-S-512

Πτήσεις Υπερηχητικές

 

Πτήσεις Υπερηχητικές II

Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο Ιδιωτικό τζετ στο πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι το Gulfstream G650, με βάρος 25 τόνων και μήκος 30 μέτρα πετά στα 0.9 mach σε αποστάσεις 12.964 χιλιομέτρων. Σίγουρα είναι η Rolls Royce των αιθέρων και αποτελεί σήμερα το κορυφαίο σε παραγωγή Jet στον κόσμο.

Πτήσεις Υπερηχητικές-Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες

Πτήσεις Υπερηχητικές-Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες_

Πτήσεις Υπερηχητικές III

Ένα άλλο project επιβατικού υπερηχητικού είναι το Aerion AS2 της εταιρείας Aerion Corporation  που αναμένεται σε παραγωγή το 2016. Ένα υπερπολυτελές υπερηχητικό Jet για αυτούς που θέλουν και μπορούν οικονομικά, να μικρύνουν τις αποστάσεις των ταξιδιών τους. Η ταχύτητα και εδώ στα 1.6 Mach και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα μπορεί να καλύψει την απόσταση Παρίσι-Ουάσινγκτον σε 3 ώρες ! Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Jet είναι ο επαναστατικός σχεδιασμός των φτερών του όπου είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο για να μειώνει την μέγιστη δυνατή τριβή του αέρα στα φτερά.

Πτήσεις Υπερηχητικές

Πτήσεις Υπερηχητικές

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

Μέχρι και στο Guinness Book of Records απευθήνθηκε ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen από τ…