ΑΡΧΙΚΗ Tech News Πρώτη προσπάθεια για Ταξί Χωρίς Οδηγό!

Πρώτη προσπάθεια για Ταξί Χωρίς Οδηγό!

1,073
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκετε η εταιρεία Uber (εφαρμογή για ταξί) καθώς κάνει την πρώτη της προσπάθεια για το πρόγραμμά “αυτόνομα ταξί”.

Στα τροποποιημένα Ford Fusion που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές ένας έμπειρος οδηγός κάθεται στη θέση του οδηγού για να αναλάβει τον έλεγχο σε περίπτωση ανάγκης ενώ στην θέση του συνοδηγού κάθετε ένας τεχνικός όπου παρακολουθεί τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε μια οθόνη.

Το συγκεκριμένο σύστημα που έχει εφαρμοστεί στα Ford Fusion αποτελείτε από επτά κάμερες που παρακολουθούν τους φωτεινούς σηματοδότες, ένα ραντάρ καταγράφει τις καιρικές συνθήκες και 20 περιστρεφόμενες δέσμες λέιζερ δημιουργούν διαρκώς έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντος που με βάση αυτού μπορεί και κινείται αυτόνομα το Ταξί.

Η Uber επέλεξε για τις δοκιμές την πόλη του Πίτσμπουργκ καθώς η πολυμορφία της Πόλης με ανηφόρες και κατηφόρες θα βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση τον αποτελεσμάτων για τους παρατηρητές.

Τον τελευταίο καιρό οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Audi η Nissan, Volvo και η Mercedes εξελίσσουν τεχνολογίες για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό ενώ η Ford  υπόσχεται ένα πλήρως αυτόνομο ταξί μέχρι το 2021.

Διαβάστε άρθρα για τα οχήματα του μέλλοντος

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το Bluetooth και πως λειτουργεί.

Tο Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που επιτρέπει σε…