ΑΡΧΙΚΗ Tech News Πρόγραμμα καταγραφής (Keylogger) βρέθηκε σε 460 laptop της HP.

Πρόγραμμα καταγραφής (Keylogger) βρέθηκε σε 460 laptop της HP.

1,518
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

‘Ενας ερευνητής ασφαλείας ο Michael Myng ο οποίος έλεγχε για ερευνητικούς λόγους τον driver πληκτρολογίου (SynTP.sys) σε laptop ΗP ανακάλυψε τυχαία ότι ένα πρόγραμμα καταγραφής πληκτρολόγησης (keylogger) που ήταν εγκατεστημένο στο laptop θα μπορούσε να καταγράφει ότι πληκτρολογούσε ο χρήστης στο πληκτρολόγιο!

Στην προσπάθειά του ο Michael Myng να ελέγξει τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου των laptop της HP τυχαία έπεσε σε αυτή την έκπληξη, ευτυχώς  το πρόγραμμα καταγραφής πληκτρολόγησης (keylogger )ήταν απενεργοποιημένο εξαρχής αλλά δεν ήταν δύσκολο κάποιος με λίγες γνώσεις και με φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή να τον ενεργοποιήσει με μία απλή αλλαγή σε τιμή της Registry κάνοντας τον υπολογιστή ευπαθή σε ηλεκτρονικές απειλές.

Η HP έχει ήδη κυκλοφορήσει patch για την αφαίρεση του keylogger από το Synaptics touchpad drive αν και η ίδια η εταιρεία διευκρίνισε πως η ενεργοποίηση του keylogger απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στα Windows και φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο της συγκεκριμένης απειλής.

460 διαφορετικά μοντέλα laptop της HP είναι “μολυσμένα” από το συγκεκριμένο keylogger όπως τα μοντέλα EliteBook, ProBook, Pavilion, Envy και Omen.

Σύμφωνα με την HP ο λόγος για τον οποίο επέτρεψε σε ένα τέτοιο keylogger (πρόγραμμα καταγραφής πληκτρολόγησης) να είναι εγκατεστημένος σε τόσα πολλά laptop της είναι η απλά…παράλειψη! Είχε γίνει η εγκατάστασή του μαζί με τον driver ώστε να χρησιμοποιείται ως εργαλείο αντιμετώπισης των διαφόρων bugs και σφαλμάτων στο λογισμικό του Synaptics. Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε, αλλά δεν έγινε ποτέ η απεγκατάσταση του.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί να αγοράσω τα έξυπνα γυαλιά του Facebook;

Ομολογώ ότι ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θα ήθελαν να αγοράσουν τα έξυπνα γυαλ…