ΑΡΧΙΚΗ Tech News Δείτε πως εργάζονται οι επιστήμονες σε μία παραβολική πτήση!

Δείτε πως εργάζονται οι επιστήμονες σε μία παραβολική πτήση!

0
3,602
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα έλαβε μέρος το Μάιο του 2015 όπου διάφοροι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε πτήση μηδενικής βαρύτητας (παραβολική πτήση) με σκοπό να εξετάσουν πως αντιδρούν άνθρωποι και υλικά σε αυτές τις συνθήκες. H Ελβετική εταιρεία Novespace η οποία έκανε την πρώτη της παραβολική πτήση πάνω από την Μεσόγειο χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διασκευασμένο Airbus A-310 και έχοντας ως επιβάτες επιστήμονες από διάφορα ινστιτούτα της Ευρώπης.

Οι παραβολικές πτήσεις όπως ονομάζονται πραγματοποιούνται  με αεροπλάνο ειδικά διασκευασμένο όπου ανεβαίνει στο όριο των δυνατοτήτων του και από εκεί σβήνει τις μηχανές του και εκτελεί ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βιώνουν συνθήκες μηδενικές βαρύτητας για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το αεροπλάνο).

Στην τρίωρη διάρκεια της πτήσης, και στις πολλές ελεύθερες πτώσεις που έγιναν, οι επιστήμονες μελέτησαν πολλές παραμέτρους και λειτουργίες οργάνων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο διάστημα, παράλληλα έκαναν και αρκετές έρευνες για το πως συμπεριφέρεται το ανθρώπινο σώμα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Όπως θα δείτε και στο video οι επιστήμονες κάνουν διάφορες μελέτες όπως, για το πως η καρδιά συμπεριφέρεται σε συνθήκες βαρύτητας ή ένα κάταγμα σε ένα ανθρώπινο χέρι, ή την αντίδραση των μυών του ανθρώπινου σώματος Ένα πραγματικά εντυπωσιακό video που μας δείχνει το πως οι επιστήμονες εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες.

Δείτε ένα εντυπωσιακό video για το πως λειτουργεί η ανθρώπινη καρδιά!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Facebook ανακοινώνει νέο ερευνητικό έργο τεχνητής νοημοσύνης το Ego4D

Το Facebook ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα νέο μακροπρόθεσμο project τεχνητής νοημοσύνης …