ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook; 4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως

Παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook; 4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως

4 min read
2
5,443
Παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook

Υποψιάζεστε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμό σας στο Facebook; Μάθετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το διορθώσετε.

Η κοινότητα του Facebook αποτελείτε από εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο που καθημερινά οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται. Εκτός αν οι παραβιάσεις αφορούν διάσημα προφίλ χρηστών Facebook σπάνια γίνονται πρωτοσέλιδο και γίνονται γνωστά στον περισσότερο κόσμο. Το ίδιο το Facebook δεν αναφέρει και πολλά για τις παραβιάσεις προφίλ που γίνονται στην πλατφόρμα του. Είστε βέβαιοι ότι ο λογαριασμός σας δεν έχει παραβιαστεί;

Εάν υποψιάζεστε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας στο Facebook διέρρευσε ή ότι ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε, ενεργήστε γρήγορα! Οι χάκερ του Facebook θα μπορούσαν να σας κλειδώσουν έξω από τον λογαριασμό σας και να παρενοχλήσουν τους φίλους και την οικογένειά σας. Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας στο Facebook τώρα και αποκτήστε τον πίσω πριν να είναι πολύ αργά. Θα σας δείξουμε πώς.

Πώς να μάθετε εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook παραβιάστηκε

Εάν ένας χάκερ του Facebook καταφέρει να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, θα αφήσει κάποιο ίχνος.

Για να ελέγξετε για τα ίχνη, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στην κορυφή δεξιά στο βέλος για να αναπτύξετε το μενού. Από αυτό το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο > Αρχείο Δραστηριοτήτων > Καταγεγραμμένες Ενέργειες και Άλλες δραστηριότητες > Συνδέσεις και αποσυνδέσεις. Από εδώ θα δείτε αναλυτικά όλες τις συνδέσεις στον λογαριασμό σας, αναλυτικά ανά προφίλ χρήστη που συνδέθηκε.

4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook
4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook

Μπορείτε να δείτε και από τι τύπο συσκευής συνδέθηκε κάποιος στον λογαριασμό σας, από το ίδιο παραπάνω μενού, επιλέγοντας το Ενεργές Περίοδοι Σύνδεσης. Εδώ θα δείτε μια λίστα συσκευών από τις οποίες έχει κάποιος συνδεθεί πιο πρόσφατα στον λογαριασμό σας στο Facebook και πότε αυτές ήταν ενεργές. Ελέγξτε όλες τις συνδέσεις στον λογαριασμό σας μήπως δείτε κάτι παράξενο και ύποπτο.

Ενδείξεις ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί :

 • Τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης, της διεύθυνσης email, του αριθμού τηλεφώνου ή του ονόματός σας άλλαξαν από τρίτο μέρος. Στις Ρυθμίσεις > Γενικά, ελέγξτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας, δηλαδή κάντε κλικ στο αντίστοιχο πεδίο για να το αναπτύξετε. Μπορείτε να δείτε όλους τους αριθμούς τηλεφώνου που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας στις Ρυθμίσεις > Κινητό.
 • Τα αιτήματα φιλίας και τα προσωπικά μηνύματα στάλθηκαν από τον λογαριασμό σας χωρίς να το κάνετε εσείς. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις Πληροφορίες σας στο Facebook > Πρόσβαση στις πληροφορίες σας και δείτε τις διάφορες λεπτομέρειες εκεί.
 • Το χρονολόγιό σας περιέχει αναρτήσεις που δεν προσθέσατε ή δεν επιτρέψατε εσείς. Για να δείτε το χρονοδιάγραμμά σας, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας επάνω δεξιά ή, εάν δεν μπορείτε να τη δείτε εκεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και, στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε την εικόνα του προφίλ σας επάνω αριστερά.

Εάν εντοπίσετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στο προφίλ σας ή έχετε δει ένα ή περισσότερα από τις παραπάνω ενδείξεις, Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε παρακάτω…

Τι να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook παραβιάστηκε

Εάν έχετε επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, διαβάστε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε…

1. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook

Σε περίπτωση που ο χάκερ στο Facebook δεν έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας, είστε τυχεροί! Ενημερώστε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας προτού αποσυνδεθείτε από ύποπτες συνδέσεις.

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook κάνετε τα εξής :

 1. Πατήστε account πάνω δεξιά στο Facebook.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο και, έπειτα, πατήστε Ρυθμίσεις.
 3. Πατήστε Ασφάλεια και σύνδεση.
 4. Πατήστε Επεξεργασία δίπλα στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
 5. Εισαγάγετε τον τωρινό και στη συνέχεια τον νέο κωδικό πρόσβασης.
 6. Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών.

Μην Ξεχάσετε ο νέος κωδικός σας να έχει ισχυρούς χαρακτήρες.

Αποσύνδεση από τις συνεδρίες Facebook

Αφού αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κύλιση προς τα επάνω στο σημείο όπου είστε συνδεδεμένοιΑποσυνδεθείτε από μεμονωμένες περιόδους σύνδεσης κάνοντας κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες ή κάντε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση όλων των περιόδων σύνδεσης κάτω δεξιά μετά την ανάπτυξη της λίστας.

Συνιστούμε να αποσυνδεθείτε πλήρως από όλες τις συσκευές, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέται όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε καταχωρήσει στο προφίλ σας και οι ρυθμίσεις ασφαλείας σας είναι ενημερωμένες. Στη συνέχεια συνδέεστε πάλι στον λογαριασμό σας. Με την παραπάνω κίνηση σε περίπτωση παραβίασης του λογαριασμού σας θα αποσυνδεθεί η συσκευή που σας έχει χακάρει.

2. Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook

Εάν ο χάκερ άλλαξε τον κωδικό πρόσβασής σας πρέπει να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, ενεργήστε γρήγορα. Προσπαθήστε να ανακτήσετε την πρόσβαση. Υπάρχει ένα Ξεχάσατε τον κωδικό σας; σύνδεσμος κάτω από την είσοδο στο Facebook:

Ανάκτηση κωδικού πρόσβαση από την επιλογή Forgot your password

Αυτό θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας με διάφορους τρόπους. Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε τον λογαριασμό, email σας. Μπορείτε είτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε στο Facebook ή οποιαδήποτε άλλη δευτερεύουσα διεύθυνση email που προσθέσατε, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook

Εάν το Facebook μπορεί να βρει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να επιλέξετε εσείς πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας .

Στην περίπτωσή μου, το Facebook προσφέρθηκε να στείλει έναν κωδικό ανάκτησης σε οποιαδήποτε από τις διευθύνσεις email που πρόσθεσα στον λογαριασμό μου. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να καθορίσετε πολλές εφεδρικές διευθύνσεις email. Να θυμάστε ότι πρέπει να διατηρείτε αυτούς τους λογαριασμούς εξίσου ασφαλείς, τουλάχιστον χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και ιδανικά ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς email σας.

4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook
Σε περίπτωση ανάκτησης κωδικού θα σα ζητήσει το Facebook να το στείλει σε άλλο email

Θα σας σταλεί η προηγούμενη φόρμα για να δηλώσετε πως θέλετε να σας σταλεί ό νέος πρωσορινός κωδικός πρόσβασης, ακολουθήστε την διαδικασία. Το Facebook θα ρωτήσει πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας για να επαληθεύσουν την ταυτότητά σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.

Εάν πιστεύετε ότι ο χάκερ του Facebook που έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας τον έχει κάνει κλειδώσει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα 3.

3. Αναφέρετε το Hack στο Facebook

Εάν ο λογαριασμός σας δεν παραβιάστηκε απλώς, μη έχοντας πρόσβαση αλλά στέλνει διαφημίσεις και ανεπιθύμητα μηνύματα στους φίλους σας, πρέπει να το αναφέρετε ως παραβιασμένο προφίλ στο Facebook χρησιμοποιώντας το Facebook.com/hacked/.

4 Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως όταν διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook
από την παραπάνω φόρμα δηλώνεται στο Facebook ότι ο λογαριασμός παραβιάστηκε

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω link σε περίπτωση που έχετε χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας μέσω επίθεσης phishing. Το Facebook θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

4. Καταργήστε ύποπτες εφαρμογές

Συχνά δεν είναι ένα κακό άτομο που χακάρει τυχαία τον λογαριασμό μας. Μπορεί απλώς να έχουμε δώσει, παραχωρήσει πρόσβαση σε μια κακόβουλη εφαρμογή Facebook που στη συνέχεια κατέλαβε τον λογαριασμό μας.

Για να αφαιρέσετε και να διαγράψετε οριστικά ύποπτες εφαρμογές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ιστότοποι και μεταβείτε στη λίστα. Κάντε κλικ στην επιλογή Δείτε περισσότερα για να αναπτύξετε τη λίστα των Ενεργών εφαρμογών και ιστότοπων, επιλέξτε ένα σημείο επιλογής στις εφαρμογές ή ιστότοπους που θέλετε να καταργήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση επάνω δεξιά και επιβεβαιώστε εάν θέλετε επίσης να “διαγράψετε αναρτήσεις, φωτογραφίες ή συμβάντα που δημοσιεύτηκαν στο χρονολόγιό σας” από αυτές τις πηγές.

Από την επιλογή στο μενού Εφαρμογές και ιστότοποι διαγράψτε τις ύποπτες εφαρμογές

5. Ενημερώστε τους φίλους σας

Αφού κάνετε ό,τι μπορείτε για να ανακτήσετε τον έλεγχο του χακαρισμένου λογαριασμού σας στο Facebook και να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές, ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας για το τι συμβαίνει.

Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα σε περίπτωση που ο χάκερ έχει χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας για να επικοινωνήσει με άλλους μέσω μηνυμάτων. Εάν δεν μπορείτε προς το παρόν να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, επικοινωνήστε με τους φίλους σας στο Facebook μέσω άλλων κοινωνικών δικτύων, μέσω email ή ζητήστε από έναν κοινό φίλο να τους ενημερώσει μέσω Facebook.

Βελτιώστε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας του προφίλ σας στο Facebook

Μόλις αποκτήσετε ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού σας στο Facebook, σας συνιστούμε να ελέγξετε τις παρακάτω ρυθμίσεις.

 • Στην περιοχή Ρυθμίσεις > Γενικά, ενημερώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και προσθέστε επιπλέον διευθύνσεις email ή αριθμούς κινητών τηλεφώνων στους οποίους έχετε πρόσβαση. Ομοίως, αφαιρέστε αυτά στα οποία δεν έχετε πλέον πρόσβαση.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και Σύνδεση για να ρυθμίσετε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και επιλέξτε τρεις έως πέντε έμπιστους φίλους που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας σε περίπτωση που κλειδωθείτε.
 • Στην περιοχή Ρυθμίσεις > Απόρρητο, επιλέξτε τις ρυθμίσεις του απορρήτου που σας αρέσουν. Συνιστούμε να αφήνετε μόνο τους φίλους να βλέπουν τις μελλοντικές σας αναρτήσεις και να περιορίζετε αναδρομικά την ορατότητα των προηγούμενων αναρτήσεων.

Σημειώστε ότι η πιο σημαντική λειτουργία ασφαλείας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε σε οποιονδήποτε από τους λογαριασμούς σας είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Authenticator και το Google Authenticator με το Facebook.

Να διατηρείτε πάντα ασφαλή τον λογαριασμό σας στο Facebook

Μόλις χακάρουν το λογαριασμό μας, αναγκαζόμαστε τότε να μάθουμε για όλα τα λάθη που κάναμε και τις παραλείψεις ασφαλείας. Αυτή είναι η στιγμή για να ασχοληθούμε με το απόρρητο και τις ρυθμίσεις τις πλατφόρμας του Facebook. Οι χάκερ δεν σταματούν ποτέ να εξελίσσονται, για αυτό πρέπει πάντα να φροντίζουμε να ενημερώνουμε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προφίλ μας.

Διαβάστε επίσης : Πως θα προβλέψετε ότι ο δίσκος σας SSD έχει πρόβλημα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλι…