ΑΡΧΙΚΗ Video Video-Ο χημικός υπολογιστής θα μπορούσε βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας

Video-Ο χημικός υπολογιστής θα μπορούσε βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας

0 second read
0
1,202
Chemical computer
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Οι παραδοσιακοί υπολογιστές κατασκευάζονται από μικρά εξαρτήματα, όπως αντιστάσεις, πλακέτες και τρανζίστορ, που χειρίζονται ηλεκτρονικά σήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται πληροφορίες. Το 2019, ο Lee Cronin και οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκεύασαν μια χημική έκδοση ενός υπολογιστή χρησιμοποιώντας χημικές αντιδράσεις για την κωδικοποίηση πληροφοριών. Τώρα, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα ανακαλύπτοντας πώς να προγραμματίσουν το χημικό αυτό υπολογιστή.

Προγραμματιζόμενοι υπολογιστές που χρησιμοποιούν χημικές αντιδράσεις για την επεξεργασία πληροφοριών θα μπορούσαν να λύσουν προβλήματα πολύ πιο γρήγορα από τους συμβατικούς υπολογιστές. Λειτουργικά μιμούνται της χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Ένας χημικός υπολογιστής μπορεί σήμερα να προγραμματιστεί για να λύνει συγκεκριμένα προβλήματα. Ο τρόπος με τον οποίο εκτελεί τους υπολογισμούς είναι πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο ένας εγκέφαλος εκτελεί καθημερινά άπειρες πράξεις για να μπορέσει να λειτουργείσαι. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει σήμερα οι έρευνες.

Δείτε το video

Διαβάστε επίσης : Το έξυπνο πιρούνι! Τρώτε αργά, αδυνατίστε, αισθανθείτε υπέροχα!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Video

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Το Spotify έρχεται με ηχητικά βιβλία

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τα ηχητικά βιβλία τον τρίτο πυλώνα της επιχείρησής της μετά …