ΑΡΧΙΚΗ Tech News Ο υπολογιστής που παρέχει καθαρό νερό, ενέργεια και πρόσβαση στο Internet.

Ο υπολογιστής που παρέχει καθαρό νερό, ενέργεια και πρόσβαση στο Internet.

0
1,305
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ένας πρωτοποριακός ηλιακός υπολογιστής που μοιάζει με φουτουριστική διαστημική κάψουλα δοκιμάζεται στην Γκάνα της Αφρικής που χάρις την τεχνολογία του θα μπορέσει να ενισχύσει την ανάπτυξη σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής, όπου 625 εκατομμύρια περίπου άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 39% δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Η πρωτοποριακή μηχανή με το όνομα Watly δημιουργήθηκε από μία Ιταλό-Ισπανική startup εταιρεία και παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, παροχή καθαρού νερού και πρόσβαση στο internet!

Πως λειτουργεί;

Το σύστημα λειτουργεί με συλλογή της ηλιακής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ που βρίσκονται στην επιφάνεια της μονάδας και αυτή μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας εσωτερικής μπαταρίας.

Το σύστημα επεξεργασίας νερού λειτουργεί με μία διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού με βάση το γραφένιο, αφού φιλτραριστεί στη συνέχεια βράζετε το νερό μετά αποστάζεται και είναι έτοιμο να δώσει 5.000 λίτρα πόσιμο νερού κάθε μέρα!

Και οι δυνατότητες του Watly δεν τελειώνουν εδώ.. ο ηλιακός υπολογιστής μπορεί να προσφέρει WiFi internet (μέσω δορυφόρου) σε ακτίνα 800 χιλιομέτρων από την συσκευή καθώς και δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών.

Σημαντικό project για την ανθρωπότητα!

Το Watly είναι ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο project που θα συμβάλει στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και στην μείωση των ρύπων του περιβάλλοντος  καθώς εξοικονομεί ενεργεία που ισοδύναμή σε 5.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Το όλο project Watly έχει λάβει € 1.400.000 από πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο έχει ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, ιδίως στην Αφρική. Στόχος του είναι να φέρει την καθαρή ενέργεια και καθαρό νερό για τους ανθρώπους στις χώρες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη των δύο ζωτικών πόρων … και τελικά να συμβάλει στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

ηλιακος υπολογιστης watly

ηλιακος υπολογιστης watly

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Facebook ανακοινώνει νέο ερευνητικό έργο τεχνητής νοημοσύνης το Ego4D

Το Facebook ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα νέο μακροπρόθεσμο project τεχνητής νοημοσύνης …